Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

4-retters middag eller tradisjonell 3-retters?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / 4-retters middag eller tradisjonell 3-retters?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / 4-retters middag eller tradisjonell 3-retters?

  • Dette emnet har 8 svar, 5 deltakere, og ble sist oppdatert 15 år siden av Stimla.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Stimla
    28. sep. 2010 kl. 08:00 #6113

    På lørdag snakket vi med cateringselskapet vi mest sannsynlig skal bruke, kan hende vi skal bruke noen lokale men det er jeg ikke så gira på etter samtalen vi hadde med kokken der vi har tenkt. Men det er ikke det viktige, jeg lurer heller på hva vi skal velge som dere ser i overskriften.

    Kokken sa at det hadde jo blitt veldig vanlig med en 4-retters og det frister veldig. Da kommer jo alt anrettet på tallerken og man slipper stresset med at hovedretten blir servert fra fat. Uansett gjorde ikke de det sånn ved en 3-retters heller, de anrettet da også, og de pleide ikke å ha to serveringer av hovedretten. Hvis vi ønsket det kunne vi få påfyll fra fat av hovedretten, men de hadde visst erfaring med at folk ikke spiste så mye mer da.

    Snakket med mamma etterpå og hun sa at hun var vant til servering to ganger fra fat under hovedretten og syntes det var greit for da kunne folk ta det de ville ha. Svigers er vel også vant til det, og i bryllupet til den andre sønnen deres har de fått trumfet gjennom dette (med god hjelp fra svigerdattera si, det var sønnen som ville ha anrettet). Så jeg er redd for at andre skal blande seg opp i hva vi vil ha, men jeg vet at mamma og pappa ikke sier noe på det.

    Vi tar jo hensyn til vår nærmeste familie når det gjelder valg av meny (jeg er ganske sær i matveien selv), så jeg tror ikke at folk skal synes det er ny og «skummel» mat. Pappa og en del av slekten hans har laktoseintoleranse og jeg reagerer på melk så det prøver vi å unngå (kjedelig å få magesjau på bryllupsdagen). Sålenge nærmeste familie er fornøyde, er vi fornøyd, resten kan få mene hva de vil.

    Så nå venter vi på menyforslag og etter jul blir det vel prøvesmaking. Men hva mener dere om dette? En 4-retters vil jo da bestå av en forrett, mellomrett, en litt mindre hovedrett enn vanlig og dessert. Jeg har opptatt av å ha litt flyt under middagen og ikke altfor mange taler (hater lange middager, men bufeet er ikke aktuelt for å oppnå en mer avslappet middag). Føler at det vil gå kjappere med ferdig anrettet enn servering fra fat ihvertfall.

    Dette ble langt og kjedelig, men håper noen har tatt seg tid til å lese og vil svare meg 🤗

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Stavangerpar
    28. sep. 2010 kl. 08:20 #115606

    Hei, synes det er mer stil over å få servert middagen ferdig annrettet som en gjør på en restaurant og en får jo nok mat, har aldri hørt om noen som har gått i fra en restaurant og sagt at de har vært sultne.

    Vi skal ha 6 retters middag, har tatt ut menyen fra hva vi liker og synes er godt. Eneste jeg tenkte på når jeg valgte ut, var at dette kunne være noe som min mor kunne spise, hun klarer ikke sterk mat, så da vi prøvde noe som var sterkt, spurte jeg om dette gikk ann å gjøre noe med. Hun får også caramell panna cota i steden for sjokoladefondante, da hun ikke er noe glad i sjokolade.

