Er det helt unormalt å ha åpen bar?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Er det helt unormalt å ha åpen bar?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Er det helt unormalt å ha åpen bar?
- Dette emnet har 25 svar, 18 deltakere, og ble sist oppdatert 13 years ago av
suupaahgirl.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 99Replies: 831
Holder på å se etter rette lokale for bryllupsfesten hvor vi har lyst å ha åpen bar, men etter å ha snakket med et par stykker så nesten ler de av dette, og mener at det er leeeeenge siden det var normalt å ha åpen bar i en bryllupsfest!?
Da må jeg ha vært i mange «unormale» bryllupsfester gitt…
Ut av ren nysgjerrighet lurer jeg derfor på hva dere her inne mener og har av erfaringer på dette? Vi har bestemt oss for at vi spanderer og skal ha åpen bar – men er det virkelig så «unormalt» å ha? Skjønner at jeg har bodd for lenge utenlands, for jeg har tydeligvis ikke fulgt med i timen her…
Topics: 59Replies: 7239Topics: 5Replies: 47Topics: 99Replies: 831Da kan man kanskje gå ut i fra at det er denne selskapsutleiedamen som ikke helt følger med i timene da 😂 . Jeg synes nemlig det var veldig rart at det var SÅ uvanlig at hun lo! Hun la ut om hvor leeenge siden det var vanlig å ha, «det var på den tiden da man giftet seg før man var 20 og foreldrene betalte bryllupet det!». Jeg svarte bare litt tørt at da må jeg jammen det bare ha vært i «uvanlige» brylluper jeg da… :flire:
Hun er ihvertfall ingen god selger av sitt lokale! Hun mente det holdt lenge med to glass vin til maten og kanskje noe attåt kaffen…, og siden det jo er de som står for serveringen så kan man vel ikke si at hun gjorde det smarteste trekket der. Uansett – vi skal se på 3 lokaler til helgen hvor de definitivt ikke synes åpen bar er noe som helst rart eller uvanlig :flire:
Frøken
annonseTopics: 99Replies: 831Topics: 5Replies: 47Kostnader for drikkevarer
Beregn 3-4 enheter per person til maten og 4-5 enheter per person, for både velkomst og middagsservering.
Hvor mange glass (enheter) per flaske kan dere regne med:
1 vin = 5 enheter. Pris fra kr. 120,-
1 liter sprit = 25 enheter. Pris fra kr. 200,-
1 øl/ rusbrus = 1 enhet. Pris fra kr 14,-
1 Cognac = 17 enheter Pris fra kr 300,-
1 likør = 17 enheter Pris fra kr 160,-
1 acevitt = 17 enheter. Pris fra kr 200,-
Pris totalt ca. kr 5500,- for ca 60 gjester som drikker alkohol
Det er her tatt utgangspunkt i:
24 flasker vin á 5 enheter
2 flasker sprit á 25 enheter
60 øl og 20 rusbrus á 1 enhet
2 konjakk og 2 likør á 17 enheter
1 acevitt á 17 enheter.
Fant dette på nettet. Et greit overslag til budsjettet 😉
Topics: 18Replies: 446Topics: 18Replies: 8418. jan. 2012 kl. 17:51 #141072I alle bryllup jeg har vært så har det vært åpenbar. Det har både vært der du kan gå å forskyne deg selv, og der det har stått noen å mixet for deg. Men har ikke betalt noe. Ser det har blitt mer og mer vanlig å ta betalt i baren, jeg for min del skal ha bartendere, men jeg vill ikke ta betalt. Jeg kjenner tanken frister ettersom bryllup ikke er det billigste å ordne. Vil dere si det er frekt å ta betalt? jeg er selv usikker…. :whops:
Topics: 550Replies: 1386018. jan. 2012 kl. 17:56 #141073Det spørs hvor du har bryllupet. Har du bryllupet på et grendahuset, så er det ganske vanlig å ha åpen bar (enn så lenge), men har du det på et hotell, restaurant, eller andre plasser hvor en ikke kan ta med drikken selv, så er det ikke så vanlig lengre, da dette blir veldig dyrt for brudeparet.
Topics: 99Replies: 831«M+D=Sant» wrote: Kostnader for drikkevarer
Beregn 3-4 enheter per person til maten og 4-5 enheter per person, for både velkomst og middagsservering.
Hvor mange glass (enheter) per flaske kan dere regne med:
1 vin = 5 enheter. Pris fra kr. 120,-
1 liter sprit = 25 enheter. Pris fra kr. 200,-
1 øl/ rusbrus = 1 enhet. Pris fra kr 14,-
1 Cognac = 17 enheter Pris fra kr 300,-
1 likør = 17 enheter Pris fra kr 160,-
1 acevitt = 17 enheter. Pris fra kr 200,-
Pris totalt ca. kr 5500,- for ca 60 gjester som drikker alkohol
Det er her tatt utgangspunkt i:
24 flasker vin á 5 enheter
2 flasker sprit á 25 enheter
60 øl og 20 rusbrus á 1 enhet
2 konjakk og 2 likør á 17 enheter
1 acevitt á 17 enheter.
