Bake bryllupskaken selv! Og et litt annet spørsmål…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Alt annet om bryllupsplanlegging / Bake bryllupskaken selv! Og et litt annet spørsmål…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Alt annet om bryllupsplanlegging / Bake bryllupskaken selv! Og et litt annet spørsmål…
- Dette emnet har 22 svar, 9 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av
Gjest_M01.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 64Replies: 1674
a, jeg har tatt meg vann over hodet å skal lage bryllupskaken min selv. :HÆ?:
Det blir enten en Pasjonsfruktmousse kake eller Marsipankake med alt som hører med i 4etg.
Noen fruer som har gjort det samme som har noen tips på veien? (les; galskapen)
Og så har jeg i bloggen som inspirerte meg til å tørre dette selv http://www.friekaker.no/?p=1196 funnet ut en ide som ble luftet av hun som står bak Altgodt (http://altgodt.wordpress.com) bloggen nemlig det geniale å servere bryllupskaken rett etter vielsen sammen med champagnen!
Tenk så enkelt, men likevel så lurt! Vi får skålt i champagne, ingen blir sigende og trøtte av kaken som serveres kl??? og kaken får mer oppmerksomhet! Kan det bli bedre.
Jeg ber om at noen kommer med noen ulemper til dette for hvis ikke trumfer jeg det igjennom. Forrett+Middag finner vi en løsning på. 😃
Akkurat nå føler jeg meg skikkelig gærn. 😃
Topics: 8Replies: 470Jeg har bare 1 tips som jeg kan komme på. Og det er om du skal lage pynt av marsipan selv. Lag dette GOOOOOOOOD tid i forveien! Marsipanen trenger litt tid på å tørke skikkelig, og det tar utrolig mye lenger tid enn man tror, å lage pynt. Det tar også litt tid å legge marsipantrekk, spesielt om du skal ha 4 etg.
Lagde dåpskaken til poden her selv, og jeg satt kvelden før dåpsdagen med denne kaken. Jeg lagde pynten en uke i forveien, og det var nesten ikke nok. (kan evt tørke pynten litt i ovnen da)
Et annet tips, om du skal ha marsipankake. Er å kjøpe ekstra hvit marsipan. Det ser utrolig delikat ut 😀
hadde pasjonsfruktkake også i dåpen, det må være en av de beste kaken jeg vet om :nååh: (men om du skal lage dette, bestill pasjonsfrukt i butikken, ikke alle butikker har dette inne til enhver tid, og ikke alltid de har så mange når de først har)
Topics: 64Replies: 1674Takk Susie! 😃
Pynter med ekte roser for min egen del, ikke noe marsipanroser eller dill i min verden som er penere. Skal notere dette med pasjonsfrukt har en helt utrolig kontakt med butikksjefen nede på Meny her så regner med han kan skaffe dette også.
Men ekstra hvit marsipan- den smaker som marsipan??? *viktig*
Topics: 8Replies: 470Lurt med ekte blomster. Lettvint, og veldig pent! 🙂
Den ekstra hvite smaker nøyaktig det samme som vanlig marsipan 🙂 (jeg er jeg veldig glad i marsipan, så det var viktig for meg også, hehe)
Her kjøpte jeg marsipanen:
http://www.cacas.no/ProduktKategori/34
Er usikker på hvor mye du trenger. Men om du sender dem en mail, har de sikkert peil på det 🙂
På meny, bestiller de garantert 🙂
Frøken
annonseTopics: 8Replies: 470Denne er også kjekk å ha, for å få marsipanen fiin og jevn.
Kjøpte min for hele 16,50,- på ebay. Gratis frakt er det også
http://www.ebay.co.uk/itm/Mixed-25-Sets … 2573d654fd
Topics: 201Replies: 19922Du dyrker rosene selv da eller? Sånn mtp at det faktisk ikke er sunt å spise varer som er i kontakt med blomster. Man vet aldri hva de er sprayet med..
Hvit marsipan fra Pals er litt dyr, men den er god å jobbe med. Litt søtere enn vanlig marsipan syntes jeg.
Hvis du skal, av en eller annen grunn, farge marsipanen så anbefaler jeg deg å farge vanlig marsipan. Hvit marsipan gir som regel altfor lyse farger i forhold til det som er ønsket.
Topics: 66Replies: 6978Topics: 8Replies: 470Topics: 64Replies: 1674«Stian og Gitte» wrote: Hvis du skal lage moussekake anbefaler jeg deg å fryse den ned før den skal fraktes. Da slipper du at den går shaky-bananas i baksetet 😉
Skal flyttes fra kjøkkenet, og ca 15m etter det så heldigvis ingen kjøretur involvert.
Nesten det jeg likte best med moussekaken at den kan fryses ned på forhånd. 😂
Topics: 201Replies: 19922«SusieQ» wrote: Hva slags farge bruker du, trone? Jeg synes hvit marsipan fikk farge som forventet. Men nå har jeg stort sett farget hvit marsipan, og hvit, hjemmelaget mmf.
Ikke farge hvit marsipan hvit, hehe! Det er ikke vits 😜 Men å farge hvit marsipan til andre farger er ikke alltid like lett 🙂
Bruker hovedsaklig Wilton og Sk pro, men også andre merker. Alt ettersom hva prosjektet er.