    Vi fikk 11 retter som vi skulle smake oss igjenom om vi kunne godta noe av det som bryllupsmiddag, så skulle vi ta ut 5 av de, som vil ville ha med videre, hvis vi da fant 5 retter vi kunne ha med oss. så fikk vi 3 forskjellige desert og skulle velge en av de. Fikk vin og alt til,så det var kjempekoselig. De snakker om å ta en gjennomføre en prøvemiddag noen mnd før vi gifte oss. Ser frem til det 😀

    SÅ mitt svar, etter alt dette krøllet er, at jeg hadde gått for 4 retters som er anrettet enn 3 retter der en forsyner seg selv

    Settings
    Stimla
    28. sep. 2010 kl. 09:07 #115608

    Ja det synes jeg også, og når man går på restaurant så får man jo ikke akkurat det man vil på tallerkenen, men det blir jo oftest spist opp. Jeg er sånn som skal prøve å gjøre alle til lags og bryr med veldig om hva andre mener, men jeg prøver å tenke at dette er vårt bryllup og vi bestemmer. Nå skal jo svigers hjelpe til med litt penger, men mesteparten betaler vi selv, så jeg føler ikke at de skal få lov til å være med å bestemme noe.

    Jeg fikk ihvertfall veldig godt inntrykk av stedet vi mest sannsynlig kommer til å bruke til catering og gleder meg til vi får menyforslagene.

    Er det flere som har noen meninger rundt dette?

    Settings
    eriksson
    28. sep. 2010 kl. 10:38 #115618

    Hvis den 4 rettersen inneholder nok mat til at en godt voksen mann kan bli mett, så hadde jeg gått for det. Hvis ikke så syntes jeg at det blir bedre med 3 rettersen på fat. Greit nok at det er brudeparet som bestemmer, men jeg syntes da at gjestene kan få lov til å bli mette 😀

    Selv hadde vi en 3 retters som i utgangspunktet skulle bli anrettet på tallerkenen, men på grunn av at vi visste vi hadde de som var små spiste og de som spiste endel mer, så valgte vi at hver enkel kunne forsyne seg selv…og det fungerte som bare det med tanke på at de vi hadde festen hos var så professjonelle.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Trone
    28. sep. 2010 kl. 10:48 #115619

    Vi hadde ikke 3 eller 4 retters.

    Vi hadde to forskjellige bufeeter. Men hvis vi skulle hatt en retters, så hadde det blitt 3 retters.

    Settings
    Stimla
    28. sep. 2010 kl. 10:59 #115621

    «eriksson» wrote: Hvis den 4 rettersen inneholder nok mat til at en godt voksen mann kan bli mett, så hadde jeg gått for det. Hvis ikke så syntes jeg at det blir bedre med 3 rettersen på fat. Greit nok at det er brudeparet som bestemmer, men jeg syntes da at gjestene kan få lov til å bli mette 😀

    Selv hadde vi en 3 retters som i utgangspunktet skulle bli anrettet på tallerkenen, men på grunn av at vi visste vi hadde de som var små spiste og de som spiste endel mer, så valgte vi at hver enkel kunne forsyne seg selv…og det fungerte som bare det med tanke på at de vi hadde festen hos var så professjonelle.

    Ettersom cateringselskapet hadde erfaring med at det var mer enn nok mat i en vanlig 3-retters uten ekstra serveringer av hovedretten vil jeg tro at de har store og gode porsjoner. Men det vil jo finne ut når vi skal prøvesmake, for jeg håper da for all del at vi får se hvordan rettene skal se ut og hvor store de er da. Litt kjedelig å bare få smaksprøver liksom, da blir jeg skuffa. Men sant det at alle skal få bli mette. Vi må vel finne et annet cateringselskap hvis vi vil at hele hovedretten skal bli servert på fat for det virket det ikke som de gjorde i det hele tatt [smilie=aiwebs_007.gif]

    Settings
    Rampolina
    29. sep. 2010 kl. 16:26 #115721

    Nå har jeg ikke lest svara over, dersom jeg gjentar noe 😉

    For det første:

    Er du noen gang sulten etter du har spist forrett, middag og dessert på en restaurant? Ber du da om å få hovedretten servert to ganger? hehe Det er nok mat no, se 😉

    Vi skal ha 4-retters, nettopp fordi:

    vi skal ha to hovedretter, selvfølgelig ikke i «full size». Dette er fordi noen sikkert ikke eeeelsker alt, men da spiser de enten det ene eller det andre eller litt av hver eller hva det måtte være.

