Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Hvordan gjør dere det?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvordan gjør dere det?

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Hvordan gjør dere det?

  • Dette emnet har 26 svar, 21 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av Sweet Pink Kitty.
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 27)
1 2 →
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 11
    Replies: 94
    Lali
    10. jan. 2010 kl. 15:47 #2798

    Hvordan gjør dere det med alkoholen?

    Kjøper dere selv? hvor mye skal man beregne til 47 gjester?

    Skal dere sette det på et bord så gjester forsyner seg selv?

    Skal dere ha bar? skal gjestene betale en symbolsk sum for drikka?

    Ble mange spørsmål, men jeg er så usikker på hvordan vi skal gjøre det..

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 30
    Replies: 749
    viana
    10. jan. 2010 kl. 16:14 #71343

    Hei. Vi skal ha fri bar. Blir 48 midagsgjester og så kommer det ca 15 til kaffe. Det blir servert ett galss hvitvin til forrett, aldri tomme glass for rødvin eller øl under midagen, kelnere skal hele tiden gølge med. Og en type vin til dessert.

    Skal ha bar som noen står å lager drinkene i under festen..

    Blir baileys eller cognac til kaffen

    Settings
    Topics: 17
    Replies: 275
    Hardangerbrud2010
    10. jan. 2010 kl. 16:28 #71345

    Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂

    Settings
    Topics: 11
    Replies: 94
    Lali
    10. jan. 2010 kl. 16:43 #71348

    «Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂

    er noe sånt vi tenker og.. blir vin og øl til maten, så vil vi ha noen som passer på til kvelden.. vet det er noen som tar gratis drikke helt bokstavelig og da blir det fort rølpete, og det vil vi ikke..

    Settings
    Topics: 19
    Replies: 218
    Kolsingen
    10. jan. 2010 kl. 17:00 #71352

    Vi setter vin og øl på borde under middagen slik at gjestene forsyner seg selv. Så er det fri bar etter kaffe og konjakk/likør. For oss er det viktig at drikken er gratis og at det blir nok av det. Har ikke helt regnet ut hvor mye vi må ha. Gjestelisten er på ca 90.

    Tror gjestene våre forstår at dette ikke er et realt fyllekalas og at man ikke drikker seg fra sans og samling, men en ordentlig fest skal det bli 😉

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    10. jan. 2010 kl. 17:06 #71355

    Vi skal ha alle til middag, siden vi ikke skal ha det her vi kommer fra, så da blir det rimelig mange,så slik vi har tenkt det blir det slik:

    1 glass rose vin til første rett

    1 glass rose vin til suppa

    2-3 glass rødvin til hovedretten

    1 glass desert vin til deserten

    Så når vi tar kaffe og kake blir det enten en bailys eller konjakk til, for de som måtte ønske det.

    Så får de jo også selvsagt en velkomstskål som da er Hardanger cider (den fra Hardanger, ikke Bergen) Sprudlene.

    De som ønsker noe å drikke utover dette, må selv bekoste dette.

    Hvis alle kommer blir vi rundt 90 stk. Vi har et budsjett på 250 000 og rundt 50% av dette går til mat, drikke, kaffe og kake,så mere har vi absolutt ikke råd til.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 135
    Replies: 459
    Silje
    10. jan. 2010 kl. 17:35 #71361

    Vi ber gjestene ta med drikke selv.

    SKulle vi hatt fri bar måtte vi ha kuttet mye ned på gjestelista.

    Vi vil heller be tanter, onkler, og søskenbarn med familie enn å ha fri bar.

    Får self gratis vin og øl til middagen, og gratis brus og kaffe hele kvelden.

    Settings
    Topics: 135
    Replies: 459
    Silje
    10. jan. 2010 kl. 17:37 #71362

    Vi ber gjestene ta med drikke selv.

    SKulle vi hatt fri bar måtte vi ha kuttet mye ned på gjestelista.

    Vi vil heller be tanter, onkler, og søskenbarn med familie enn å ha fri bar.

    Får self gratis vin og øl til middagen, og gratis brus og kaffe hele kvelden.

    Settings
    Topics: 301
    Replies: 2965
    sizza87
    10. jan. 2010 kl. 17:38 #71363

    Vi er ikke helt sikre på hva vi vil ang det enda. Men trur det blir at de må betale fra 15 – 35 kr for alkohol. Så uansett er jo ikke det dyrt 🙂

    Settings
    Topics: 8
    Replies: 186
    kaja
    10. jan. 2010 kl. 18:54 #71387

    «Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂

    Noe i den duren kommer vi nok til å ha det og 🙂

    Settings
    Topics: 21
    Replies: 1102
    Festningsvielse
    10. jan. 2010 kl. 19:00 #71393

    «Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂

    Noe slikt vi tenker også…

    Vi blir ca 55stk til mat og litt under 100stk til kaffe og fest.

