Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Hvilken vin serverer dere?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvilken vin serverer dere?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvilken vin serverer dere?

  • Dette emnet har 10 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av Festningsvielse.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 9
    Replies: 31
    pærlemor
    25. jun. 2010 kl. 11:44 #5250

    Hvilken vin serverer dere i deres bryllup (tenker da spesifikke navn)?

    Og hva skal de drikkes til?

    Syns det er vanskelig å finne viner (både rød og hvit) som passer de fleste munner, som passer maten og ikke koster flesk…

    Men jeg føler jeg må bestemme meg snart nå, siden vinen skal handles inn på Sverigeturer.

    Noen som har gode forslag å komme med.

    Menyen blir

    Forrett: Blomkålsuppe

    Hovedrett: Indrefilet av okse

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 2
    Replies: 42
    Mariannerichard
    26. jun. 2010 kl. 06:12 #102348

    Kjære, hvilket tilbehør skal du ha, og ikke minst hvilken saus?

    Er blomkålsuppen kremet?

    Når man skal tenke vin til mat er det første man tenker på hvor mye fett er det?

    Dess mer fett, dess mer syre(tørr) trenger du.

    Så må man tenke på hvor kraftig retten er. Er det karamelliserte rotgrønnsaker med en kraftig sjy? eller er det nykål og en buljong?

    Settings
    Topics: 9
    Replies: 31
    pærlemor
    26. jun. 2010 kl. 12:38 #102399

    8-[

    Så langt har jeg ikke tenkt enda hihi!

    Blomkålsuppen blir kremet ja….

    Men sauser ol, nei jeg har rett og slett ikke peil… [smilie=tssk.gif]

    Sånn med en gang tenker jeg kanskje en litt kraftig sjy ja, rotgrønnsaker, sopp evt asparges??

    Hmmm…

    Settings
    Topics: 2
    Replies: 42
    Mariannerichard
    27. jun. 2010 kl. 19:19 #102594

    Du gifter deg i juni? Da ville jeg ikke hatt sopp. husk de er best på høsten. Da kunne du heller valgt ting som er i sesong på våren, noe litt lettere, friskere. Neper, artisjokk, reddik, vårløk ikke minst asparges. Den Norske er veldig god i juni.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 20
    Replies: 709
    Annerei
    27. jun. 2010 kl. 21:45 #102645

    «pærlemor» wrote: Hvilken vin serverer dere i deres bryllup (tenker da spesifikke navn)?

    Og hva skal de drikkes til?

    Syns det er vanskelig å finne viner (både rød og hvit) som passer de fleste munner, som passer maten og ikke koster flesk…

    Men jeg føler jeg må bestemme meg snart nå, siden vinen skal handles inn på Sverigeturer.

    Noen som har gode forslag å komme med.

    Menyen blir

    Forrett: Blomkålsuppe

    Hovedrett: Indrefilet av okse

    Jeg ville tatt en tur på vinmonopolet å spurt. Du trenger jo ikke si at du skal kjøpe vin i Sverige, bare at du planlegger…

    Som hovedrett skal vi ha helstekt svin og skal servere J.P. Chenet. – den er ganske safe.

    Vi skal også ha blomkålsuppe til forrett, her syns jeg det er mer vanskelig å velge selv, så skal en tur innom polet og spørre. Til dessert har vi multekrem – og jeg hadde tenkt på dessertvin også, men må nok ha hjelp her også 😀

    ps. du kan sikkert få høre svaret jeg får på polet om hva som passer til blomkålsuppe. Skal innom i løpet av uka 😀

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 709
    Annerei
    29. jun. 2010 kl. 15:48 #102939

    Pærlemor: Jeg har vært på polet og sjekket.

    Fikk anbefalt en hvitvin som heter: Chardonnay, Laroche fra Sør Frankrike.

    Fikk også anbefalt at den måtte være litt avkjølt når den ble servert.

    Jeg har ikke smakt på den, men forstår at den er tørr og ikke alt for mye smak på den.

    Vi går for den

    😀

    Settings
    Topics: 9
    Replies: 31
    pærlemor
    29. jun. 2010 kl. 22:05 #103172

    «Annerei» wrote: Pærlemor: Jeg har vært på polet og sjekket.

    Fikk anbefalt en hvitvin som heter: Chardonnay, Laroche fra Sør Frankrike.

    Fikk også anbefalt at den måtte være litt avkjølt når den ble servert.

    Jeg har ikke smakt på den, men forstår at den er tørr og ikke alt for mye smak på den.

