Dere som har laga bryllupskaka sjøl!
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Dere som har laga bryllupskaka sjøl!
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Dere som har laga bryllupskaka sjøl!
- Dette emnet har 42 svar, 12 deltakere, og ble sist oppdatert 13 years ago av
lykkelig.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 21Replies: 264Topics: 66Replies: 6978
Vet ikke om det teller her, men vi fikk ei lokal dame til å bake kaka vår. Hun har laget bryllupskaker tidligere, og vi traff henne på en liten lokal messe her. Kaka var supergod, og nydelig pyntet 😃 Vi hadde moussekake av pasjonsfrukt og bringebær på sukkerbrødbunn. Hun frøys den ned slik at den var frossen under frakten, og så sto den i kjøleskapet på lokalet over natten.
Topics: 0Replies: 18Topics: 21Replies: 264Frøken
annonseTopics: 22Replies: 249Jeg skal og lage bryllupskaken selv….
Blir nok litt stress, men om du planlegger i forkant tror jeg det går greit.
Har bare laget en bryllupskake før, men det går nok greit!
Vi skal ha 4 etg tror jeg, med marsipan, og jeg kommer til å bake sukkerbrødene i forkant for å fryse de ned.
Tine de opp dagen eller 2 dager før, og fylle kakene på «rullebånd».
Kommer til å fylle, og trekke kakene på lokalet.
Pynten kan du jo også lage på forhånd.
Jeg skal nok ha minimalt med pynt, vil ha den litt enkel ettersom vi har en fancy kaketopp!
LYKKE TIL 😃
Topics: 201Replies: 19922Hadde jeg visst DA hvor lite stresset jeg var før bryllupet så hadde jeg glatt laget den selv.
Så jeg lagde ikke selve bryllupskaken selv, men laget 1 års bryllupskaken 🙂
(sitter på jobb så får ikke lagt inn bilde på denne maskinen, så her er link til bildet)
http://toneskaker.blogspot.no/2011/09/1-ars-bryllupskake.html
Topics: 21Replies: 264Lykkelig: Ja, jeg tenkte og på å lage sukkerbunner før, og fryse ned, men var usikker på om det ble no bra.. Men det gjør vel ikke no å fikse kakene dagen før med marsipan og pynt hvis det står i kjøleskapet over natta? Tviler på at jeg vil stå å stresse med det på selve bryllupsdagen :skrekk:
Trone: Wow, så flink du er a! Ser ut som du har gjort en del før du da 😉 Må vel øve meg først tenker jeg, så jeg ikke risikerer en skrekk kake :p 😂
Topics: 37Replies: 1173Topics: 66Replies: 6978«sweet91» wrote: Hmmm. Ser dere Stian og Gitte har fått fryst kake.. Dette har ikke fallt meg inn engang. Men det var jo kjempe lurt! (må reise ca 6 timer til vielsessted og festlokale). Har dere peiling på hvilke kaker som egner seg til slikt?
Ja, det er veldig lurt, for da faller den ikke sammen under transporten 😉
Topics: 22Replies: 249«lillyloo» wrote: Lykkelig: Ja, jeg tenkte og på å lage sukkerbunner før, og fryse ned, men var usikker på om det ble no bra.. Men det gjør vel ikke no å fikse kakene dagen før med marsipan og pynt hvis det står i kjøleskapet over natta? Tviler på at jeg vil stå å stresse med det på selve bryllupsdagen :skrekk:
Trone: Wow, så flink du er a! Ser ut som du har gjort en del før du da 😉 Må vel øve meg først tenker jeg, så jeg ikke risikerer en skrekk kake :p 😂
hehe, håper for guds skyld at du ikke begynner å pynte bryllupskaken på selve dagen!
Klart du kan fylle, trekke og pynte kaken dagen før. De holder seg lenge i kjøleskap…. kan fint fylles 2 dager før også.
Grunnen til at jeg gjør det dagen før er fordi da får vi lokalet, så slipper jeg å frakte ferdig marsipankake med krem 40 minutter, KAN jo hende det er steike varmt, og da går jo alt skeis!!!
