Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Alkohol i vårt bryllup

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Alkohol i vårt bryllup

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Alkohol i vårt bryllup

  • Dette emnet har 41 svar, 15 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av Trone.
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 42)
1 2 3 →
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    05. apr. 2009 kl. 11:36 #1003

    Har tenkt og overveid frem og tilbake men tror nok at vi har bestemt oss for å ha det slik.Setter pris på tilbakemeldinger. 1 glass champagne eller mosell til velkoms drink. 1 glass hvitvin til forrett, 2 glass rødvin til middag. Dessert er jeg litt usikker hva som kan passe men det blir ihvertfall 1 glass pr person.

    Baren åpnes etter middag. Der har vi rød og hvit kartong vin , øl og smirnof ice. Til kaffen serveres 1 glass Cognac eller Bayleys. Baren er åpen etter dette og tilbyr det samme som tidligere. Høres det greit ut eller?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. apr. 2009 kl. 11:43 #31379

    Synes det høres veldig greit ut jeg.

    Vi kommer til å ha det slik,bare for å vise

    1 rett 1 glass hvitvin

    2 rett 1 glass hvitvin

    3 rett 2 glass rødvin

    4 rett 1 glass desertvin

    Vi kommer også til ha 1 glass velkomstdrink,som enda ikke er spikret.

    Etter dette må gjestne kjøpe drikken selv.

    Dette av to grunner

    Grunn 1 Det blir veldig dyrt om vi skulle hatt åpen bar på over 80 gjester

    grunn 2 lettere å bli mer fyll når en har åpen bar, enn ikke. Vi vil ikke at gjestene våre skal være fulle eller beruset,så vi håper at dette kan bremse dem litt. Selv om jeg ikke tror at der var så mange som hadde laget festen vår til fyllefest,så er det lettere å ta litt for mye når en bare kan gå å forsyne seg,enn at en må tenke over det.

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    05. apr. 2009 kl. 11:46 #31385

    Syntes det høres helt topp ut jeg, Hildemor 🙂

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    05. apr. 2009 kl. 13:44 #31525

    Fant denne på nettet.Ser grei ut den egentlig men synes kanskje det var litt lite øl beregnet. Bare 96 flasker.Det blir jo ikke en til hver engang 😂 http://www.festplanlegging.no/2008/07/h … esten.html

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. apr. 2009 kl. 13:52 #31527

    Tror nok jeg ville gått for litt mer øl ja. Der er jo mange som drikker bare øl og da er det jo litt knapt med under ei tll hver. Nå drikker jo sikkert ikke all øl heller da,men tror alikevell jeg ville økt det litt.

    Settings
    Topics: 83
    Replies: 1103
    Rampolina
    06. apr. 2009 kl. 00:35 #31665

    Er det nok med to glass rødvin til mat? Mener jeg liksom alltid har hørt det bør regnes tre?

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    06. apr. 2009 kl. 01:13 #31669

    Ett glass til forrett og to til middag er det som er vanligst i alle fall.

    Man kan jo tenke som så at man ofte har en velkomstdrink, ett glass til forrett, to til hovedrett og en type drink til dessert. Da er man allerede oppi 5 enheter. Så det er jo sånn sett ikke så lite det da til å være vanlig alkoholservering 🙂

    Settings
    Topics: 11
    Replies: 326
    sophus
    06. apr. 2009 kl. 06:33 #31678

    «Rampolina» wrote: Er det nok med to glass rødvin til mat? Mener jeg liksom alltid har hørt det bør regnes tre?

    I store middager fra catering øyne pleier hoved rett å ha ca.3 glass rødvin, da du må telle med at det blir taler, og skåler. 1 glass hvitvin er normalt for forett.

    :mrgreen:

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    06. apr. 2009 kl. 06:59 #31683

    «Rampolina» wrote: Er det nok med to glass rødvin til mat? Mener jeg liksom alltid har hørt det bør regnes tre?

    Det kommer ikke på tale at vi tar tre glass rødvin ti hovedretten. Jeg synes det blir servert mye alkohol til middagen i utgagnspunkte,da vi skal ha 4 retters middag. Vil ikke at folk skal bli beruset under middagen. 😀

    Settings
    Topics: 8
    Replies: 503
    Bluebell
    06. apr. 2009 kl. 07:05 #31687

    Det jeg lurer litt på da.. Tenk om noen vil ha øl i stedet for vin til maten? Hvordan gjør dere det eller serverer dere bare vin?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    06. apr. 2009 kl. 07:09 #31690

    «Bluebell» wrote: Det jeg lurer litt på da.. Tenk om noen vil ha øl i stedet for vin til maten? Hvordan gjør dere det eller serverer dere bare vin?

    Vi serverer vin, brus og isvann til maten. Inni der er det jo noe alle må kunne drikke.

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 3984
    lindakbj
    06. apr. 2009 kl. 13:18 #31783

    me kjeme t å ha øl, vann og brus ståande på bordet, og så blir da servert vin t dei så v ha.

    Me ska kun ha kartongvin, og servera frå karafla.

    Når da gjelde øl t festen, så bestille me på fat, da e tappetårn i lokalet 😉

    Settings
    Topics: 16
    Replies: 415
    Liz
    06. apr. 2009 kl. 14:58 #31812

    Vi serverer øl, vin, brus og vann til middagen, og folk får drikke så mye de vil. Satser på at alle gjestene våre er voksne nok til å ikke drikke seg fulle under middagen.