    Vi går for den

    😀

    Tusen takk!!

    Hvilken pris var det på denne vinen da??

    Jeg har også vært en tur på polet i dag og forhørt meg litt og fikk anbefalt en Riesling-vin som heter Dr. Loosen, en halvtørr hvitvin som skulle serverest avkjølt.

    Jeg har smakt den før, og vet den er god. Om vi går for den kjøper vi den nok her i Norge. Etter en rask sjekk på Systembolagets nettsider fant jeg ut at den ikke selges i kartong i Sverige, og flaskevinen var faktisk billigere her i Norge ( 79.90 nok og 104 sek…).

    Når det kommer til rødvin står vi litt mer fast. Fikk anbefalt å velge en rødvin som var litt fyldig i smak, Dona Dominga. Jeg har aldri smakt den eller hørt om den, så mulig vi må kjøpe en flaske å smake den før vi evt bestemmer oss.

    Settings
    Topics: 21
    Replies: 1102
    Festningsvielse
    30. jun. 2010 kl. 07:15 #103208

    Vi har fått hjelp til å finne de riktige vinene til de forskjellige rettene på Vinmonopolet.

    Vi har kjøpt alt av vin vi skal ha til maten på vinmonopolet her og har gått inn en avtale med de at det som blir til overs kan vi levere tilbake uka etter bryllupet 😉

    Dermed slipper vi å eventuelt sitte igjen med mye vin 😂

    Settings
    Topics: 9
    Replies: 31
    pærlemor
    30. jun. 2010 kl. 18:43 #103357

    Hvilken vin går dere for da Festningsvielse??

    Og hva skal dere spise?

    Kjempebra at dere får levere tilbake det som blir til overs! Den servicen tror jeg ikke det er alle utsalgene som har!

    Settings
    Topics: 20
    Replies: 709
    Annerei
    30. jun. 2010 kl. 19:26 #103374

    «pærlemor» wrote:

    Annerei wrote:
    Pærlemor: Jeg har vært på polet og sjekket.

    Fikk anbefalt en hvitvin som heter: Chardonnay, Laroche fra Sør Frankrike.

    Fikk også anbefalt at den måtte være litt avkjølt når den ble servert.

    Jeg har ikke smakt på den, men forstår at den er tørr og ikke alt for mye smak på den.

    Vi går for den

    😀

    Tusen takk!!

    Hvilken pris var det på denne vinen da??

    Jeg har også vært en tur på polet i dag og forhørt meg litt og fikk anbefalt en Riesling-vin som heter Dr. Loosen, en halvtørr hvitvin som skulle serverest avkjølt.

    Jeg har smakt den før, og vet den er god. Om vi går for den kjøper vi den nok her i Norge. Etter en rask sjekk på Systembolagets nettsider fant jeg ut at den ikke selges i kartong i Sverige, og flaskevinen var faktisk billigere her i Norge ( 79.90 nok og 104 sek…).

    Når det kommer til rødvin står vi litt mer fast. Fikk anbefalt å velge en rødvin som var litt fyldig i smak, Dona Dominga. Jeg har aldri smakt den eller hørt om den, så mulig vi må kjøpe en flaske å smake den før vi evt bestemmer oss.

    Den er litt dyrere. Koster 101,90 pr flaske. Vet ikke om den fins i kartong. Vi er kommet frem til at vi bruker flasker til forretten – så sparer vi noen karaffler ☺ ☺ Hun jeg snakket med nevnte også en Riesling-vin som var halvtørr.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 21
    Replies: 1102
    Festningsvielse
    30. jun. 2010 kl. 19:30 #103377

    «pærlemor» wrote: Hvilken vin går dere for da Festningsvielse??

    Og hva skal dere spise?

    Kjempebra at dere får levere tilbake det som blir til overs! Den servicen tror jeg ikke det er alle utsalgene som har!

    Forrett:

    Røkt elgkjøtt, skogsbærsaus & toast

    Hvitvin- Bopparder Hamm Gedeonseck-Riseling Kabinett- 2008 (Var utgått, så smaker på noen nye om dagen)

    Hovedrett:

    Urtestekt hjort, smørfrest sopp, ovnsbakte rotgrønnsaker, viltsaus & poteter

    Rødvin- Tall Horse Shiraz- South Africa- 2008

    Dessert:

    Creme brulee & friske bær

    Hvitvin- Late Harvest- Sauvignon Blanc-Chile- 2008

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search