    Jeg synes det er noe «eget» når man får maten ferdig servert på tallerken, lagt opp pent av en kokk.

    Når vi velger 4 retter blir det også flere steder å fordele taler på.

    Middagen deres vil jo nødvendigvis bli noe lenger, da, det må du ta i betraktning. Vi regner 4 timer. 50 gjester, normalt med taler.

    I de selskapa hvor jeg har vært og man får servert maten av serveringspersonalet på fat, så har maten blirr kald før de er ferdige. Liker IKKE denne formen for servering. Da vil jeg heller ha bufffet/koldtbord.

    Heia 4-retters! hehe 🙂

    Settings
    Stavangerpar
    29. sep. 2010 kl. 16:42 #115723

    Ja, hvis det er tid det står på, så tror jeg nok ikke at det tar så mye lengre tid, det tar tid, når hver enkel person skal forsyne seg. Hvis du ser på min kjøreplan under «må gjøre liste» så ser du at vi skal begynne å sette oss til bords klokken 16.00, begynne å spise første rett 16.35 og synge takk for maten sang 20.40. Da har vi lagt inn mange sanger og taler. Dette er klarert med restauranten vi skal ha det 🙂

    Settings
    Stimla
    29. sep. 2010 kl. 16:55 #115724

    «Rampolina» wrote: Nå har jeg ikke lest svara over, dersom jeg gjentar noe 😉

    For det første:

    Er du noen gang sulten etter du har spist forrett, middag og dessert på en restaurant? Ber du da om å få hovedretten servert to ganger? hehe Det er nok mat no, se 😉

    Vi skal ha 4-retters, nettopp fordi:

    vi skal ha to hovedretter, selvfølgelig ikke i «full size». Dette er fordi noen sikkert ikke eeeelsker alt, men da spiser de enten det ene eller det andre eller litt av hver eller hva det måtte være.

    Jeg synes det er noe «eget» når man får maten ferdig servert på tallerken, lagt opp pent av en kokk.

    Når vi velger 4 retter blir det også flere steder å fordele taler på.

    Middagen deres vil jo nødvendigvis bli noe lenger, da, det må du ta i betraktning. Vi regner 4 timer. 50 gjester, normalt med taler.

    I de selskapa hvor jeg har vært og man får servert maten av serveringspersonalet på fat, så har maten blirr kald før de er ferdige. Liker IKKE denne formen for servering. Da vil jeg heller ha bufffet/koldtbord.

    Heia 4-retters! hehe 🙂

    Hehe ja jeg tror nok det blir 4-retters, er veldig enig i hva du sier 😉 Jeg synes det er litt rart å få servert hovedretten to ganger, hva er vitsen med liksom? Til daglig kan jeg forsyne meg flere ganger (jeg er en storspiser uten like, spiser ofte like mye som pappa, hehe), men med forrett og dessert blir man ganske mett ja. Ettersom så mange i familien er opptatt av dette med å få servert to ganger og få noe alle liker så synes jeg det passer bra med en 4-retters jeg. Da får man som du sier litt forskjellig og det er større sjanse for at alle får noe de liker. Og jeg er opptatt av utseende og at man skal kunne spise maten med øyene først;)

    Når det gjelder tid så er jeg jo klar over at det tar sin tid med middag, kommer vel til å beregne ca 4 timer tror jeg. Jeg bare håper det ikke blir flere taler enn de «vanlige» og ikke en hel haug med sanger. Vi skal ha gjestebok og håper at de som bare vil utbringe en skål osv under middagen heller kan skrive i gjesteboka. Ikke at jeg er utakknemlig og ikke setter pris på noen gode ord altså, men jeg vil komme igang med kakespising, dansing og snakke med gjestene så fort som mulig 😂 Det er det jeg liker best!

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search