Hvilken kaker skal dere ha i tillegg til bryllupskaka??
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvilken kaker skal dere ha i tillegg til bryllupskaka??
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvilken kaker skal dere ha i tillegg til bryllupskaka??
- Dette emnet har 34 svar, 22 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Leenah.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 10Replies: 63Topics: 64Replies: 141926. jan. 2010 kl. 09:17 #74390
Jeg aner ikke hvor mange eller hvilke kaker vi skal ha.. Syns også at dette er veldig vanskelig! Men at det blir nok kaker, det er det ikke tvil om. Mamma har bakt kaker til «hele bygda» i alle år, og det er nok mange som vil gjengjelde tjenestene hennes nå. Så det blir opp til mamma hvor mange og hvilke kaker vi skal ha. Men jeg vet at det helt sikkert blir:
– 4 etasjes bryllupskake i sjokolade
– Sukessterte (eller som vi kaller den: nøttekake med gult fyll)
– Karamellpuddinger
– Tantes pærekake
– Tantes gulrotkake
– Marsipankake (vil ha med bilde av oss på 🙂 )
– Lefser
+ sikkert altfor mange fler..
Vil også ha noe frukt og bær så det ikke blir altfor søtt 🙂
Topics: 72Replies: 931når jeg skreiv eggekremkake, så er det suksessterte. 😂 glemte hva den het bare.
troikaker??? hvordan lager man det? jeg eeelsker troika!
oreokake, ja, elsker den også! hm kanskje vi skal ha det også?
karamellpudding for meg er DESSERT, og det har vi jo mens vi sitter til bords. så det dropper vi.
Topics: 64Replies: 141926. jan. 2010 kl. 09:30 #74395Karamellpudding finnes på de fleste kakebord i Ålesund, eller iallefall hjembygda mi, så det hadde vært skandale om vi ikke hadde den på kakebordet 😉
Frøken
annonseTopics: 10Replies: 63Topics: 72Replies: 931«Caja» wrote: Ingen karamellpudding der jeg var… [smilie=aiwebs_013.gif]
Suksessterte er min favorittkake [smilie=love0010.gif] *gaaaaaah*
Helst dobbel!
smakte den for første gang på bryllupsmessa forrige søndag… BESTE kaka jeg har spist tror jeg..
namnamnam, og den var dobbel ja!
Topics: 13Replies: 5526. jan. 2010 kl. 10:38 #74425«Sommerbrud2010» wrote: Karamellpudding finnes på de fleste kakebord i Ålesund, eller iallefall hjembygda mi, så det hadde vært skandale om vi ikke hadde den på kakebordet 😉
Samme her, karamellpudding må vi ha 🙂 Bor 25 minutter fra Ålesund foresten!
Topics: 30Replies: 749Topics: 129Replies: 2344«Leenah» wrote: når jeg skreiv eggekremkake, så er det suksessterte. 😂 glemte hva den het bare.
troikaker??? hvordan lager man det? jeg eeelsker troika!
oreokake, ja, elsker den også! hm kanskje vi skal ha det også?
karamellpudding for meg er DESSERT, og det har vi jo mens vi sitter til bords. så det dropper vi.
Elisas Troikakake
Kakebunn:
» 200 g malte mandler
» 200 g melis
» 3 eggehviter
Trøffelkrem:
» 75 g melis
» 1 dl vann
» 3 eggeplommer
» 150 g margarin
» 1 ss kakao
Gele:
» 1 pakke rød gele
» 3 dl vann
» 500 g marsipan
Glasur:
» 1 1/2 plate Dronningsjokolade
» 2 ss Delfiafett
Bunnen stekes ved 170 grader i ca 30 minutter i en 26 cm rund form på nederste rille.
Bunn:
Pisk eggehvitene stive og rør forsiktig i malte mandler og melis. Ha deigen i en bakepaprikledd kakeform og stek bunnen. Avkjøl den før den hvelves på rist.
