Kalkun
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kalkun
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kalkun
- Dette emnet har 9 svar, 7 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Roger.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 21Replies: 250430. des. 2009 kl. 10:27 #2717
Min kjære og jeg skal nyte nyttårsaften alene, bare oss 2, og da tenker jeg kalkunfilet er det greieste.
Men jeg veit ikke hvor lenge en sånn filet burde steke – noen som veit? eller må man ha steketermometer kanskje? Da har man mer kontroll?
Tips taes i mot med TAKK!!!
Topics: 59Replies: 7239Topics: 133Replies: 2765Topics: 201Replies: 19922http://www.matprat.no for eksempel? Eller noen sånne sider?
Jeg husker ikke hva jeg har stekt vår på når vi har laget det [smilie=aiwebs_005.gif]
Frøken
annonseTopics: 133Replies: 2765Har bare grillet kalkunfilet før, men her fant jeg noen oppskrifter dere kanskje kan prøve 😀
Topics: 14Replies: 192Allers hadde en oppskrift på kalkunfilet denne uken:
1500g kalkunfilet
2-300g baconskiver
Fyll:
1ss smør
1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksbåter
1/2 finhakket rød chili
saften av en sitron
3sshakket persille
100g nøtter(valnøtter eller hasselnøtter)
Appelsinsaus:
2poser rødvinssaus
4appelsiner
1. Forvarm stekeovn til 180 grader
2. Surr løk og hvitløk i smør til det blir mykt. Bland inn resten av ingrediensene og sett fyllet til side.
3. Skjær et langsgående snitt i fileten, så det danner en lomme.
Ikke skjær tvers gjennom kjøttet. Legg i fyllet,rull fileten sammen og surr baconskiver rundt.
4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek til termometeret viser 68 grader. La den så hvile på en rist før den skjæres opp.
5. Lag sausen som vist på pakken. Rasp skallet av to appelsiner og tilsett sausen.
6. Serveres med grønnsaker og annet tilbehør.
Topics: 14Replies: 192Topics: 14Replies: 1585Topics: 21Replies: 250431. des. 2009 kl. 07:52 #70245«Elisabeth» wrote: Allers hadde en oppskrift på kalkunfilet denne uken:
1500g kalkunfilet
2-300g baconskiver
Fyll:
1ss smør
1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksbåter
1/2 finhakket rød chili
saften av en sitron
3sshakket persille
100g nøtter(valnøtter eller hasselnøtter)
Appelsinsaus:
2poser rødvinssaus
4appelsiner
1. Forvarm stekeovn til 180 grader
2. Surr løk og hvitløk i smør til det blir mykt. Bland inn resten av ingrediensene og sett fyllet til side.
3. Skjær et langsgående snitt i fileten, så det danner en lomme.
Ikke skjær tvers gjennom kjøttet. Legg i fyllet,rull fileten sammen og surr baconskiver rundt.
4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek til termometeret viser 68 grader. La den så hvile på en rist før den skjæres opp.
5. Lag sausen som vist på pakken. Rasp skallet av to appelsiner og tilsett sausen.
6. Serveres med grønnsaker og annet tilbehør.
NAAAAAAM!!!
Lurer på om jeg skal prøve meg på denne.
men skjønner jo at jeg må ha steketermometer. Da ble det shopping i dag gitt…
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.