Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Hvitvin eller rødvin til hovedretten?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvitvin eller rødvin til hovedretten?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvitvin eller rødvin til hovedretten?

  • Dette emnet har 13 svar, 9 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av Sommerbrud2010.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 82
    Replies: 623
    Lisa
    07. feb. 2010 kl. 16:57 #3351

    Vi skal ha enten lam eller kalv til hovedrett, og lurer på hvordan vi skal gjøre det med vin. Min kjære er ikke glad i rødvin, og jeg er heller ikke overbegeistret. I tillegg er jeg livredd for å søle på kjolen. Vi lurer derfor på om vi skal la alle gjestene få hvitvin til hovedretten (er et par som ikke tåler garvesyre også, som gjerne vil ha hvit), eller om vi skal ta hvit til de som vil ha det, og rød til resten? Er det veldig viktig å ha rødvin til rødt kjøtt? Har liksom følelsen av at de fleste vennene våre foretrekker hvitvin, har aldri sett rødvin på bordet på en eneste fest ihvertfall.

    Hva synes dere?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 14
    Replies: 192
    Elisabeth
    07. feb. 2010 kl. 17:12 #78037

    Er jo noen ganger man kan ha hvitvin til rødt kjøtt. Kalv regnes som lyst kjøtt så hvitvin går ihvertfall der. Er ikke noen vinkjenner, men er vel kanskje lurt å spørre noen som har litt kjennskap til vin. Men sånn fritt sett er det jo alltid mennesker som liker rødvin, andre liker rødvin. andre liker øl, og andre vil ha sprit. Hvorfor ikke ha litt av hvert?

    Settings
    Topics: 36
    Replies: 971
    ipeggy
    07. feb. 2010 kl. 18:53 #78087

    Vi kommer til å kjøpe inn både rødvin og hvitvin til middagen, og så får gjestene velge hva de ønsker å drikke. 😀

    Vi skal ha oss en tur til et vinmonopol hvor vi vet de er flinke, og få de til å hjelpe oss med å velge ut gode viner til den maten vi skal ha. Det er jo mye å ta hensyn til, ikke bare hvilket kjøtt man spiser. Tilbehør og saus betyr like mye (blant annet har jeg lest at fettprosent i f.eks. sausen bør balanseres mot alkoholprosenten i vinen). Og det finnes helt sikkert både røde og hvite viner man kan bruke til hovedretten. Bare få hjelp fra noen som kan faget! 😀

    Settings
    Topics: 83
    Replies: 1103
    Rampolina
    07. feb. 2010 kl. 20:52 #78134

    Vi skal ha rødvin til hovedrett, men dersom noen ønsker hvitvin skal de selvfølgelig få det. Eller øl om de vil.

    Men vi kjører «vanlig» selv om ingen av oss liker rødvin no særlig [smilie=aiwebs_015.gif]

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 44
    Replies: 552
    camillaogtommy
    07. feb. 2010 kl. 21:14 #78141

    Vi skal ha rødvin til hovedretten. Og øl til de som ønsker det!

    Settings
    Topics: 57
    Replies: 214
    [ Gjest ]
    09. feb. 2010 kl. 11:49 #78492

    Er jo litt forskjell på hva man drikker på vorspeil uten mat og hva man drikker til en festmiddag! Sånn med tanke på at de fleste du har sett har drukket hvitvin.. Jeg hadde blitt kjempe skuffet hadde jeg kun blitt servert hvitvin til et nydelig kalve- eller lammemåltid! I såfall burde dere ha begge deler, ja, og få polet til å hjelpe dere med en hvitvin som kan gå til maten, for veldig trist hvis vin og mat «ødelegger» hverandre!! Lykke til!!

    Settings
    Topics: 30
    Replies: 749
    viana
    09. feb. 2010 kl. 12:52 #78498

    Vi skal ha rødvin til elgen. Men seff skal de som vil ha øl ell hvitvin få det. De som bare drikker rusbrus og sprit får drikke brus under midda’n. Skal godt å gjøres å tilfredstille alle [smilie=aiwebs_015.gif]

    Settings
    Topics: 72
    Replies: 931
    Leenah
    09. feb. 2010 kl. 13:21 #78503

    «viana» wrote: Vi skal ha rødvin til elgen. Men seff skal de som vil ha øl ell hvitvin få det. De som bare drikker rusbrus og sprit får drikke brus under midda’n. Skal godt å gjøres å tilfredstille alle [smilie=aiwebs_015.gif]

    signerer her. vi skal ha hjort

    Settings
    Topics: 64
    Replies: 1419
    Sommerbrud2010
    09. feb. 2010 kl. 13:29 #78504

    Vi skal ha rødvin og øl til hovedretten (indrefilet), men har selvsagt hvitvin og mineralvann til dem som ønsker det.

    Dette er ikke kritikk, men jeg hadde blitt litt overrasket og kanskje litt skuffet om jeg fikk hvitvin til rødt kjøtt.. Men det er hva JEG tenker, ikke nødvendigvis hva deres gjester mener 🙂

    Settings
    Topics: 82
    Replies: 623
    Lisa
    09. feb. 2010 kl. 20:52 #78564

    De som vil ha rødvin skal få rødvin! 😀

    Burde vi ha øl som altenativ også? Har aldri opplevd å blitt tilbudt det til bryllupsmiddag, trodde ikke det var så vanlig? Er det på noen måte frekt å ikke tilby øl? Må innrømme at jeg ikke har så lyst til det, siden jeg blir skikkelig dårlig av lukta. Hadde omgangssyken etter å ha drukket juleøl en gang, og etter det har jeg ikke greid å nærme meg øl. Det blir vel omtrent som en ukes lang fyllesyke, kan jeg tenke meg (har aldri vært fyllesyk, hehe). Den ølsmaken satt i lenge, gitt. [smilie=aiwebs_005.gif]

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 64
    Replies: 1419
    Sommerbrud2010
    10. feb. 2010 kl. 20:40 #78698

    Selvfølgelig MÅ man ikke tilby øl. Det er det som er så fint, det er ingenting man må 🙂 Men det kan være at der er gjester som kanskje ikke er så superfan av vin og dermed har de et alternativ. En annen mulighet er jo at de drikker vann eller mineralvann. Vi skal ha flasker på bordet vi (vann, farris, brus og øl). Vin serveres fra flaske av servitørene 🙂

    Settings
    Topics: 72
    Replies: 931
    Leenah
    15. feb. 2010 kl. 09:20 #79467

    de som ikke liker rødvin, drikker brus eller øl, tenker jeg også. hvitvin skal vi ha til forrett, og utover festen.

    Settings
    Topics: 82
    Replies: 623
    Lisa
    15. feb. 2010 kl. 11:50 #79497

    Vi skal ha musserende vin til velkomsten, og hvitvin til forretten. Blir man ikke rar i magen hvis man drikker øl til hovedretten da?

    Øl og vin, mage fin

    Vin og øl, magekrøll

    Var det ikke sånn det var? [smilie=aiwebs_015.gif]

    Settings
    Topics: 64
    Replies: 1419
    Sommerbrud2010
    16. feb. 2010 kl. 16:11 #79690

    Vi har begge deler vi, slik at gjesten selv kan velge 🙂 I alle de år jeg har drukket alkohol har jeg nærmest alltid blandet øl og vin og det har gått bra 🙂

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search