Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Allergi bryllupskake

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Allergi bryllupskake

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Allergi bryllupskake

  • Dette emnet har 15 svar, 13 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av vims.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 18
    Replies: 446
    netteoglars
    15. nov. 2011 kl. 23:18 #8150

    Min kjære er melkeallergiker og jeg lurer fælt på what to do with THE CAKE…. 😯

    Vi skal jo liksom skjære og spise sammen så det må jo være noe han tåler… kan lissom ikke gjøre så han må sitte på det glade hjørnet resten av kvelden :p

    Har du hørt om noen bakerier som er flinke på allergier? det er de nemlig ikke her… 🙄

    Må man ha like kaker på alle nivåene eller kan man ha en sjokolade en marsipan og en med noe annet kanskje??

    Også lurer jeg rett og slett på, kaka på toppen.. er det slik at den skal spares til 1 år dagen?

    Takk for svar 😁

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. nov. 2011 kl. 00:58 #135338

    Aner ikke om noen bakerier i nærheten av dere som er gode på allergikaker, dessverre :(

    Det er ett kakestykke fra øverste etasjen som «skal» fryses ned ja 🙂

    Settings
    Topics: 18
    Replies: 446
    netteoglars
    16. nov. 2011 kl. 01:32 #135366

    Så det vil si at den ikke kan skjæres i??

    Settings
    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    16. nov. 2011 kl. 05:49 #135372

    Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med allergi-delen, annet enn man er nødt til å gå til den enkelte konditoren og høre hva de kan tilby. Kanskje du har en lokal dame som baker på fritiden som kan hjelpe deg?

    Jeg syns ikke det er rart hvis dere velger å ha forskjellig smak på etasjene. Ettersom jeg skjønte på vår kakedame var det faktisk mer vanlig enn å ta en i samme smak.

    Når det gjelder toppen «skal» vel denne fryses ned. Det er ikke noe must selvfølgelig. Den bør jo da være usmakt (det er litt stusselig å ta opp en kake som det er tatt èn bit av 😂 ) Jeg tror ikke dette er noe du trenger å bekymre deg for når du bestiller. Vi bestilte kake til 60, hadde 72 gjester og satt igjen med toppen og vel så det 😉

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 6
    Replies: 61
    svensken
    04. des. 2011 kl. 16:32 #137464

    Vi skal ha kake fra Bakefri i Oslo. Den er glutenfri, melkefri og nøttefri. (Men passer vel kanskje ikke til dere, tror alle kakene derfra er glutefrie….)

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. des. 2011 kl. 11:28 #137540

    Du må jo nesten bare forhøre deg rundt, ang allergi, en eller annen baker må jo kunne klare å bake en kake uten melk i.

    Når det gjelder å fryse ned kake, så er det som Trone sier, det er et kakestykke som skal fryses ned. En kan jo ikke si til gjestene at de ikke kan smake på den øverste delen fordi dere skal ha den om et år, det hadde i alle fall jeg som gjest reagert på.Hvorfor sette frem noe en ikke kan få smake på, og i alle fall hvis den ikke er lik de andre etasjene.

    Nå har vi fryst hele kaka, siden den ble stående urørt, men sa ikke noe om dette, men folk var så mette etter 6 retter at de orker rett og slett ikke noe særlig kake.

    Settings
    Topics: 4
    Replies: 161
    ash
    05. des. 2011 kl. 17:56 #137594

    Vi skal ha allergi kake…uten egg,melk,mel og nøtter og ikke minst med minst mulig fett…Siden enkelte sliter med gallen….

    Settings
    Topics: 4
    Replies: 99
    uandm4e
    05. des. 2011 kl. 21:25 #137636

    hvorfor ikke få en bestemor til å laga kaka til dere?

