Hva synes dere?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hva synes dere?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hva synes dere?
- Dette emnet har 16 svar, 6 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av
lindakbj.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 550Replies: 1386005. jun. 2009 kl. 10:51 #1397
Vi snakket med toasmaster om hvor mye drikke vi hadde tenkt å servere i bryllupet. Han synes i utgangspunkte at dette var nok.Kan jo skrive hva vi har tenkt.
Forret: 1 glass rosevin
Suppe: 1 glass hvitvin
Hovedrett: 2 glass rødvin
Desert: 1 glass desertvin
Det eneste han sa at han ville ha gjort,var at han ville vente med å servere andre glass rødvin til langt ut i måltide,slik at der var noe igjen til etter pausen og de talene som blir holdt da. Dette likte ikke jeg helt tanken på. Synes at en bør ha to glass til hovedretten. Vi snakket omkring dette og det han sa,var at en kunne jo få servitørene til å sjenke oppi glassen når folk var kommet på plass,slik at glassene var fulle da. Da ville jo noen får 3 glass,mens andre kanskje bare litt over to,for en drikker jo ikke like mye.
Dette synes vi at vi kunne leve med,men som han sa,da blir det jo en del alkoholservering under middag og folk kan kanskje begynne å bli beruset. Jeg håper jo at folk stopper med alkohol,hvis de merker dette.Dette gjør meg litt i tvil om hva vi skal gjøre?
Hva synes dere?
Topics: 83Replies: 1103Topics: 59Replies: 7239Hm… Personlig så hadde det vært mer enn nok for meg. Det kommer da veldig an på hvilke mennesker som kommer og hvilket forhold de har til alkohol, noen tåler mer enn andre også…
Tror det skal litt mer til for å bli beruset når det er så mye mat inne i bilde, men igjen så er det individuelt…
Men må dere ha det så strengt som å si at det bare er 2 glass rødvin til hver til hovedrett?
Vi har en halv flaske til hver inkludert og om det blir drukket opp kommer hovmester bort og sier i fra, og da kommer vi til å si kjør på. Vi vil heller ikke ha noen tomme glass 😀
Topics: 201Replies: 19922Jeg syntes det holder med slik han sier jeg.
Ett bryllup er ikke en tilstelning hvor man skal bøtte ned på alkoholen. Man nipper til det man har av alkohol i glasset 😉
Dere skal ha 5 enheter totalt og det er jo nok det syntes jeg på det tidsrommet som middagen varer. Det er jo voksne folk som får alkohol, så da burde de jo kunne porsjonere ut det de har i glasset selv 😉
Frøken
annonseTopics: 550Replies: 1386005. jun. 2009 kl. 15:46 #48848Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?
Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.
Topics: 129Replies: 2344Topics: 550Replies: 1386005. jun. 2009 kl. 17:12 #48864«Hildemor» wrote: To glass og en halv flaske blir ikke det det samme? Vi beregner 4 personer på 1 flaske når de skal ha 1 glass hver. Skal de ha 2 glass hver blir det 2 personer på en flaske. Føler vi har diskutert dette før eller har jeg drømt det 😂
Huff da,jeg leste litt fort jeg,jeg leste en flaske. Av en flaske så regner de 5 glass,så to glass blir jo ca en halv flaske.
Diskusjonen om hvor mye en skal servere har vært oppe før ja,men det jeg sitter å fundere på er om hva folk hadde gjort,drøyd det andre glasset eller fylt på glasset når pausen mellom hovedrett og desert er over,slik at alle har fulle glass til talene som blir da.
Topics: 129Replies: 2344Er ikke den som drikker mest men synes det passer best med store glass til rødvin og da blir det 4 glass per flaske. På 750 ml flasker blir det da 180 ml i hvert glass og det synes jeg det bør være pr glass med rødvin. Vi serverer 1 glass før hver servering med hovedrett. Servitørene følger litt med og skjenker opp i mer hvis noen trenger påfyll etterhvert. Vi har mange brus og øldrikkere og blandt våre gjester. Går fint å skåle i det og 😀
Topics: 201Replies: 19922«Hildemor» wrote: Er ikke den som drikker mest men synes det passer best med store glass til rødvin og da blir det 4 glass per flaske. På 750 ml flasker blir det da 180 ml i hvert glass og det synes jeg det bør være pr glass med rødvin. Vi serverer 1 glass før hver servering med hovedrett. Servitørene følger litt med og skjenker opp i mer hvis noen trenger påfyll etterhvert. Vi har mange brus og øldrikkere og blandt våre være gjester. Går fint å skåle i det og 😀
Absolutt!! Veldig godt poeng!! 🙂 Trenger ikke absolutt være alkohol i glasset for å skåle! 🙂
Topics: 59Replies: 7239«Stavangerpar» wrote: Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?
Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.
Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…
Frøken
annonseTopics: 550Replies: 1386005. jun. 2009 kl. 19:31 #48884«eriksson» wrote:
Stavangerpar wrote:Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.
Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…
Ja,det går litt fort i svingene av og til 😂
Topics: 550Replies: 1386006. jun. 2009 kl. 11:48 #48946«eriksson» wrote:
Stavangerpar wrote:Erikson,skal dere ha en flaske med vin til hver bare på hovedretten?Det hadde vi ikke hatt råd til. Først to glass vin og så en hel flaske vin og så et glass til deserten, da hadde jo bare drikken kommet på rundt 800 og så middagen som koster 900.ca 1700 for per pers under middag har vi ikke råd til enkelt og greit.
Så litt lenger ned at du skjønte at vi skulle ha en halv flaske… 😀 Men vi har bare 1 glass til forrett, halvflaske til hovedrett før kaffe avec. Og for de som kommer i vårt selskap så tror jeg at det er nok…
Vi serverer jo to glass vin,før vi kommer så langt som til hovedretten,det var derfor jeg tenkte at to glass til hovedretten måtte være nok. Heldigvis har vi lenge igjen å tenke på dette på. Er veldig usikker.
Topics: 129Replies: 2344Siden dere skal ha det på hotell så ville jeg vurdert det litt etter hvert. Ikke så lett å vite helt eksakt hvor fort noen drikker, og hvor lang tid ting tar, hvor mange og hvor lange taler det blir.Hvor mange skåler. Beregn slik dere har tenkt og merker man at folk er tomme i glassene så er det vell bare å fylle opp med vin til de som vil og brus og vann til de som føler de har fått nok alkohol 😀
Topics: 550Replies: 1386006. jun. 2009 kl. 16:50 #48957«Hildemor» wrote: Siden dere skal ha det på hotell så ville jeg vurdert det litt etter hvert. Ikke så lett å vite helt eksakt hvor fort noen drikker, og hvor lang tid ting tar, hvor mange og hvor lange taler det blir.Hvor mange skåler. Beregn slik dere har tenkt og merker man at folk er tomme i glassene så er det vell bare å fylle opp med vin til de som vil og brus og vann til de som føler de har fått nok alkohol 😀
Ja,vi har jo tenkt litt i de baner selv også,det er ikke lett å beregne på forhånd. Vil jo ikke virke kjip,samtidg som jeg ikke vil servere for mye,slik at folk blir berust under middagen. Blir jo en velkomstdrink rett før vi setter oss til bords også.
Topics: 129Replies: 2344Tenker nok gjestene blir mer en fornøyde. Jeg ville ihvertfall som gjest i bryllup selv tenkt at jeg ville ha spart litt på innholdet i glasset slik at jeg hadde litt å skåle i. Men nå er ikke jeg den som drikker mest i utgangspunktet.Tror jeg må kjøre alkoholfritt jeg ellers blir ihvertfall bruden beruset under middagen. Ingenting er vell mer pinlig enn det 😂
Topics: 20Replies: 3984Hos oss vil gjestene få 1 glass med punsj el.l ved ankomst(cakl17)
Når vi setter oss til bords, vil det så bli servert 1 glass hvitvin, og så blir suppen servert.
Før middagen blir servert vil det så bli sjenket i 1 glass rødvin, og nok et glass før andre servering.
Til dessert vil det ikke bli servert alkohol.
I tillegg kommer det ti en hver tid til å stå vann, øl og mineralvann på bordene under maten 😉
Så selv om ikke alle har vin igjen til å skåle med, så er det alltids noe annet å putte i glassene 😎
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.