Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Bountykake

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Bountykake

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Bountykake

  • Dette emnet har 2 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av snapp2000.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 20
    Replies: 367
    snapp2000
    15. apr. 2010 kl. 15:34 #4220

    Noen som har en god oppskrift på bountykake eller annen kokoskake som ligner??

    ar siklet etter en slik kake noen uker og føler at stoooor sprekk er på tur :skrekk:

    MMMMMMMMM….. godt til munn

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    15. apr. 2010 kl. 18:28 #89719

    Denne er kjempegod. Har bakt den ett par ganger allerede. Lurer på om jeg ikke har lagt den ut før her :-k

    Vel..samme det. Her kommer’n igjen

    Ingredienser:

    Kakebunner:

    6 eggehviter

    200 g melis

    200 g kokos

    Sjokoladekrem:

    150 g smør

    150 g lys kokesjokolade

    90 g melis

    6 eggeplommer

    Fremgangsmåte:

    Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.

    Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.

    Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

    Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

    Tips:

    Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.

    Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.

    Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.

    Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 367
    snapp2000
    15. apr. 2010 kl. 19:03 #89734

    Takker og bukker 😀

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

[annonse_6]


[annonse_7]

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search