Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Hva synes dere?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hva synes dere?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hva synes dere?

  • Dette emnet har 16 svar, 6 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av lindakbj.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. jun. 2009 kl. 10:51 #1397

    Vi snakket med toasmaster om hvor mye drikke vi hadde tenkt å servere i bryllupet. Han synes i utgangspunkte at dette var nok.Kan jo skrive hva vi har tenkt.

    Forret: 1 glass rosevin

    Suppe: 1 glass hvitvin

    Hovedrett: 2 glass rødvin

    Desert: 1 glass desertvin

    Det eneste han sa at han ville ha gjort,var at han ville vente med å servere andre glass rødvin til langt ut i måltide,slik at der var noe igjen til etter pausen og de talene som blir holdt da. Dette likte ikke jeg helt tanken på. Synes at en bør ha to glass til hovedretten. Vi snakket omkring dette og det han sa,var at en kunne jo få servitørene til å sjenke oppi glassen når folk var kommet på plass,slik at glassene var fulle da. Da ville jo noen får 3 glass,mens andre kanskje bare litt over to,for en drikker jo ikke like mye.

    Dette synes vi at vi kunne leve med,men som han sa,da blir det jo en del alkoholservering under middag og folk kan kanskje begynne å bli beruset. Jeg håper jo at folk stopper med alkohol,hvis de merker dette.Dette gjør meg litt i tvil om hva vi skal gjøre?

    Hva synes dere?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 83
    Replies: 1103
    Rampolina
    05. jun. 2009 kl. 12:00 #48796

    Kjedelig å gå tom for drikke til talene etter middagen hvertfal.. og som du sier; folk bør vel kunne ta ansvar om de begynner å bli 2bedugget»?

    Var ikke noe godt svar, sorry 🙄

    Jeg er bare, som du, redd for tomme glass ☺

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 7239
    eriksson
    05. jun. 2009 kl. 15:02 #48836

    Hm… Personlig så hadde det vært mer enn nok for meg. Det kommer da veldig an på hvilke mennesker som kommer og hvilket forhold de har til alkohol, noen tåler mer enn andre også…

    Tror det skal litt mer til for å bli beruset når det er så mye mat inne i bilde, men igjen så er det individuelt…

    Men må dere ha det så strengt som å si at det bare er 2 glass rødvin til hver til hovedrett?

    Vi har en halv flaske til hver inkludert og om det blir drukket opp kommer hovmester bort og sier i fra, og da kommer vi til å si kjør på. Vi vil heller ikke ha noen tomme glass 😀

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    05. jun. 2009 kl. 15:45 #48846

    Jeg syntes det holder med slik han sier jeg.

    Ett bryllup er ikke en tilstelning hvor man skal bøtte ned på alkoholen. Man nipper til det man har av alkohol i glasset 😉

    Dere skal ha 5 enheter totalt og det er jo nok det syntes jeg på det tidsrommet som middagen varer. Det er jo voksne folk som får alkohol, så da burde de jo kunne porsjonere ut det de har i glasset selv 😉

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. jun. 2009 kl. 15:46 #48848

    Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?

    Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    05. jun. 2009 kl. 16:57 #48861

    To glass og en halv flaske blir ikke det det samme? Vi beregner 4 personer på 1 flaske når de skal ha 1 glass hver. Skal de ha 2 glass hver blir det 2 personer på en flaske. Føler vi har diskutert dette før eller har jeg drømt det 😂

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. jun. 2009 kl. 17:12 #48864

    «Hildemor» wrote: To glass og en halv flaske blir ikke det det samme? Vi beregner 4 personer på 1 flaske når de skal ha 1 glass hver. Skal de ha 2 glass hver blir det 2 personer på en flaske. Føler vi har diskutert dette før eller har jeg drømt det 😂

    Huff da,jeg leste litt fort jeg,jeg leste en flaske. Av en flaske så regner de 5 glass,så to glass blir jo ca en halv flaske.

    Diskusjonen om hvor mye en skal servere har vært oppe før ja,men det jeg sitter å fundere på er om hva folk hadde gjort,drøyd det andre glasset eller fylt på glasset når pausen mellom hovedrett og desert er over,slik at alle har fulle glass til talene som blir da.