    Her blir det 1 glass hvitvin til forett, 2 glass rødvin til hovedrett og 1 glass dessertvin til desserten (sier seg vel selv at det er til desserten 😂). Og øl til de som ønsker det;)

    Til kaffen blir det cognac og baileys.

    Så blir det gratis drikke etterpå, men med en eller to stk i «baren» som blander;)

    Settings
    Topics: 19
    Replies: 218
    Kolsingen
    10. jan. 2010 kl. 19:16 #71400

    Vi skal også ha bartender, ingen som får blande selv her nei! Litt kontroll må man jo ha 😂

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 11
    Replies: 94
    Lali
    10. jan. 2010 kl. 19:47 #71409

    Takk for masse svar 😂 Da er jeg litt mer sikker..

    Settings
    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    10. jan. 2010 kl. 20:00 #71412

    Vi skal ha:

    Velkomstdrink, alkofri og vann ( pluss og kaffe)

    1 glass til forrett

    2 glass til middag

    1 glass til dessert

    Etter det må de kjøpe i baren vi har. Da blir det symbolske summer på typisk 10 kr øl, 10 kr vinglass og 20 kr konjakk/baileys.

    Husker når jeg sa det for ett år siden så var det en del som rynket på nesa, men ser nå at det blir mer og mer vanlig enn det som var for ett år siden 😉

    Pengene som går inn i baren går til bryllupsreisa vår forresten.

    Settings
    Topics: 88
    Replies: 1752
    gledesei
    10. jan. 2010 kl. 20:21 #71420

    Vi skal ha lokale som har egen bevilgning, så vi må kjøpe av dem. Hadde tenkt å ha bonger, siden ingen av oss drikker noe særlig og ikke har lyst til å sponse et fyllekalas (selv om vi tviler på at de to som drikker en del kommer til å gå over grensa). Men mamma sa at hun og pappa ville det skulle være åpen bar, og siden det er de som betaler for drikken, så må de nesten få lov til å bestemme 🙂

    Må ta det til etterretning, synes jeg. Om alkoholinntaket til enkelte kan bli et problem bør man ha mer kontroll, f.eks. i form av en bartender eller bonger, enn om man kun har gjester som frekventerer bedehuset 🙂

    Settings
    Topics: 44
    Replies: 1077
    hejorgen
    10. jan. 2010 kl. 21:08 #71425

    Vi har ikke fri bar. Hadde sikkert hatt det om vi hadde hatt ubegrenset med penger. Det har vi imidlertid ikke og derfor får folk klare seg med 6 glass vin til velkomst/middag pluss avec til kaffen. I min familie er det helt normalt med betalingsbar og har aldri hørt eller sett noen bli snurte over det.

    Har aldri hørt noen klage over betalingsbar. Det hadde i så fall vært noe jeg ville ha oppfattet som smålig, egoistisk og selvsentrert.

    Settings
    Topics: 13
    Replies: 353
    minnni
    10. jan. 2010 kl. 21:55 #71436

    Helt enig med hejorgen. Vi kommer til å servere velkomstdrink og vin til middag og dessert. Etter det kan folk kjøpe i baren, som lokalet vi leier står for. Vi kommer til å dele ut et par bonger til hver… Svigerfar sponser noen penger til dette, så da er det jo greit:)

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 16
    Replies: 359
    07082010
    10. jan. 2010 kl. 22:20 #71444

    Vi er veldig usikre, og har diskutert mye oss i mellom. Vi skal ha velkomsdrikk og hvitvin/rosevin («aldri tomme glass») til middagen, som er suppe + sjømatbuffet, og så kaffe avec. Vi vurderer å ha fri bar, men bare øl og vin, og ingen sprit. Eller eventuelt fri flyt av vin under middagen, og så at gjestene selv kjøper alkohol etter dette. Har også vurdert bonger, men føler at på julebord og slik er det veldig viktig for alle gjester å bruke opp alle bongene sine – så tror muligens at en del drikker bare for å bruke opp bongene sine, og ikke fordi de har lyst på mer.

    Men vi vingler veldig. Skal ha det på restaurant, så alkohol er en veldig stor del av budsjettet uansett… Veldig, veldig vanskelig

    Settings
    Topics: 23
    Replies: 262
    Kapabel
    11. jan. 2010 kl. 01:48 #71459

    Vi skal ha fri bar. For oss er det viktig at drikken er gratis, saerlig siden det kommer mange gjester som reiser halve jordkloden rundt for aa feire med oss. Men vi gifter oss jo ikke i Norge saa slipper heldigvis de superdyre alkoholprisene…

    Settings
    Topics: 44
    Replies: 552
    camillaogtommy
    11. jan. 2010 kl. 09:15 #71468

    Her blir det alkoholfri og alkoholholdig velkomst drink, øl og vin til middagen og cognac og baileys til kaffen. Så er det fri bar. Vi har 120 stykker på gjestelisten til festen. Vi skal ha folk i baren så folk kan ikke forskyne seg selv.

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 27)
1 2 →
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

[annonse_6]


[annonse_7]

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search