Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Ang alkohol, hva man velger å ha…

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Alt annet om bryllupsplanlegging / Ang alkohol, hva man velger å ha…

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Alt annet om bryllupsplanlegging / Ang alkohol, hva man velger å ha…

  • Dette emnet har 14 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av gledesei.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 20:48 #5385

    Er det veldig kjipt å velge å «bare» ha øl og vin til festen?

    Pluss konjakk og baileys til «brurdrinken» (kalles iallefall det hos oss, vet ikke om det kalles noe annet andre steder) og velkomstdrink.

    Hverken jeg eller samboer er overvettes glad i sprit, og noen av gjestene våre blir, unnskyld uttrykket, idioter når de drikker sprit…

    Hvordan velger dere å gjøre det?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 20:50 #104687

    Glemte å skrive at det blir ikke alkohol til maten, da det ikke passer til maten vi skal ha 🙂

    Settings
    Topics: 200
    Replies: 19913
    Trone
    07. jul. 2010 kl. 20:53 #104689

    Nei, jeg syntes jeg er fullstendig fornuftig! 🙂 Som du sier så er det de som reagerer negativt på sprit.. Og jeg skjønner jo at dere ikke ønsker å ha sånn reaksjoner på den store dagen deres.

    Vi skal jo ha bar etterpå og da skal vi bare ha vin, øl, cider, konjakk og baileys. Ingen sprittyper.

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 20:55 #104694

    «Trone» wrote: Nei, jeg syntes jeg er fullstendig fornuftig! 🙂 Som du sier så er det de som reagerer negativt på sprit.. Og jeg skjønner jo at dere ikke ønsker å ha sånn reaksjoner på den store dagen deres.

    Vi skal jo ha bar etterpå og da skal vi bare ha vin, øl, cider, konjakk og baileys. Ingen sprittyper.

    Cider var lurt! Jeg selv drikker ikke øl, og jeg vet også at et par venninner ikke er så glade i vin så da er det greit med variasjon 🙂 Med cider kan man jo velge ut flere smaker også 🙂

    Et spm til: De som serverer hos oss skal være med på festen etterpå, men burde man ha noen til å stå i bar, eller kan folk hente drikke selv på et bord? Noen med tanker rundt det?😃

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 200
    Replies: 19913
    Trone
    07. jul. 2010 kl. 21:01 #104698

    Jeg ville absolutt hatt en i barn, så det ikke er fri flyt…. Pluss da kan bartenderen sørge for at det ikke flyter alkohol i det området/søl/knuser ting og sånn.

    Vi serverer alt i glass. Så ingen får flasker med seg. Vi kjøper halvlitere i cider og det holder til to glass. Heller ikke boksene får folk med seg.

    Hater når folk setter fra seg/kaster fra seg flasker og bokser rundt og spytter oppi snusklaser i de og sånn.. Æsj!

    Dessuten så syntes jeg ikke det er fint med flasker rundt omkring på bordene på bilder *fnis*

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    07. jul. 2010 kl. 21:02 #104699

    Det er opp til dere, hvis dere vet at der blir overstadige berusde gjester og dere ikke ønsker dette, hadde nok ikke jeg tatt spirt jeg heller.

    VI skal ha det på en restaurant og har ikke tenkt å si at der er enkelte ting de ikke kan servere,de ser jo også selv om folk begynner å bli overstadig beruset, så da stopper de jo salget selv. Vi kommer til å få toastmaster til å opplyse om at vi ikke ønsker oss et fyllekalas ,men en fest med masse moro uten så utrolig mye alkohol. Tror nok at enkelte kan være litt for glad i det som er i glasst når det er fest, men jeg vet å ha mine rader ute og spioner, så de skal nok bli stoppet i tide, mener nå jeg.

    Kjenner jo godt til dem som driver restauarnten og jeg kommer til å si til dem klart å tydelig at vippe en person mot å være full eller overstadig beruset, skal ikke denne personen få mere å drikke, som der er alkohol i alle fall. Dette tror jeg nok de vil respektere.