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    05. jun. 2009 kl. 17:54 #48872

    Er ikke den som drikker mest men synes det passer best med store glass til rødvin og da blir det 4 glass per flaske. På 750 ml flasker blir det da 180 ml i hvert glass og det synes jeg det bør være pr glass med rødvin. Vi serverer 1 glass før hver servering med hovedrett. Servitørene følger litt med og skjenker opp i mer hvis noen trenger påfyll etterhvert. Vi har mange brus og øldrikkere og blandt våre gjester. Går fint å skåle i det og 😀

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    05. jun. 2009 kl. 18:25 #48875

    «Hildemor» wrote: Er ikke den som drikker mest men synes det passer best med store glass til rødvin og da blir det 4 glass per flaske. På 750 ml flasker blir det da 180 ml i hvert glass og det synes jeg det bør være pr glass med rødvin. Vi serverer 1 glass før hver servering med hovedrett. Servitørene følger litt med og skjenker opp i mer hvis noen trenger påfyll etterhvert. Vi har mange brus og øldrikkere og blandt våre være gjester. Går fint å skåle i det og 😀

    Absolutt!! Veldig godt poeng!! 🙂 Trenger ikke absolutt være alkohol i glasset for å skåle! 🙂

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 7239
    eriksson
    05. jun. 2009 kl. 18:56 #48881

    «Stavangerpar» wrote: Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?

    Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.

    Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    05. jun. 2009 kl. 19:31 #48884

    «eriksson» wrote:

    Stavangerpar wrote:
    Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?

    Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.

    Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…

    Ja,det går litt fort i svingene av og til 😂

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 7239
    eriksson
    05. jun. 2009 kl. 20:39 #48898

    Hehe 😂 Sånn skjer 😀

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    06. jun. 2009 kl. 11:48 #48946

    «eriksson» wrote:

    Stavangerpar wrote:
    Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?

    Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.

    Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…

    Vi serverer jo to glass vin,før vi kommer så langt som til hovedretten,det var derfor jeg tenkte at to glass til hovedretten måtte være nok. Heldigvis har vi lenge igjen å tenke på dette på. Er veldig usikker.

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    06. jun. 2009 kl. 12:11 #48947

    Siden dere skal ha det på hotell så ville jeg vurdert det litt etter hvert. Ikke så lett å vite helt eksakt hvor fort noen drikker, og hvor lang tid ting tar, hvor mange og hvor lange taler det blir.Hvor mange skåler. Beregn slik dere har tenkt og merker man at folk er tomme i glassene så er det vell bare å fylle opp med vin til de som vil og brus og vann til de som føler de har fått nok alkohol 😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    06. jun. 2009 kl. 16:50 #48957

    «Hildemor» wrote: Siden dere skal ha det på hotell så ville jeg vurdert det litt etter hvert. Ikke så lett å vite helt eksakt hvor fort noen drikker, og hvor lang tid ting tar, hvor mange og hvor lange taler det blir.Hvor mange skåler. Beregn slik dere har tenkt og merker man at folk er tomme i glassene så er det vell bare å fylle opp med vin til de som vil og brus og vann til de som føler de har fått nok alkohol 😀

    Ja,vi har jo tenkt litt i de baner selv også,det er ikke lett å beregne på forhånd. Vil jo ikke virke kjip,samtidg som jeg ikke vil servere for mye,slik at folk blir berust under middagen. Blir jo en velkomstdrink rett før vi setter oss til bords også.

    Settings
    Topics: 129
    Replies: 2344
    hildemor
    06. jun. 2009 kl. 21:45 #48973

    Tenker nok gjestene blir mer en fornøyde. Jeg ville ihvertfall som gjest i bryllup selv tenkt at jeg ville ha spart litt på innholdet i glasset slik at jeg hadde litt å skåle i. Men nå er ikke jeg den som drikker mest i utgangspunktet.Tror jeg må kjøre alkoholfritt jeg ellers blir ihvertfall bruden beruset under middagen. Ingenting er vell mer pinlig enn det 😂

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 3984
    lindakbj
    07. jun. 2009 kl. 13:20 #48999

    Hos oss vil gjestene få 1 glass med punsj el.l ved ankomst(cakl17)

    Når vi setter oss til bords, vil det så bli servert 1 glass hvitvin, og så blir suppen servert.

    Før middagen blir servert vil det så bli sjenket i 1 glass rødvin, og nok et glass før andre servering.

    Til dessert vil det ikke bli servert alkohol.

    I tillegg kommer det ti en hver tid til å stå vann, øl og mineralvann på bordene under maten 😉

    Så selv om ikke alle har vin igjen til å skåle med, så er det alltids noe annet å putte i glassene 😎

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search