koldtbord eller middag
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / koldtbord eller middag
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / koldtbord eller middag
- Dette emnet har 51 svar, 24 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Elisabeth.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 154Replies: 714
Lurer på hva som er ,est vanlig i bryllup? koldtbord eller middag? vi skal ha tre retters… syns liksom ikke koldtbord passer i bryllup, er mer konfirmasjon og dåpsmat…for er jo bare pålegg og brød/rundstykker… ser ikke for meg å sitte å spise pålegg i et bryllup, selv har jeg aldri vært i bryllup med koldtbord… men det er nå min mening, folk er nok forskjellig, derfor velger man ulikt… lurte nå bare hva som var vanlig…
Topics: 16Replies: 75Topics: 25Replies: 203vi skal ha koldtbord vi da. Men det er av den enkle grunn at plassen hvor vi leier har 65overnattingsplasser,men ingen servering av noe slag.Så da tenkte vi at kokken som er en vi kjenner og lager knall god mat(håper bare han kan),lager litt ekstra slik at vi kan servere alle gjestene frokost dagen etter og vi slipper en mill matrester hjemme.så for oss ble det bare greit og naturlig økonomisk.Men om vi ikke skulle ha hatt overnatting hadde vi valgt 3retters:)
Topics: 25Replies: 203Frøken
annonseTopics: 64Replies: 141910. feb. 2010 kl. 17:22 #78615Dette må være opp til hver enkelt syns jeg! Personlig er jeg superfan av koldtbord, er den BESTE maten jeg får!! 😉 Men av praktiske grunner ønsker vi ikke å ha det i vårt bryllup, jeg syns liksom en 3-retters hører litt med også blir det fort forstyrrelser hvis man ikke har «kustus» på koldtbordgjestene 😉
Topics: 301Replies: 2965Vi er også en av de som skal ha koldtbord! Har selv fått dette i bryllup, og må igrunn si det er like mye bryllupsmat som konfirmasjon og dåp! Enkelt er det også når man blir så mange, og evt skal gjøre alt selv. Som vi skal! Så er ikke helt enig med deg angel82 😉 Mye annet enn brød og pålegg man kan ha på ett koldtbord! Vi skal ha en del varmretter, salater osv! Men så klart, smak og behag!
Topics: 154Replies: 714Er som regel en varmrett gjerne kyllinglår el grytrett har jeg erfart… å salat er nå greit…men blir nå i hovedsak påleg…men er smak og behag… jeg syns jo når gjestene blir så lenge at det er greit å ha middag i tilegg blir det enklere med taler, men det er min mening… å enkelt er det også…får maten levert på døra, har servitører som ordner alt, og ryddefolk etterpå 😀 men som sagt smak og behag.
Topics: 301Replies: 2965Topics: 23Replies: 48910. feb. 2010 kl. 18:45 #78636Det er jo opp til dem som gifter seg! Men føler det ligger liksom litt inni planen på bryllupet, og hvilken type bryllup det er..
Vi skal ha tre-retters 🙂 Ser for meg at det passer best i formelle bryllup.. Hvis jeg fks hadde giftet meg borgerlig og hatt et ikke så formelt bryllup, så ville jeg hatt tapas! 🙂 Det er jo kjempegodt 🙂 Men for oss passer best tre-retters, og det er mest praktisk i tillegg.. 🙂
Topics: 23Replies: 48910. feb. 2010 kl. 18:46 #78638Det er jo opp til dem som gifter seg! Men føler det ligger liksom litt inni planen på bryllupet, og hvilken type bryllup det er..
Vi skal ha tre-retters 🙂 Ser for meg at det passer best i formelle bryllup.. Hvis jeg fks hadde giftet meg borgerlig og hatt et ikke så formelt bryllup, så ville jeg hatt tapas! 🙂 Det er jo kjempegodt 🙂 Men for oss passer best tre-retters, og det er mest praktisk i tillegg.. 🙂
Frøken
annonseTopics: 59Replies: 7239Topics: 30Replies: 749Topics: 35Replies: 20810. feb. 2010 kl. 20:15 #78679Tja, koldtbord trenger strengt talt ikke å være «pålegg og brød»….Men folk har vel forskjellige måter å tilberede og servere koldtbord på også….
Jeg har helt andre koldtbord vaner enn min svigerfamilie…De serverer bare «pålegg», mens jeg er vandt med marinert kalkunbryst som er skivet opp og servert kaldt, hjemmelaget potetsalat, waldorfsalat, vanlig salat, ris, ferskt brød(gjerne italiensk foccacia også) noen gode hjemmelagde karbonader, kalde grillspyd med marinert kjøtt av alle slag…mmmmm…. osv osv osv…
Vi serverer mye forskjellig middagsmat på kalde måter…ikke bare ting som kan slenges på skiva liksom…Men vi har selvfølgelig de vanlige greiene som laks, roastbiff og eggerøre også….
Men etter det jeg har erfart så er det mye kjipe koldtbord ute å går… Så jeg skjønner at koldtbord vekker litt kjedelige tanker hos folk sånn i forhold til å bruke det som festmat i bryllup, men det trenger ikke være så kjipt..
Selv skal vi ikke ha koldtbord, vi skal ha 3 retters….
Topics: 301Replies: 2965Topics: 154Replies: 714Topics: 301Replies: 2965Topics: 4Replies: 86Jeg syntes ikke koldbord i seg selv ikke er bryllupsmat, men i de bryllupene jeg har vært i som har hatt dette har det vært et mareritt for toastmaster som skal holde kontroll. Det er veldig vanskelig å ha kontroll på at alle sitter ved bordene under tale og sanger. Noen kan også føle ubehag ved å gå opp til maten fordi de lurer på om det snart blir en tale. Toastmaster har i noen bryllup sakt at om 5 min. er det brudens tale etc. ,men alikevel ble det litt «kaos». Samtidig som at det krever god plass rundt bordene da… slik at folk kommer seg lett frem…
Frøken
annonseTopics: 154Replies: 714Topics: 301Replies: 2965Topics: 64Replies: 141910. feb. 2010 kl. 20:49 #78703En ting skal du vite Sizza! Jeg hadde IKKE blitt skuffa om det ble servert koldtbord i et bryllup jeg var invitert i. Jeg hadde nå først og fremst vært glad for en invitasjon. Dessuten er det bedre med valgfriheten på et koldtbord kontra 3-retters middag der man kan ende opp med å faktisk ikke like en hel rett…
Men igjen, alle må få komme med sine tanker og ideer og jeg skjønner egentlig alles synspunkt! 🙂 Hvis jeg skulle hatt koldbord i vårt bryllup ville jeg vært litt «streng» i forhold til runder med forsyning. Hadde nok bedt toastmaster lage en plan slik at ikke gjestene forsyner seg i «hytt og pine» og midt i taler og skåler.. Men det er det jo ikke noe problem og få til 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.