    Dei kan jo å pynte kake å får dei prøve seg så får dei til uten melk 😉

    Jeg gjore til en venn (bursdagskake til henne og mannen)) : Baka ei skuffe kake (sjokolade uten melk),laga til et hjerte i papp som jeg hadde å skjere etter, delte den i 2 å hadde noe godt i mellom(du kan ha sylte,sjokoladekrem,vaniljekrem, u name it), sjokoladekrem opp på og et marsipanlokk. Bestilte et bilde av dei 2 (spiseli bilde) så pynta jeg med jorbær og navna deres i sjokolade 😀

    Jeg vart sulten av å skrive om så masse godt :p

    Settings
    Topics: 8
    Replies: 35
    ninaogøyvind
    06. des. 2011 kl. 16:58 #137720

    Moren min er melkealergiker! de gitet seg i Danmark der har de noe som heter overflødighetshorn eller noe sånnt! en slags litt fancy kransehake! de hadde det som selve bryllupskaken og marsipankaker i tillegg!

    Settings
    Topics: 4
    Replies: 21
    jeanetteogmagnar
    24. mar. 2013 kl. 10:06 #169990

    henger meg på denne jeg og. Jeg er nøtteallergiker og laktoseintolerant. må vel bestille kaka snart, og vil helst at en konditor skal lage bryllupskaka vår. (resten lager vi selv)

    Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?

    Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 4
    Replies: 27
    tampt
    24. mar. 2013 kl. 18:49 #170001

    Jeg vil tro en hvilken som helst konditor kan klare å lage en laktosefri + nøttefri kake!?

    Settings
    Topics: 4
    Replies: 21
    jeanetteogmagnar
    26. mar. 2013 kl. 09:22 #170032

    ser ut som det er vanskelig å lage en helt uten spor av nøtter. Siden de da må stanse produksjonen av andre kaker det kan være nøtter i og at alt utstyr må være helt rent.

    så det blir vanskelig for de store kjedene å gjøre dette, visst ](*,) ](*,)

    Settings
    Topics: 25
    Replies: 556
    toneany
    26. mar. 2013 kl. 10:46 #170035

    Jeg vet iallefall at det funker fint å ha ulike kaker i de forskjellige etasjene i kaka, gitt at disse er på egne fat da og ikke i direkte kontakt med hverandre. Jeg var i et bryllup for et par år siden, der ble det gitt beskjed om at den midterste kaka var glutenfri. 🙂

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    27. mar. 2013 kl. 08:39 #170042

    «jeanetteogmagnar» wrote: henger meg på denne jeg og. Jeg er nøtteallergiker og laktoseintolerant. må vel bestille kaka snart, og vil helst at en konditor skal lage bryllupskaka vår. (resten lager vi selv)

    Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?

    Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp

    Vil tipse deg om å lage et eget innlegg om dette siden denne tråden er fra 2011 🙂

    Så får du forhåpentligvis svar 🙂

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 26
    Replies: 265
    Blåbrud
    28. mar. 2013 kl. 08:15 #170051

    Det går fint an å lage allerifrie kaker, man kan vel be bakeriet spesifikt om det. De kan bruke soya melk, ris melk eller noe annet om han tåler det. Hvis ikke så finnes det flere kaker som ikke har melk i seg 😉 Så det går nok bra 😉

    Settings
    Topics: 1
    Replies: 5
    vims
    29. mar. 2013 kl. 10:49 #170066

    «jeanetteogmagnar» wrote:

    Vi skal ha bryllupet i sjømannsforeningens lokaler i oslo. noen som vet om noen i nærheten der som lager allergifrie kaker?

    Vil helst slippe å ha den glutenfri, for syns det glutenfrie smuler seg sånn ekkelt opp

    Litt usikker på det med «i nærheten», men Bakefris kaker smuler seg ikke opp på samme måten som en vanlig glutenfri formkake gjør, den oppfører seg helt som en normal kake 🙂 Er det bløtkakevarianten du skal ha, så selger de vanligvis enkeltstykker av tilsvarende kake i bakeriet, så det er bare å stikke innom og prøvesmake.

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search