Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

HJELP!!

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / HJELP!!

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / HJELP!!

  • Dette emnet har 10 svar, 6 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av bloodykiss.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 57
    Replies: 214
    [ Gjest ]
    16. jan. 2009 kl. 21:37 #301

    Vi trenger sårt hjelp..

    I sommer fikk jeg diabetes type 1, og må bruke insulin. Nå skal vi gifte oss til sommeren 😀 Og i den forbindelse lurer vi på om noen har en oppskrift eller vet om en oppskrift til en kake vi kan ha i bryllupet mitt som er sukkerfri??? Det kommer og flere gjester i bryllupet som har diabetes, både type en og type to. Vi vil jo ikke at noen skal bli syke på en så stor dag på grunn av kake. Og hvertfall ikke at bruden skal bli syk.

    Og i samme slengen. Det kommer og en gjest med cøliaki, noen som har en oppskift på kake til den personen også??

    Håper noen der ute kan hjelpe oss med dette.

    På forhånd en stor takk til alle som hjelper oss.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. jan. 2009 kl. 21:43 #13829

    Fant litt på nett jeg.

    Glutenfri drømmekake

    150 g mandler med skall

    2 1/2 dl sukker

    2 ss kakao

    2 eggehviter

    3-4 ss mandelspon

    2 eggeplommer

    1/2 dl sukker

    1 dl kremfløte

    50 g usaltet smør

    75 g kokesjokolade

    Mal mandlene og bland dem med sukker, kakao og eggehviter. Rør det til en jevn røre. Tegn opp to sirkler på bakepapir (24 cm). Fordel røren på sirklene. Dryss godt med mandelspon over og stek ved 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl under et klede.

    Rør sammen eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Pisk til kremen tykner. Ta av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør til alt er smeltet. Avkjøl kremen og bre den mellom bunnene. Dekk med plast og sett kaldt før servering.

    Daimkake

    4 eggehviter

    150 g sukker

    150 g malte nøtter

    1/3 liter kremfløte

    4 eggeplommer

    100 g sukker

    1/4 kopp kaffe

    3 dajm sjokolader

    Visp eggehviter og sukker stivt. Nøttene blandes forsiktig inn. Hell i en litne springform. Kaken stekes på nederste rille på 150 grader i 1 time.

    Kremen lages ved at kremfløte piskes godt. Eggeplommer og sukker piskes stivt og blandes med kremen. Kaffe og opphakket daim røres i. La kaken være i formen mens kremen legges på. Fryses. Pynt med hakket daim.

    Rullekake

    3 egg

    1 eggehvite

    90 g sukker

    50 g potetmel

    1/2 ts bakepulver

    2 ss kakao

    Krem:

    100 g margarin

    3 dl melis

    1 eggeplomme

    ca. 10 romdråper

    Pisk egg, eggehvite og sukker til eggedosis. Sikt i potetmel, bakepulver og kakao. Blandes godt. Helles i langpanne kledd med bakepapir.

    Stekes ved ca. 225 grader i 5 – 6 min.

    Hvelves straks på et stykke fuktet, sukkerstrødd matpapir. Dekkes med et annet stykke fuktet (viktig) matpapir. Når den er kald smør utover kremen og rulles sammen.

    Du kan også kjøpe f.eks. Toro glutenfri kakemix og bruke en vanlig kakeoppskrift men bytte ut melet med denne.

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. jan. 2009 kl. 21:44 #13830

    Sjokoladekake

    200 g mørk sjokolade

    2 ss espresso eller sterk kaffe

    150 g sukker

    150 g smør

    5 egg, delt i plommer og hviter

    100 g malte mandler

    Varm kaffen og smelt sjokoladen i den. Rør sukker og smør i blandingen, og deretter mandlene og eggeplommene, ett om gangen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i massen. Fyll en 24 cm springform og stek ved 175 grader i ca 1 time.

    Troika-kake

    200 g malte mandler

    200 g melis

    3 eggehviter

    75 g melis

    1 dl vann

    3 eggeplommer

    150 g smør

    1 ss kakao

    1 pk rød gelé

    3 dl vann

    500 g marsipan til lokk

    1 ½ plate sjokolade

    2 ss delfiafett

    Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.

    Trøffelkrem:

    Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.

    Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. jan. 2009 kl. 21:46 #13831

    Måneskinnsfromasj

    4 eggeplommer

    100 g sukker

    1½ sitron

    6 gelatinplater

    ½ dl kokende vann

    4 eggehviter

    Legg gelatinen i bløt i ca 10 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn saften av 1½ sitron og revet skall av 1 sitron- Smelt gelatinen i det kokende vannet, avkjøl litt og bland med kremen. Avkjøl til den såvidt har begynt å stivne. Bland inn piskede eggehviter. Hell i form/bolle og sett kaldt til den har stivnet.

    Sabayonnefromasj (4-6 porsj.)

    6 eggeplommer

    150 g sukker

    3 plater gelatin

    Pisk eggeplommer og sukker godt i en bolle. Fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt i vannbad. Ha i oppløst gelatin. Sett kaldt til fromasjen er stiv.

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. jan. 2009 kl. 21:46 #13832

    De over her var cøliaki 🙂

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    16. jan. 2009 kl. 21:50 #13833

    Kan du bruke noen her i fra på sukkerfritt?

    http://www.funksjonellmat.no/sukrin-oppskrifter.php

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    16. jan. 2009 kl. 21:53 #13836

    Hei.. Jeg er også diabetiker, vært det i tyve år. Fikk type 1 da jeg var 9. Send meg en PM når du har tid, så kan jeg fortelle litt om du ønsker 😀

    Settings
    Topics: 57
    Replies: 214
    [ Gjest ]
    16. jan. 2009 kl. 21:55 #13837

    Tusen takk for alle svar. De skal nå printes ut.

    Settings
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    16. jan. 2009 kl. 21:55 #13838

    Håper denne siden kan gi deg noen tips. Er ikke sikker men det vet du sikkert bedre enn meg. Jeg kan ikke så mye om dette så håper du kan finne noe på denne siden

    http://www.matoppskrift.no/sider/diaoppskrifter.asp

    Denne siden er for de som har Cøliaki eller annen form for allergi

    http://www.allergikokken.no/

    Settings
    Topics: 4
    Replies: 351
    Sylvia&Bent
    26. jan. 2009 kl. 00:52 #15210

    Jeg har lyst til å komme med et tips som du kan bruke i baking og all annen matlaging. Stevia! Det er en naturlig urt som det utvinnes søtstoff av som er 100% naturlig, ingen kalorier og helt ufarlig for diabetikere.

    Google Stevia og les mer om denne naturlige søte sukkererstatningen.

    Jeg bruker den i teen min hver dag 😉

    -Sylvia-

    Settings
    Topics: 2
    Replies: 26
    bloodykiss
    26. jan. 2009 kl. 21:29 #15319

    Kransekake

    600 g malte mandler

    500 g diasukker

    3-4 eggehvitte

    Bland deiegn, og varm sakte opp ikjele til du brenner knokene.

    strekk ut ringer og stek i 12-15 min i 175 grader..

    Kransekake med melis

    600 g malte mandler

    500 g melis

    4 eggehvitter.

    Bland alt og strekk rett ut uten å varme deilien.. deigen skal være seig, men ikke for blaut i konsistensen..

    stek i 12-15 min i 175 grader

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

[annonse_6]


[annonse_7]

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search