    Litt vin, mussernde og slike ting, er jo godt å sitte å nippe til da 😀

    Settings
    Topics: 88
    Replies: 1752
    gledesei
    07. jul. 2010 kl. 21:04 #104700

    Liker ikke ordet «man» ift. bryllupsplanlegning, da det får det til å virker som om alle må ha det samme. Det som passer dere, er riktig for dere.

    Min tanke er imidlertid at om «brurdrinken» kommer før velkomstdrinken (sånn det ser ut om du har skrevet kronologisk) er kanskje cognac og baileys litt «tungt» ?

    Synes øl og vin høres bra ut, men jeg ville da ikke hatt noe å drikke. Cider i tillegg var en flott idé, da man kan ha det både med og uten alkohol, et friskere alternativ til de tyngre drikkene, siden dere ikke skal ha sprit. Og så regner jeg med at dere skal ha brus og andre alkoholfrie alternativer i tilleg?

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 21:05 #104701

    «Trone» wrote: Jeg ville absolutt hatt en i barn, så det ikke er fri flyt…. Pluss da kan bartenderen sørge for at det ikke flyter alkohol i det området/søl/knuser ting og sånn.

    Vi serverer alt i glass. Så ingen får flasker med seg. Vi kjøper halvlitere i cider og det holder til to glass. Heller ikke boksene får folk med seg.

    Hater når folk setter fra seg/kaster fra seg flasker og bokser rundt og spytter oppi snusklaser i de og sånn.. Æsj!

    Dessuten så syntes jeg ikke det er fint med flasker rundt omkring på bordene på bilder *fnis*

    Veldig enig med deg, jeg sitter liksom bare og tenker litt høyt her 😂

    Men ja, jeg tror nok vi må ha en i baren ja… Det er noe med søppelnivået og ja… 🙂

    Bruker dere engangsglass eller har stedet dere er på store glass (altså 0,4 eller 0,5 til øl tenker jeg…)

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 21:09 #104707

    «gledesei» wrote: Liker ikke ordet «man» ift. bryllupsplanlegning, da det får det til å virker som om alle må ha det samme. Det som passer dere, er riktig for dere.

    Min tanke er imidlertid at om «brurdrinken» kommer før velkomstdrinken (sånn det ser ut om du har skrevet kronologisk) er kanskje cognac og baileys litt «tungt» ?

    Synes øl og vin høres bra ut, men jeg ville da ikke hatt noe å drikke. Cider i tillegg var en flott idé, da man kan ha det både med og uten alkohol, et friskere alternativ til de tyngre drikkene, siden dere ikke skal ha sprit. Og så regner jeg med at dere skal ha brus og andre alkoholfrie alternativer i tilleg?

    Det er sant med måten å skrive på, jeg vil vel bare ha litt input på hva andre skal ha og sitter og tenker litt høyt for meg selv 😜

    Brurdrinken er det som kommer før bryllupskaka kuttes her jeg kommer fra, ser at det er skrevet i feil rekkefølge i hovedinnlegget..

    Vi skal ha:

    Velkomstsdrink

    Middag uten alkohol

    Brurdrinken i forbindelse med kutting av kaken

    Så uvisst, men etter å ha tenkt høyt her med dere ser det ut til at øl, vin og cider er mest aktuelt for oss, pluss selvølgelig alkoholfritt 🙂

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    07. jul. 2010 kl. 21:11 #104709

    Vi kommer kun til å holde velkomstdrinken, som blir en lett forfrisken musserden italiens vin. VI kommer også til å holde vin til maten, de regener at det går ca 1 flaske pr person og så må de kjøpe det som de ellers vil ha utover dette.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 21:12 #104710

    «Stavangerpar» wrote: Det er opp til dere, hvis dere vet at der blir overstadige berusde gjester og dere ikke ønsker dette, hadde nok ikke jeg tatt spirt jeg heller.

    VI skal ha det på en restaurant og har ikke tenkt å si at der er enkelte ting de ikke kan servere,de ser jo også selv om folk begynner å bli overstadig beruset, så da stopper de jo salget selv. Vi kommer til å få toastmaster til å opplyse om at vi ikke ønsker oss et fyllekalas ,men en fest med masse moro uten så utrolig mye alkohol. Tror nok at enkelte kan være litt for glad i det som er i glasst når det er fest, men jeg vet å ha mine rader ute og spioner, så de skal nok bli stoppet i tide, mener nå jeg.

