Allergi bryllupskake
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Allergi bryllupskake
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Allergi bryllupskake
- Dette emnet har 15 svar, 13 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av
vims.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 18Replies: 44615. nov. 2011 kl. 23:18 #8150
Min kjære er melkeallergiker og jeg lurer fælt på what to do with THE CAKE…. 😯
Vi skal jo liksom skjære og spise sammen så det må jo være noe han tåler… kan lissom ikke gjøre så han må sitte på det glade hjørnet resten av kvelden :p
Har du hørt om noen bakerier som er flinke på allergier? det er de nemlig ikke her… 🙄
Må man ha like kaker på alle nivåene eller kan man ha en sjokolade en marsipan og en med noe annet kanskje??
Også lurer jeg rett og slett på, kaka på toppen.. er det slik at den skal spares til 1 år dagen?
Takk for svar 😁
Topics: 201Replies: 19922Topics: 18Replies: 446Topics: 66Replies: 6978Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med allergi-delen, annet enn man er nødt til å gå til den enkelte konditoren og høre hva de kan tilby. Kanskje du har en lokal dame som baker på fritiden som kan hjelpe deg?
Jeg syns ikke det er rart hvis dere velger å ha forskjellig smak på etasjene. Ettersom jeg skjønte på vår kakedame var det faktisk mer vanlig enn å ta en i samme smak.
Når det gjelder toppen «skal» vel denne fryses ned. Det er ikke noe must selvfølgelig. Den bør jo da være usmakt (det er litt stusselig å ta opp en kake som det er tatt èn bit av 😂 ) Jeg tror ikke dette er noe du trenger å bekymre deg for når du bestiller. Vi bestilte kake til 60, hadde 72 gjester og satt igjen med toppen og vel så det 😉
Frøken
annonseTopics: 6Replies: 61Topics: 550Replies: 1386005. des. 2011 kl. 11:28 #137540Du må jo nesten bare forhøre deg rundt, ang allergi, en eller annen baker må jo kunne klare å bake en kake uten melk i.
Når det gjelder å fryse ned kake, så er det som Trone sier, det er et kakestykke som skal fryses ned. En kan jo ikke si til gjestene at de ikke kan smake på den øverste delen fordi dere skal ha den om et år, det hadde i alle fall jeg som gjest reagert på.Hvorfor sette frem noe en ikke kan få smake på, og i alle fall hvis den ikke er lik de andre etasjene.
Nå har vi fryst hele kaka, siden den ble stående urørt, men sa ikke noe om dette, men folk var så mette etter 6 retter at de orker rett og slett ikke noe særlig kake.
Topics: 4Replies: 161Topics: 4Replies: 99hvorfor ikke få en bestemor til å laga kaka til dere?
Dei kan jo å pynte kake å får dei prøve seg så får dei til uten melk 😉
Jeg gjore til en venn (bursdagskake til henne og mannen)) : Baka ei skuffe kake (sjokolade uten melk),laga til et hjerte i papp som jeg hadde å skjere etter, delte den i 2 å hadde noe godt i mellom(du kan ha sylte,sjokoladekrem,vaniljekrem, u name it), sjokoladekrem opp på og et marsipanlokk. Bestilte et bilde av dei 2 (spiseli bilde) så pynta jeg med jorbær og navna deres i sjokolade 😀
Jeg vart sulten av å skrive om så masse godt :p
Topics: 8Replies: 3506. des. 2011 kl. 16:58 #137720Moren min er melkealergiker! de gitet seg i Danmark der har de noe som heter overflødighetshorn eller noe sånnt! en slags litt fancy kransehake! de hadde det som selve bryllupskaken og marsipankaker i tillegg!
Topics: 4Replies: 2124. mar. 2013 kl. 10:06 #169990henger meg på denne jeg og. Jeg er nøtteallergiker og laktoseintolerant. må vel bestille kaka snart, og vil helst at en konditor skal lage bryllupskaka vår. (resten lager vi selv)
Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?
Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp
Frøken
annonseTopics: 4Replies: 27Topics: 4Replies: 2126. mar. 2013 kl. 09:22 #170032ser ut som det er vanskelig å lage en helt uten spor av nøtter. Siden de da må stanse produksjonen av andre kaker det kan være nøtter i og at alt utstyr må være helt rent.
så det blir vanskelig for de store kjedene å gjøre dette, visst ](*,) ](*,)
Topics: 25Replies: 556Jeg vet iallefall at det funker fint å ha ulike kaker i de forskjellige etasjene i kaka, gitt at disse er på egne fat da og ikke i direkte kontakt med hverandre. Jeg var i et bryllup for et par år siden, der ble det gitt beskjed om at den midterste kaka var glutenfri. 🙂
Topics: 201Replies: 19922«jeanetteogmagnar» wrote: henger meg på denne jeg og. Jeg er nøtteallergiker og laktoseintolerant. må vel bestille kaka snart, og vil helst at en konditor skal lage bryllupskaka vår. (resten lager vi selv)
Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?
Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp
Vil tipse deg om å lage et eget innlegg om dette siden denne tråden er fra 2011 🙂
Så får du forhåpentligvis svar 🙂
Topics: 26Replies: 265Topics: 1Replies: 5«jeanetteogmagnar» wrote:
Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?
Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp
Litt usikker på det med «i nærheten», men Bakefris kaker smuler seg ikke opp på samme måten som en vanlig glutenfri formkake gjør, den oppfører seg helt som en normal kake 🙂 Er det bløtkakevarianten du skal ha, så selger de vanligvis enkeltstykker av tilsvarende kake i bakeriet, så det er bare å stikke innom og prøvesmake.
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.