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    06. apr. 2009 kl. 15:01 #31813

    Vi har satt opp

    1 glass vin til forrett

    2-3 til hovedrett

    1 til dessert.

    Itillegg får alle gjestene velkomstdrink og en likør/konjakk til kaffen senere på kvelden.

    Om noen ønsker øl, brus, vann til maten er alle hjertelig velkommen til å velge dette selv.

    Vet det er endel hos oss som rett og slett ikke tåler vin, så her er det en selvfølge å ha øl som alternativ for alle som vil.

    Baren åpner etter middagen, der får gjestene betale selv 😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 27
    Replies: 721
    stine.fabulesa
    06. apr. 2009 kl. 15:57 #31819

    Vi skal ha:

    1 glass Prosecco med jordbær som velkomstdrink.

    1 glass hvitvin til forrett

    2-3 glass rødvin til hovedrett

    ikke vin til dessert (evt de som måtte ha vin igjen fra hovedrett:wink:)

    kaffe avec quelque chose; til kakene.

    tror ikke folk blir beruset av tre glass vin over så lang tid som en middag vil ta… (hvertfall i min familie holder en middag på leeeenge) men dersom gjestene ikke er vant til så mye alkohol så er det kanskje greit med «bare» to glass vin. Må huske at det sikkert blir litt skåling og slikt.

    dersom det faktisk er noen som ønsker øl til maten så får de kjøpe det selv…tror jeg… kan ikke tenke meg noen som heller vil ha øl til middagen, men man vet jo aldri….

    vi skal ha betalings bar etter middagen 😀

    Settings
    Topics: 8
    Replies: 503
    Bluebell
    06. apr. 2009 kl. 16:25 #31827

    Greit å høre hva dere andre mener om dette og hva dere har tenkt til å gjøre 😀

    Der vi skal holde selskapet har de skjenkebevilgning og vi kan ikke ha med drikke selv. Derfor vil jo dette bli veldig dyrt dersom vi skal holde drikkevarene etter middagen også. Godt å høre at det er flere som skal ha bar hvor gjestene må betale selv. Har vært i så lite brylluper at jeg vet ikke hva som er mest vanlig.. Vil jo ikke være smålig heller hvis dere skjønner..

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 3984
    lindakbj
    06. apr. 2009 kl. 16:36 #31839

    Trur di ferraste har fri bar når di e på plassa med skjenkebevilgning.

    Me ska jo leiga ungdomshus, så da blir privat. Så då kan me gjera så me vil(nesten). Får tilogmed røyka inne :mrgreen:

    Men ikkje under maten, da blir ufyseli [smilie=aiwebs_007.gif]

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    06. apr. 2009 kl. 19:54 #31902

    «Bluebell» wrote: Det jeg lurer litt på da.. Tenk om noen vil ha øl i stedet for vin til maten? Hvordan gjør dere det eller serverer dere bare vin?

    Øl og mineralvann står på bordene i flasker. Vinen blir servert fra flaske av kelner 😀

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    06. apr. 2009 kl. 19:57 #31903

    «Liz» wrote: Vi serverer øl, vin, brus og vann til middagen, og folk får drikke så mye de vil. Satser på at alle gjestene våre er voksne nok til å ikke drikke seg fulle under middagen.

    Hvor mange gjester skal dere ha.Vi skal ha 100 gjester i vårt bryllup. Tenker ikke på at de skal drikke seg fulle men synes det er nok å betale for. Alkohol koster sykt mye 😀

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    07. apr. 2009 kl. 06:57 #32053

    «Hildemor» wrote:

    Liz wrote:
    Vi serverer øl, vin, brus og vann til middagen, og folk får drikke så mye de vil. Satser på at alle gjestene våre er voksne nok til å ikke drikke seg fulle under middagen.

    Hvor mange gjester skal dere ha.Vi skal ha 100 gjester i vårt bryllup. Tenker ikke på at de skal drikke seg fulle men synes det er nok å betale for. Alkohol koster sykt mye 😀

    Ja,vi kan ikke bare si forsyn dere med så mye drikker dere vil,det har vi ikke råd til. Vi legger mye i dem,uansett synes jeg. Middagen med drikke vil komme på 1400 pr pers og mer enn det føler vi ikke at vi har råd til. Så kommer jo velkomstdrinken i tilegg.

    Som sagt så blir det et glass til hver av de to første rettene og så to til hovedretten og et til deserten. Tror ingen blir beruset av dette, som er et av hovedgrunnen til å ikke ha fri bar,men en må tenke litt på penge også.

    Vil heller legge i et skikkelig gourme måltid til mine gjester enn å la de drikke det de vil. Vinene kommer også til å være fin og god vin,som står til maten.Så vi regner at en flaske vin kommer på 550-600 og da tar vi ikke de mest ekslusive vinenen de anbefaler,men vin de alikevell mener er god til maten.

    Vi har ikke råd til mer enn det vi allerde legger i bryllupet i alle fall. Er heller ikke vant med at du bare kan forlange drikke,er vant med at de kommer rundt med flaskene et par ganger og jeg har aldri opplevd at gjestne har skreket ut etter mere vin,når det ikke har vært rundt bordet med flaskene.

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 42)
1 2 3 →
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search