Trøffelkrem:
Ha melis og vann i en kjele. Kok det forsiktig til massen blir seig. Det tar ca. 8 minutter. Avkjøl. Pisk eggeplommene, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du rører godt. Rør inn smøret i små biter. Tilsett kakao til slutt. Smør kremen på mandelbunnen og sett kaken i kjøleskapet.
Gele:
Lag gele etter anvisningen på pakken, men bruk bare 3 dl vann.
Sett ringen i bakeformen rundt kaka og hell på geleen som har begynt å stivne. Sett kaka tilbake i kjøleskapet til geleen er helt stiv.
Kjevle marsipanen til en tynn leiv. Fjern formen fra kaka og legg marsipanen over geleen. Form den så den blir glatt og fin. Smelt sjokolade og delfiafett i en kjele. Bruk svak varme. Når alt er smeltet røres det godt.
Avkjøl sjokolademassen noe før den fordeles jevt over marsipankaka.
😀
Topics: 83Replies: 1103«CamillaogTommy» wrote: Jeg aner virkelig ikke hvor mye kaker vi skal ha jeg… Vi har 120 gjester, invitert, til kaffe og kaker! Må vel ha ti kaker ihvertfall?? Eller? Hvor mange regner dere da? Synes det er så vanskelig jeg!
10 kaker på 120 mennesker er jo da at 12 mennesker skal dele en kake.. Da er det 1 stk kake pr pers. I tillegg til bryllupskaken.
120 er maaaange mennesker, tror 10 kaker blir lite.
Frøken
annonseTopics: 68Replies: 75926. jan. 2010 kl. 12:02 #74461Vi skal ha 3 etg sjokoladekake som bryllupskaken
Så har jeg lyst på
Bløtkake
Hvetekringle
ostekake
Fyrstekake
Kransekake
2 kaker fra pascal sjokolade og en med frukt smak
sjokoladerulekake eller med karamell
pavlova
vannbakelskringle
Frukt fat
Marsipanhjerter dypet i sjokolade
Gulerotkake
Topics: 88Replies: 1752«Rampolina» wrote:
10 kaker på 120 mennesker er jo da at 12 mennesker skal dele en kake.. Da er det 1 stk kake pr pers. I tillegg til bryllupskaken.
120 er maaaange mennesker, tror 10 kaker blir lite.
Veldig vanskelig å si da. 12 stykker per kake er STORE stykker! Mange tar bare «ei flis» som vi kaller det her, både av bryllupskake og andre kaker. Bakeriene regner 20 stykker på en vanlig rund kake. Hvis man har skuffekaker, blir det ihvertfall mer enn 12 stykker per kake.
Men jeg synes man bør regne ihvertfall 2 stykker per person.
Topics: 64Replies: 141927. jan. 2010 kl. 19:54 #74968«GifteklarLinn» wrote:
Sommerbrud2010 wrote:Karamellpudding finnes på de fleste kakebord i Ålesund, eller iallefall hjembygda mi, så det hadde vært skandale om vi ikke hadde den på kakebordet 😉Samme her, karamellpudding må vi ha 🙂 Bor 25 minutter fra Ålesund foresten!
Godt å høre at noen skjønner meg 😉 Det er ikke det at jeg absolutt må ha karamellpudding, var mest det at det er vanlig hos oss 😉
Topics: 20Replies: 367Topics: 72Replies: 931«gledesei» wrote:
Rampolina wrote:10 kaker på 120 mennesker er jo da at 12 mennesker skal dele en kake.. Da er det 1 stk kake pr pers. I tillegg til bryllupskaken.
120 er maaaange mennesker, tror 10 kaker blir lite.
Veldig vanskelig å si da. 12 stykker per kake er STORE stykker! Mange tar bare «ei flis» som vi kaller det her, både av bryllupskake og andre kaker. Bakeriene regner 20 stykker på en vanlig rund kake. Hvis man har skuffekaker, blir det ihvertfall mer enn 12 stykker per kake.
Men jeg synes man bør regne ihvertfall 2 stykker per person.
ja, og bryllupskaka blir jo laget til antall gjester. så tror ikke 10 kaker er for lite , nei… -
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.