Fant dette på nettet. Et greit overslag til budsjettet 😉
Tusen takk for god info 😁
Frøken
annonseTopics: 99Replies: 831Topics: 55Replies: 4059«Stavangerpar» wrote: Det spørs hvor du har bryllupet. Har du bryllupet på et grendahuset, så er det ganske vanlig å ha åpen bar (enn så lenge), men har du det på et hotell, restaurant, eller andre plasser hvor en ikke kan ta med drikken selv, så er det ikke så vanlig lengre, da dette blir veldig dyrt for brudeparet.
Enig med stavangerpar her.
Der man ikke kan ta med noe drikke selv, altså ALT må kjøpes hos lokalene så blir dette veldig fort dyrt. En kan jo tenke seg feks hvor mye ting koster når en selv er ute på byen en kveld, selvom er ikke drikker mye. Så kan en jo ta utelivprisene og gange de med antall gjester for så og tenke ut hvor mye den enkelte gjest kan komme til å drikke.
«mariajoerg» wrote: I alle bryllup jeg har vært så har det vært åpenbar. Det har både vært der du kan gå å forskyne deg selv, og der det har stått noen å mixet for deg. Men har ikke betalt noe. Ser det har blitt mer og mer vanlig å ta betalt i baren, jeg for min del skal ha bartendere, men jeg vill ikke ta betalt. Jeg kjenner tanken frister ettersom bryllup ikke er det billigste å ordne. Vil dere si det er frekt å ta betalt? jeg er selv usikker…. :whops:
Om dere skal ha bryllupet på et hotell el lignende hvor dere ikke kan ta med noe selv så tenker jeg at det ikke er frekt at man som gjest må betale / altså at der ikke er fri bar. Jeg hadde hvertfall ikke reagert.
Vil ikke si at det er frekt å ta betalt nei
Topics: 23Replies: 187Ja M+D=Sant:)
Tusen takk for den infoen;)
Vi blir ca 50 stk, så fikk jeg litt bedre peiling på sånn ca hvor mye vi må handle inn:)
Og vi skal ha en servitør til og servere gjestene fra baren etter middagen.
Man begrenser seg litt hvis man må gå og * bestille * enn hvis det bare er og forsyne seg, og man vil jo ikke at folk skal bli * henge drita * i bryllupet heller 😉 hihi
Jeg synes jo også det er mere normalt med åpen bar da:) hehe
Men selvfølgelig, skal du ha det på et sted hvor du må bruke drikkevarer fra det stedet, så blir det jo veldig dyrt, og da er det flere som lar gjestene betale drikke etter maten. Men da er det gjerne en bar på stedet.
Vet også om de som har tatt 15-20,-pr enhet drikke, etter maten. For og få det til og gå sånn ca opp i hva de har lagt ut selv.
Men da kunne jo gjestene tatt med seg drikkevarer selv.. Og det er jo ikke vanlig!
Men det er selvfølgelig kjempedyrt og spandere på alle gjestene, men hvis man leier lokale og kokk/catering selv, så kan man spare inn masse der, er jo som regel mye dyrere og leie et sted hvor de står for alt.
Man kan også levere drikke 15/20 % tilbake til vinmonopolet etter bryllupet, hvis man har noe igjen 😉
Topics: 21Replies: 264Jeg hadde egentlig lyst til at gjestene tok med drikke til festen sjøl, men der blei jeg nedstemt gitt! Det var i følge alle jeg har snakka med absolutt ikke aktuelt at gjestene tok med egen drikke 😂 Ja, ja, så da blir det åpen bar :p
Og angående drikkelista: Troor man må beregne litt mindre enheter per flaske :p F.eks 4 enheter på en vinflaske, og ikke 5.. Tror det blir bra lite i glasset hvis 5 skal dele på en 😂
Topics: 2Replies: 1820. jan. 2012 kl. 08:50 #141155for oss er det mest normale å ha åpen bar ikke vært diskusjonstema en gang!
Topics: 6Replies: 61Topics: 201Replies: 19922«Stavangerpar» wrote: Det spørs hvor du har bryllupet. Har du bryllupet på et grendahuset, så er det ganske vanlig å ha åpen bar (enn så lenge), men har du det på et hotell, restaurant, eller andre plasser hvor en ikke kan ta med drikken selv, så er det ikke så vanlig lengre, da dette blir veldig dyrt for brudeparet.
Enig, så enig!
Frøken
annonseTopics: 5Replies: 1224. jan. 2012 kl. 21:11 #141636Jeg mener at åpen bar hører med i et bryllup. Har inntrykk av at dette er mer normalt enn ikke å ha det
Topics: 33Replies: 137025. jan. 2012 kl. 16:54 #141699Nei, for meg er det unormalt å ikke ha fri bar. Vi hadde fri bar på stedet vi leide, og det ble ikke spesielt dyrt heller, selv om de sto for alkoholen. Glad vi valgte som vi gjorde, kunne aldri tenkt meg å ha bonger/betalbar.
Topics: 5Replies: 47«Sweet Pink Kitty» wrote: Nei, for meg er det unormalt å ikke ha fri bar. Vi hadde fri bar på stedet vi leide, og det ble ikke spesielt dyrt heller, selv om de sto for alkoholen. Glad vi valgte som vi gjorde, kunne aldri tenkt meg å ha bonger/betalbar.
Hva legger du i «ikke spesielt dyrt»? Hvor mange gjester var dere da? 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.