Marsipanen ville jeg ikke lagt før senest dagen før uansett, ettersom om det er bær /frukt i kaken, kan marsipanen smelte…. Og er det stablekake kan den synke litt, og DET vil vi ikke 🙂
Frøken
annonseTopics: 21Replies: 264Wæææ, blir litt skeptisk jeg nå 😂 Tenk om den blir ødelagt! :skrekk:
Jeg skal prøve å lage en i helga for å se om jeg i det hele tatt får det til.. Fant en oppskrift på nett som så kjempe god ut. Jeg skal lage i 3 etasjer, så det blir 3 runde kaker i forskjellige str. Sukkerbunn som deles i to, et lag med bringebærsyltetøy, et lag med vaniljesaus som man lager selv, et lag piska kremfløte og sukkerbunnlokk. Og så marsipan utapå.. Skal prøve å lage blader i grønn og oransjefarger, ettersom vi har villmarkstema.. Så håper bare jeg får det til, ellers blir vi uten kake :p
Topics: 22Replies: 249Topics: 0Replies: 2901. feb. 2012 kl. 20:17 #142240Vi har snakkket om å få en lokal «baker» til å bake bryllupskaken… men hun har ikke lagd bryllupskake før og kommer fra Litauen… Så hun vet ikke hva den typiske bryllupskaken… hva er inni den typiske bryllupskaken??
Topics: 21Replies: 264Jeg prøvde å bake kaka i dag 😂 Den var ikke sååå god som jeg trodde den var… Hm.. Må prøve litt forskjellige oppskrifter tror jeg 🙂
Også er jeg sååå fornøyd med utstikkerne jeg kjøpte på Ebay! De er helt like de her: http://www.cacas.no/Produkt/500-79, men jeg betalte bare 12 kr for dem! 12 kr! I stedet for 199 som dem koster her i Norge! 😃 Kjøpte også 4 blomsterutstikkere, og 3 andre bladutstikkere, til 15 kr per sett 😃 Veldig fornøyd, elsker Ebay 😉
Topics: 37Replies: 1173Jeg bakte en marsipankake med bringebærfyll i dag. (fuktet i fersken iste) Den ble egentlig ganske så flott og god. Men det finnest virkelig ikke noe enklere enn bløtkake. Skal ikke si marsipankake, for fikk ikke helt til marsipanen, men som mamma sa : Det er første gangen du prøver, så bare det at den er så tynn og det faktum at den er hel er en prestasjon! 😁
Jeg må si meg fornøyd. Og son utenom selve lokket (dette kan sikkert min onkel som er kokk ta seg av) så er jo det verdens enkleste kake å slenge sammen da.
Topics: 21Replies: 264«sweet91» wrote: Jeg bakte en marsipankake med bringebærfyll i dag. (fuktet i fersken iste) Den ble egentlig ganske så flott og god. Men det finnest virkelig ikke noe enklere enn bløtkake. Skal ikke si marsipankake, for fikk ikke helt til marsipanen, men som mamma sa : Det er første gangen du prøver, så bare det at den er så tynn og det faktum at den er hel er en prestasjon! 😁
Jeg må si meg fornøyd. Og son utenom selve lokket (dette kan sikkert min onkel som er kokk ta seg av) så er jo det verdens enkleste kake å slenge sammen da.
Du kan kjøpe ferdig marsipanlokk på butikken da 😉 Var det jeg brukte, innmari lettvint! 🙂
Hørtes spennende ut med iste 😀
Topics: 21Replies: 264Jeg har sett litt rundt om jeg fant bryllupskake med sjokolade i stedet for vanlig marsipankake.. Og det var veldig mye fint, som så innmari godt ut!
Jeg fikk en idè om å lage en sjokoladekake med mmf utapå i stedet for marsipan.. Men jeg har aldri smakt det, og aner ikke åssen det smaker.. Er det innmari søtt? Ville det passa til denne kaka og smørkremen, eller ville det bli for søtt? : http://oppskrifter.net/sjokolade/verdens-beste-sjokoladekake/ Skal prøve å lage i morra 🙂 Tror jeg… :p
Den kaka så så utrolig god ut! 😀
Frøken
annonseTopics: 37Replies: 1173«lillyloo» wrote:
sweet91 wrote:Jeg bakte en marsipankake med bringebærfyll i dag. (fuktet i fersken iste) Den ble egentlig ganske så flott og god. Men det finnest virkelig ikke noe enklere enn bløtkake. Skal ikke si marsipankake, for fikk ikke helt til marsipanen, men som mamma sa : Det er første gangen du prøver, så bare det at den er så tynn og det faktum at den er hel er en prestasjon! 😁Jeg må si meg fornøyd. Og son utenom selve lokket (dette kan sikkert min onkel som er kokk ta seg av) så er jo det verdens enkleste kake å slenge sammen da.
Du kan kjøpe ferdig marsipanlokk på butikken da 😉 Var det jeg brukte, innmari lettvint! 🙂
Hørtes spennende ut med iste 😀
Joksa allerede på botnen… såååå😉 Haha! Ville gjøre noe selv liksom.
Topics: 201Replies: 19922Topics: 8Replies: 242Her er ei bryllupskake eg har laga i fire etasjar, det er ei ostekake med gelélokk, pynta med frukt og bær. http://altgodt.wordpress.com/2011/06/30/i-gang-igjen/
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.