Hvordan gjør dere det?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvordan gjør dere det?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvordan gjør dere det?
- Dette emnet har 26 svar, 21 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Sweet Pink Kitty.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 11Replies: 94
Hvordan gjør dere det med alkoholen?
Kjøper dere selv? hvor mye skal man beregne til 47 gjester?
Skal dere sette det på et bord så gjester forsyner seg selv?
Skal dere ha bar? skal gjestene betale en symbolsk sum for drikka?
Ble mange spørsmål, men jeg er så usikker på hvordan vi skal gjøre det..
Frøken
annonseTopics: 30Replies: 749Hei. Vi skal ha fri bar. Blir 48 midagsgjester og så kommer det ca 15 til kaffe. Det blir servert ett galss hvitvin til forrett, aldri tomme glass for rødvin eller øl under midagen, kelnere skal hele tiden gølge med. Og en type vin til dessert.
Skal ha bar som noen står å lager drinkene i under festen..
Blir baileys eller cognac til kaffen
Topics: 17Replies: 27510. jan. 2010 kl. 16:28 #71345Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂
Topics: 11Replies: 94«Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂
er noe sånt vi tenker og.. blir vin og øl til maten, så vil vi ha noen som passer på til kvelden.. vet det er noen som tar gratis drikke helt bokstavelig og da blir det fort rølpete, og det vil vi ikke..
Topics: 19Replies: 218Vi setter vin og øl på borde under middagen slik at gjestene forsyner seg selv. Så er det fri bar etter kaffe og konjakk/likør. For oss er det viktig at drikken er gratis og at det blir nok av det. Har ikke helt regnet ut hvor mye vi må ha. Gjestelisten er på ca 90.
Tror gjestene våre forstår at dette ikke er et realt fyllekalas og at man ikke drikker seg fra sans og samling, men en ordentlig fest skal det bli 😉
Topics: 550Replies: 1386010. jan. 2010 kl. 17:06 #71355Vi skal ha alle til middag, siden vi ikke skal ha det her vi kommer fra, så da blir det rimelig mange,så slik vi har tenkt det blir det slik:
1 glass rose vin til første rett
1 glass rose vin til suppa
2-3 glass rødvin til hovedretten
1 glass desert vin til deserten
Så når vi tar kaffe og kake blir det enten en bailys eller konjakk til, for de som måtte ønske det.
Så får de jo også selvsagt en velkomstskål som da er Hardanger cider (den fra Hardanger, ikke Bergen) Sprudlene.
De som ønsker noe å drikke utover dette, må selv bekoste dette.
Hvis alle kommer blir vi rundt 90 stk. Vi har et budsjett på 250 000 og rundt 50% av dette går til mat, drikke, kaffe og kake,så mere har vi absolutt ikke råd til.
Frøken
annonseTopics: 135Replies: 459Topics: 135Replies: 459Topics: 301Replies: 2965Topics: 8Replies: 186«Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂
Noe i den duren kommer vi nok til å ha det og 🙂
Topics: 21Replies: 110210. jan. 2010 kl. 19:00 #71393«Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂
Noe slikt vi tenker også…
Vi blir ca 55stk til mat og litt under 100stk til kaffe og fest.
Her blir det 1 glass hvitvin til forett, 2 glass rødvin til hovedrett og 1 glass dessertvin til desserten (sier seg vel selv at det er til desserten 😂). Og øl til de som ønsker det;)
Til kaffen blir det cognac og baileys.
Så blir det gratis drikke etterpå, men med en eller to stk i «baren» som blander;)
Topics: 19Replies: 218Frøken
annonseTopics: 11Replies: 94Topics: 201Replies: 19922Vi skal ha:
Velkomstdrink, alkofri og vann ( pluss og kaffe)
1 glass til forrett
2 glass til middag
1 glass til dessert
Etter det må de kjøpe i baren vi har. Da blir det symbolske summer på typisk 10 kr øl, 10 kr vinglass og 20 kr konjakk/baileys.
Husker når jeg sa det for ett år siden så var det en del som rynket på nesa, men ser nå at det blir mer og mer vanlig enn det som var for ett år siden 😉
Pengene som går inn i baren går til bryllupsreisa vår forresten.
Topics: 88Replies: 1752Vi skal ha lokale som har egen bevilgning, så vi må kjøpe av dem. Hadde tenkt å ha bonger, siden ingen av oss drikker noe særlig og ikke har lyst til å sponse et fyllekalas (selv om vi tviler på at de to som drikker en del kommer til å gå over grensa). Men mamma sa at hun og pappa ville det skulle være åpen bar, og siden det er de som betaler for drikken, så må de nesten få lov til å bestemme 🙂
Må ta det til etterretning, synes jeg. Om alkoholinntaket til enkelte kan bli et problem bør man ha mer kontroll, f.eks. i form av en bartender eller bonger, enn om man kun har gjester som frekventerer bedehuset 🙂
Topics: 44Replies: 1077Vi har ikke fri bar. Hadde sikkert hatt det om vi hadde hatt ubegrenset med penger. Det har vi imidlertid ikke og derfor får folk klare seg med 6 glass vin til velkomst/middag pluss avec til kaffen. I min familie er det helt normalt med betalingsbar og har aldri hørt eller sett noen bli snurte over det.
Har aldri hørt noen klage over betalingsbar. Det hadde i så fall vært noe jeg ville ha oppfattet som smålig, egoistisk og selvsentrert.
Topics: 13Replies: 353Helt enig med hejorgen. Vi kommer til å servere velkomstdrink og vin til middag og dessert. Etter det kan folk kjøpe i baren, som lokalet vi leier står for. Vi kommer til å dele ut et par bonger til hver… Svigerfar sponser noen penger til dette, så da er det jo greit:)
Frøken
annonseTopics: 16Replies: 359Vi er veldig usikre, og har diskutert mye oss i mellom. Vi skal ha velkomsdrikk og hvitvin/rosevin («aldri tomme glass») til middagen, som er suppe + sjømatbuffet, og så kaffe avec. Vi vurderer å ha fri bar, men bare øl og vin, og ingen sprit. Eller eventuelt fri flyt av vin under middagen, og så at gjestene selv kjøper alkohol etter dette. Har også vurdert bonger, men føler at på julebord og slik er det veldig viktig for alle gjester å bruke opp alle bongene sine – så tror muligens at en del drikker bare for å bruke opp bongene sine, og ikke fordi de har lyst på mer.
Men vi vingler veldig. Skal ha det på restaurant, så alkohol er en veldig stor del av budsjettet uansett… Veldig, veldig vanskelig
Topics: 23Replies: 262Topics: 44Replies: 55211. jan. 2010 kl. 09:15 #71468Her blir det alkoholfri og alkoholholdig velkomst drink, øl og vin til middagen og cognac og baileys til kaffen. Så er det fri bar. Vi har 120 stykker på gjestelisten til festen. Vi skal ha folk i baren så folk kan ikke forskyne seg selv.
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.