    Kjenner jo godt til dem som driver restauarnten og jeg kommer til å si til dem klart å tydelig at vippe en person mot å være full eller overstadig beruset, skal ikke denne personen få mere å drikke, som der er alkohol i alle fall. Dette tror jeg nok de vil respektere.

    Litt vin, mussernde og slike ting, er jo godt å sitte å nippe til da 😀

    Det jeg har uthevet hos deg er det viktigste for oss også – vi vil ha en hyggelig kveld og siden både jeg og samboer godt klarer å kose oss uten alkohol håper vi at gjestene våre også klarer å begrense seg 😉 De fleste gjør det altså, høres ut som vi har invitert en gjeng fyllesvin her, det har vi altså ikke, bare vet at noen virkelig tåler sprit dårlig men ikke har gitt seg med å drikke det selv om de vet det selv..

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 869
    loren
    07. jul. 2010 kl. 21:13 #104712

    «Stavangerpar» wrote: Vi kommer kun til å holde velkomstdrinken, som blir en lett forfrisken musserden italiens vin. VI kommer også til å holde vin til maten, de regener at det går ca 1 flaske pr person og så må de kjøpe det som de ellers vil ha utover dette.

    Når man holder på restaurant synes jeg dette er en god løsning 🙂

    Vi skal ha i festsalen på en folkehøgskole, og synes ikke det passer seg å ta betalt av gjester når det er på den måten, selv om jeg vet at andre velger det…

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    07. jul. 2010 kl. 21:15 #104713

    Ja,men få også toastmaster til å si dette når han får ordet for første gnag, kanskje gjestene legger det seg på minne da. Vi sier jo dette stadig vekk, så gjestene våre bør vite det men en god ting kan ikke sies for ofte. Derimot,ser jeg heller ikke noe galt i å ikke ha spirt i bryllupet deres

    Settings
    Topics: 200
    Replies: 19913
    Trone
    07. jul. 2010 kl. 21:26 #104719

    «loren» wrote:

    Trone wrote:
    Jeg ville absolutt hatt en i barn, så det ikke er fri flyt…. Pluss da kan bartenderen sørge for at det ikke flyter alkohol i det området/søl/knuser ting og sånn.

    Vi serverer alt i glass. Så ingen får flasker med seg. Vi kjøper halvlitere i cider og det holder til to glass. Heller ikke boksene får folk med seg.

    Hater når folk setter fra seg/kaster fra seg flasker og bokser rundt og spytter oppi snusklaser i de og sånn.. Æsj!

    Dessuten så syntes jeg ikke det er fint med flasker rundt omkring på bordene på bilder *fnis*

    Veldig enig med deg, jeg sitter liksom bare og tenker litt høyt her 😂

    Men ja, jeg tror nok vi må ha en i baren ja… Det er noe med søppelnivået og ja… 🙂

    Bruker dere engangsglass eller har stedet dere er på store glass (altså 0,4 eller 0,5 til øl tenker jeg…)

    Vi velger å ha i engangsglass. Lokalet har ikke nok glass til at folk skal ha flere glass jevnlig utover kvelden. Greit nok det er bedriftsoppvaskemaskin, men for å gjøre det greit for både bartenderen og servitørene og vår lommebok, så tar vi engangsglass 🙂

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 88
    Replies: 1752
    gledesei
    07. jul. 2010 kl. 23:06 #104736

    «loren» wrote:

    Brurdrinken er det som kommer før bryllupskaka kuttes her jeg kommer fra, ser at det er skrevet i feil rekkefølge i hovedinnlegget..

    Vi skal ha:

    Velkomstsdrink

    Middag uten alkohol

    Brurdrinken i forbindelse med kutting av kaken

    Så uvisst, men etter å ha tenkt høyt her med dere ser det ut til at øl, vin og cider er mest aktuelt for oss, pluss selvølgelig alkoholfritt 🙂

    Da er cognac og baileys perfekt til «bruredrink» 🙂 Er sikkert mange som vil ha det hos oss også, men vi skal ha åpen bar, så folk får velge selv 🙂

    Synes det høres ut som du har en god plan, jeg 🙂

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search