blir dette for grådig?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / blir dette for grådig?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / blir dette for grådig?
- Dette emnet har 16 svar, 10 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
niva.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 12Replies: 121
For ikke å ruinere oss helt mtp alkoholen/drikke til maten, så har vi tenkt å opplyse om at man får servert kun 1 glass vin til hver rett (2 til hovedrett siden det er 2 serveringer), hvis ikke må vi kjøpe 1 flaske vin til hver pers til middagen, og det har vi ikke råd til.
Det vil jo til all tid stå vann på bordet, og brus. I tillegg så skal vi ha øl for de som ikke drikker vin.
Hva haddde dere tenkt om dere hadde blitt invitert og det sto i menyen «1 glass rød-ett-eller-annet» under hovedretten?
Vi kommer også til å ta betalt for drikke i baren, men ikke mer enn det faktisk koster oss å kjøpe det. Vi skal jo ikke tjene noe på dette 😜 Gjestene vil få noen bonger hver ved ankomst.
Topics: 44Replies: 1077Hva med heller å droppe drikkebongene slik at folk kan få litt mer alkohol under middagen? Har vært i mange bryllup uten drikkebonger og har aldri tenkt noe over det.. Fredrik og jeg skal ikke ha drikkebonger da vi prioriterer mer vin til maten.. Vi syns hvert fall det er verre å måtte skåle i tomme glass under middagen hvis det er mange taler enn å ikke få en drikkebong eller to til etterpå. Mange (inkl meg) som ikke engang bruker drikkebongene sine.
Topics: 12Replies: 121Topics: 23Replies: 48928. feb. 2010 kl. 12:03 #81503Jeg hadde heller droppet bongene hadde jeg vært deg, er sikkert ingen som tenker over det om det ikke er drikkebonger. I de bryllupene vi har vært i har det ikke vært drikkebonger, og vi skal selv ikke ha drikkebonger. Vi skal bare serverte vin/øl til maten, og etterpå får folk kjøpe seg det de vil ha i baren selv. Vi skal ikke betale all drikke til gjestene hele kvelden, men synes at vin/øl til maten er kjempegreit 🙂
Hadde jeg vært deg hadde jeg heller kuttet ut de bongene, så kunne gjestene fått et glass og to ekstra til middagen istedet. Dere må jo betale for bongene uansett, så det blir vel ikke store prisforskjellen?
Hvis pengene ikke strekker til går det jo fint an å ha alkoholfritt bryllup også. Det hadde søstra mi. Men grunnen var at faren til brudgom var alkoholiker.. Men likevel, ett kjempeflott bryllup!
Frøken
annonseTopics: 201Replies: 19922Topics: 12Replies: 121Topics: 196Replies: 150728. feb. 2010 kl. 12:18 #81506Jeg er enig..!
Vi vurderer 1 bong i tillegg til vin/øl/brus etc til maten. Men førstepris er drikke til maten, og vi er ikke helt ferdig-regnet enda, ang om vi skal ha 1 bong eller ikke, men syntes gjestene må få drikke til maten, for min egen del så drikker jeg nok ikke mer enn det du skriver, og det er ikke sikkert så mange drikker mer til maten enn du beskriver.
Han som driver stedet vi skal ha middagen på sa følgende : er det mye familie og «eldre» mennesker går det ikke så mye drikkevarer som når det er mange venner og «yngre» mennesker til stedet!
VEl.. uansett må dere gjør det som passer best for dere:)
Men jeg hadde prioritert drikke til middag over bonger 🙂
Topics: 12Replies: 121Topics: 16Replies: 278husk at middagen gjerne varer i MAAANGE timer, og da varer ikke ett glass til hver rett særlig lenge. Det er ofte mange som skal holde taler og skåle, og dere kommer nok ikke så langt inn i middagen før folk må begynne å fylle på med vann/brus, og det er jo ikke særlig kult…
Jeg er helt enig med de andre her om at nok drikke til middagen er bedre enn bonger etterpå.
Topics: 88Replies: 1752Vi har heller ikke noe lyst på en fyllefest, men det er heller ikke to glass vin til maten som gjør folk fulle. Ikke har barn vondt av å se det heller.
