Dobbel sjokoladekake med kremfyll :)
- Dette emnet har 3 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av .
- You must be logged in to reply to this topic.
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Dobbel sjokoladekake med kremfyll :)
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Dobbel sjokoladekake med kremfyll :)
Dobbel sjokoladekake med sjokoladekremfyll.
Denne kaken står i ovnen hos oss nå og godgjør seg 🙂 Håper den blir bra, hehe!!
23 cm rundform.
170 gram mel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1,2 dl melk/vann
1,2 del olje, smaksfri olje vel og merke, feks raps.
2 egg
Sikt og bland alt det tørre. Så tilsetter du det flytende og eggene. Blandes godt, helst i mixer for å få en jevnere røre.
Stekes midt i ovnen 180 grader i 35-45 minutt.
Sjokoladekremen.
1,6 dl kremfløte
260 gram kokesjokolade, 40-50% kakao.
* Varm opp kremfløten nesten til kokepunkteti en liten kjele.
* Fjern kjelen fra platen og tilsett kokesjokolade og rør mens den smelter. Bland til en jevn røre.
* Avkjøl til glausern tykner. For hurtigere avkjøling kan den settes i kjøleskapet for en liten stund.
* Stivneprøven kan du ta ved o overføre ca 1 ss av glasuren til en liten skål med kjøleromstemp og plassere denne i kjøleskapet i 15 min. Dersom den ikke er stiv nok kan du tilsette litt ekstra kokesjokolade og blande inn i glasuren.
* Bruk 1/3 av glasuren mellom de to lagene med kake, 1/3 på toppen og resten rundt på siden. Må jo ikke glemme sidene 🙂
* Plasser kaken kjøling minst en time før servering for at glasuren skal stivne.
* Ta ut kaken i god tid før den skal spises slik at den ikke er kald når dere setter tennene i den 🙂 🙂
Enjoy!!!!!!!!!!
Ååå jeg vil bake det nå, men jeg mangler ett egg. hahaha nei og nei det var synd [smilie=aiwebs_003.gif]
Jeg skulle bare titte etter oppskrifter på nette også kom jeg over denne siden 😯 http://krem.no/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Tror ikke det er helt bra å sitte å se på sånne sider, når en er fysen 😂 😂