Frøken
annonseTopics: 8Replies: 470Haha, nei. Å farge noe hvitt, hvitt har jeg ikke gjort:p det jeg mente var at det er stort sett det jeg har pleid å ha som utgangspunkt før farging:) da har fargene blitt som forventet. Men om du stort sett har pleid å bruke mørkere marsipan, kan det jo hende du mener hvit marsipan gir annet resultat enn du er vant til.
Topics: 64Replies: 1674Topics: 201Replies: 19922«SusieQ» wrote: Haha, nei. Å farge noe hvitt, hvitt har jeg ikke gjort:p det jeg mente var at det er stort sett det jeg har pleid å ha som utgangspunkt før farging:) da har fargene blitt som forventet. Men om du stort sett har pleid å bruke mørkere marsipan, kan det jo hende du mener hvit marsipan gir annet resultat enn du er vant til.
Har brukt begge deler flere ganger og jeg, og flere i kakemiljøet, syntes ikke hvit marsipan er noe særlig å få klare farger på. De blir dusere og mildere og da er mye poenget med å bruke den fra pals borte :p Pluss man må bruke så himla mye mer farge og det er jo heller ikke gratis :p
Men alt er en smakssak 😉
Topics: 12Replies: 358Topics: 6Replies: 153Høres bra ut d, har lest en del om danske bryllup, og der ser d ut som d er den helt vanlige måten å gjøre på… Kalles for resepsjon, og dem som ikke er invitert til middag, kommer på kake og drikke rett etter kirka 🙂 spennende med baking sjøl da, anbefaler helt hvit ja, bare så mye lekrere, men ikke sjøl erfaring med den dyre hvite man kan bestille, kun hvit som er kjøpt i Sverige, den fungerte bra og mmf var lett å jobbe med… Men har hørt man får kjøpt hvit matfarge også… Lykke til!
Topics: 64Replies: 1674Topics: 7Replies: 11414. feb. 2013 kl. 20:18 #168093Jeg, som ikke liker kake, ville følt det veldig kleint å få kake servert før middagen. For da hadde jeg ikke hatt like stor mulighet til å snike meg unna.
På den annen side: Deres dag, deres valg.
Men jeg sliter litt med å se hvordan dette skal gjennomføres i praksis, sånn for å ikke «ødelegge» bordsettinga før middagen. Stående kakespising virker litt rart for meg, også tenker jeg litt på de som ikke skal få middag…Skal de få kake først, så forlate stedet mens dere andre spiser og komme tilbake for festen etterpå?
Og hva med de andre kakene?
For all del, jeg digger tanken! Jeg er bare litt sånn perfeksjonist og avhengig av å vite nøyaktig hvordan ting skal foregår for å klare å forholde meg til den. Men det er sikkert bare tanken som er uvant.
Frøken
annonseTopics: 16Replies: 31914. feb. 2013 kl. 20:44 #168098Synes det høres ut som en fin ide, men som prinsessehella sier hva med kaffegjestene? Da får jo ikke de sett den fine kaken.
Topics: 64Replies: 1674Kaffegjester har vi ikke, alle er invitert til full dag så det er det minste problemet med dette.
Vi har bestemt oss for å droppe hele bryllupskaken. Men jeg kan jo si hvordan det hele ville foregått dersom det hadde blitt gjennomført. Det hadde ikke foregått på en kaotisk måte i det hele tatt. Og slik jeg har hørt fra andre er denne løsningen ganske vanlig andre steder i europa.
Men slik hadde det foregått;
Gjestene vil til vielsen få et program der det vil stå innholdet i vielsen på den ene siden, og hvordan vi hadde tenkt det med champagne/kake, leker, grilling etc på den andre siden slik at ingen tror eller er av den oppfatning av at det kun serveres kake.
*Vi vies i hagen. Når denne er over så går vi over i midten mellom de to husene (feirer hjemme på «gård», masse plass og alt på et sted) der det er ulike hagemøbler osv det serveres champagne som en felleskål og kaken vil da serveres med denne. Man mingler, skåler, sommerspill og slike ting før middagen serveres ca 2,5 time etter at champagne og kake er servert. Så det hadde vært veldig organisert og skjedd i ryddige former. Tror det hadde fungert. 🙂
Tankegangen hadde vært at vi da var ferdig med hele kaken tidlig slik at vi slapp å bryte opp bordsetting og samtaler senere på kvelden fordi vi plutselig skal servere kaker. Kaker gir etter min mening enn demper på hele kvelden og det blir mer selskap enn fest. Ingen av oss er heller noen store kakespisere så for oss har den kaken null betydning annet enn at det er en fin tradisjon og forventes.
Så den kommende brudgom har bestemt at bryllupskake det vil vi ikke ha, det blir isbuffet sammen med vanlige kaker mm som vi bruker all tid og krefter på, kaffen serveres umiddelbart etter middagen for de som vil ha det, og alle er fornøyde. 🙂
Aller mest meg selv som slipper å bake, i tillegg sparer vi en haug med penger som topping.
Topics: 20Replies: 47915. feb. 2013 kl. 08:01 #168137Vi hadde middags buffet pluss dessert buffet. Ville heller ikke bryte inn for mye med fast opplegg når folk var så opptatt med å mingle og kose seg. Så hos oss kom desserten rett etter middag, sammen med kaffe. Det er jo sånn feks på restaurant, så hvorfor «må» man plutselig ha stort mellomrom fordi det er bryllup? Da er festen «fri» litt raskere, og er det en gjeng med god stemning så tror jeg faktisk de setter pris på å ikke ha for strenge rammer og tidsskjema 😉 syns du har en fin plan!
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.