Da vi hadde forutsatt at vi skulle betale alkoholen selv hadde vi tenkt å bruke lokalets anbefalning for vinmengde, som er en halv flaske vin per person tilsammen. Vi synes god vin hører med til god mat og det er kjipt å bli sittende med vann i vinglasset fordi man f.eks. spiser sakte. I tillegg hadde vi tenkt på 2 bonger til alle over 18.Og vi tenkte at den økonomiske støyten skulle vi klare, og det blir jo enda mindre hvis dere skal kjøpe alkoholen selv.
Nå skal visst mine foreldre betale, og de ville ha åpen bar. Greit for oss, egentlig, jeg vet at de færreste er noen stordrankere, så jeg tviler på at det blir noe problem.
Jeg er enig med de andre, det «tar seg bedre ut» om man får «nok» vin til maten og heller må kjøpe selv etterpå, enn om man må gå og kjøpe seg et glass vin til midt under middagen.
Frøken
annonseTopics: 30Replies: 749Å skåle i vann??
Jeg hadde bergegnet 4 glass vin til hovedretten og heller kutta ut bonger. Det er det viktigste mine servitører skal passe på det, att folk STADIG har drikke(ikke vann) i glassene sine. Pinlig og kjett om glassene sku være tomme da noen har noe de sku skåla for skal du høre hehe
Topics: 7Replies: 7628. feb. 2010 kl. 17:37 #81529Jeg ville heller ikke spart på vin til middagen. Det tror jeg vil virke kiipt. Nå vet ikke jeg hvordan selskap dere skal ha, men hvis det er privat arrangement (ikke på resturant), er det jo billigere å ha 3-liters vin… jeg tror heller ikke det er spesielt stor fare for at det blir «fyllefest» selv om folk drikker flere glass vin til maten. Jeg tror bare stemningen blir lettere.
Vi skal ha privat selskap. Og for å ikke få hele kostnaden til alkohol på en gang, kjøper vi noen flasker hver måned. Nå har vi kjøpt inn over 40 flasker vin og 5 flasker conjak, og det har vi ikke merket…. en flaske nå og en flaske da… [smilie=aiwebs_020.gif] men det går jo selvsagt ikke ann hvis dere skal ha selskapet på en resturant….
Men det må også sies at jeg forstår bekymringa med hvor mye alt koster, og at det ikke skal bli så alt for dyrt. Samtidig finnes det så mange gode viner som ikke er så dyre. Og som andre her inne har nevnt; det går ann å bestille fra Tyskland (som er kjempebillig) eller ta en Harry-tur eller ti til Sverige (hvis dere ikke bor for langt unna grensen)…
Lykke til med videre planlegging…
Topics: 12Replies: 121Hørtes ikke dumt ut det med å kjøpe ei flaske her og ei der.
Sverige blir et stykke unna da jeg bor på nordmørskysten, får ta en tur i sommer.
Men hvis vi skal kjøpe kartongvin, så vil jo ikke det se helt… ehm. klokt ut tror jeg, om servitørene skal gå rundt med kartonger.
Det går jo selvfølgelig å ha det i baren senere på kvelden, men flasker er jo mest praktisk under middagen.
Og det regnes jo 4 glass på ei flaske vin (7,5dl) og hvis en person drikker 2 glass til hovedretten, og vi skal ha to serveringer som er vanlig, så blir det jo ei flaske på hver…
Topics: 82Replies: 623Topics: 12Replies: 121Topics: 7Replies: 7628. feb. 2010 kl. 18:50 #81552Karaffel er helt vanlig å bruke ved servering av rødvin. Når hvitvin skal serveres, er vel det bare i en runde…vanligvis til forretten, hvis dere skal ha det… Og 4 glass rødvin på ei flaske; da er det store rødvinsglass… 5-6 glass er vanlig å regne…
Du skal se det ordner seg… men jeg kjenner meg igjen i panikken for at alt skal bli så alt for dyrt… men samtidig; jeg sparer på andre ting enn bryllupsmiddagen og drikkevarer til den!!! [smilie=aiwebs_014.gif] D.v.s. stakkars familien min i hverdagen… fram til etter at bryllupet er over…
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.