koldtbord eller middag
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / koldtbord eller middag
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / koldtbord eller middag
- Dette emnet har 51 svar, 24 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Elisabeth.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 301Replies: 2965
Sommerbrud2010: Ja, alle må jo så klart få si det de mener, og alle kan jo ikke være enige. Det veit jeg også!
Vi gikk for koldtbord da vi syntes det er enklest, og alle gjestene får noe de liker. Vi har ikke tenkt å bare ha det kjedelig som pleier å være. Har masse tanker rundt dette 🙂 Jeg har vært i bryllup hvor de har hatt koldtbord, og har aldri sett at det har blitt kaos, så vi får satse på at det lar seg ordne. 🙂 Bare trudde ikke at det var sååå mange som hadde imot å ha det i bryllup 😉
Men takk for at du skjønner!
Topics: 48Replies: 38810. feb. 2010 kl. 22:55 #78736skulle vi gifta oss på sommern hadde jeg nok lagd et koldtbord, men ettersom vi gifter oss på kaldeste vintern skal jeg lage en god og varm elg-gryte med ris, poteter o g grønnsaker til 🙂
Topics: 52Replies: 191Både enig og uenig i litt forskjellig her jeg da 😉
Enig at det har noe med settinga, det kan avgjøre hva slags mat man skal ha. Vi ønsker ikke et så veldig formelt bryllup, derfor vi også har satsa på å ha det på gården i partytelt. Jeg har ikke noe i mot koldbord jeg, noe av det beste jeg vet! Men tenkte at siden det var bryllup så ville vi ha noe litt mer ekstra, så vi valgte å kombinere koldtbord, tapas og spekebord.
Det høres sikkert veldig rotete ut, men de forskjellige rettene på menyene passa egentlig godt sammen, og da har man alt fra standard til litt mer krydra mat, kylling, reker, fisk, kjøtt, forskjellig type brød, salater osv osv, de fleste burde finne noe de liker på det bordet. Jeg er helt enig med deg jeg Sizza 87, koldtbord kan jo være masse! Og ikke bare ei skive med roastbeef eller en karbonade.
Men folk er jo forskjellige, og det skal være lov å ha forskjellige meninger 😀
Men det viktigste er vel at man selv er fornøyd med det valget man tar, også håper man jo at gjestene kommer til å kose seg selv om det blir den eller den maten, eller det blir litt kaos hvis man skal forsyne seg selv.
Det meste går jo bra med den rette innstillingen 😃
Topics: 16Replies: 359Synes både tre-retter og koldbord er veldig riktig i bryllup. Vi skal gifte oss ute, human-etisk, og så skal vi ha middagen på et lokale ved sjøen. Vi skal ha suppe først, og så skalldyrsbuffet – ingen dessert, men et veldig stort kakebord (sikkert som dere alle kommer til å ha 🙂 ). Toastmaster har jobbet både som servitør og restaurantsjef, og restauranten har hatt bryllup med skalldyrsbuffet før så jeg er ikke det minste nervøs for at det blir mye kaos og rot.
Har en jobb hvor jeg ofte er i middager av typen «formell 3-retters», og synes det er supert til sin tid. Men i forhold til den typen bryllup vi ønsker; uformelt og høyt under taket, er buffet veldig, veldig riktig.
Gleder meg som bare det! Også skalldyr som er så godt 😃
Frøken
annonseTopics: 129Replies: 2344Jeg er og veldig fan av koldtbord igrunnen og synes det er vell så formelt og flott mat. Smak og behag er vanskelig å diskutere men å sitte på sin høye hest og slenge ut slike komentarer som deg TS synes jeg er direkte ufint :skrekk: Grunnen til at vi valgte tre retters i vårt bryllup var at vi var 85 gjester i vårt lokale ungdomshus og da hadde det rett og slett blitt for trangt med buffet. Poenget er jo å ha en dyktig toastmaster som koordinerer det hele. Det kommer til å bli kjempe flott Sizza. 😀
Topics: 154Replies: 714Topics: 64Replies: 141911. feb. 2010 kl. 10:21 #78767«angel82» wrote: Kan ikke se at jeg har skrevet noe ufint…er nå min mening…å må være lov å ha en mening om ting…
Er det noen som sier at du har skrevet noe ufint? Vi gjentar hele veien at alle må få ha egne meninger, så det er nok ikke noe problem angel82 🙂
Topics: 59Replies: 7239Det man kanskje kan huske litt på inne på et forum er at man ikke kan se ansiktsuttrykkene til folk og dermed kan noen innlegg virke litt imot sin hensikt noen ganger…og det er jo litt kjedelig da… 😅 Men kanskje mykne litt opp med en smiley eller to 8-[ ☺ Men det og mene er så absolutt lov!!
Tilbake til tema 😀
Det med koldtbord krever jo litt mer fra toastmaster, men det er ikke en umulig jobb! 8-[
Men det er en fordel når det er snakk om å mingle med andre enn bare de man sitter rundt…
Det er jo positive og negative ting med omtrentlig alt og dette er ingen unntak! 😂 😂
Topics: 301Replies: 2965«Hildemor» wrote: Jeg er og veldig fan av koldtbord igrunnen og synes det er vell så formelt og flott mat. Smak og behag er vanskelig å diskutere men å sitte på sin høye hest og slenge ut slike komentarer som deg TS synes jeg er direkte ufint :skrekk: Grunnen til at vi valgte tre retters i vårt bryllup var at vi var 85 gjester i vårt lokale ungdomshus og da hadde det rett og slett blitt for trangt med buffet. Poenget er jo å ha en dyktig toastmaster som koordinerer det hele. Det kommer til å bli kjempe flott Sizza. 😀
Godt å høre at noen er enige da 🙂
Topics: 5Replies: 110Vi har valgt tre-retters, men jeg ser absolutt ikke noe galt i å ha koldtbord i et bryllup. Men jeg ser for meg at det er om å gjøre å ikke være over 100 gjester i det bryllupet. Det tar jo veldig tid at så mange skal forsyne seg. Det tar tid å servere middag til så mange også, men da har vi jo servitører som kommer med maten og ingen kan stå og fundere på hva de vil ha (for det har vi jo allerede valgt for dem 😉 ).
Og som det allerede har blitt sagt her: Koldtbord kan jo være så mangt!!! Det er nesten bare fantasien som setter grenser 😀
Frøken
annonseTopics: 301Replies: 2965«Stokke» wrote: Vi har valgt tre-retters, men jeg ser absolutt ikke noe galt i å ha koldtbord i et bryllup. Men jeg ser for meg at det er om å gjøre å ikke være over 100 gjester i det bryllupet. Det tar jo veldig tid at så mange skal forsyne seg. Det tar tid å servere middag til så mange også, men da har vi jo servitører som kommer med maten og ingen kan stå og fundere på hva de vil ha (for det har vi jo allerede valgt for dem 😉 ).
Og som det allerede har blitt sagt her: Koldtbord kan jo være så mangt!!! Det er nesten bare fantasien som setter grenser 😀
Helt sant at det er bare fantasien som setter grenser 😀 Nei ser jo den at er man så mange blir det kaos. Vi blir 60 stk så regner med det skal gå bra 🙂
Topics: 44Replies: 1077Jeg syns et flott koldtbord høres deilig ut 😀 Da kan man spise akkurat hva man vil. Jeg har selv en fetter som er svært sær/kresen i matveien og gruer meg litt til å se ham stirre mistroisk og kun pirke i det som blir servert (vi skal ha tre retters). Bare husk å ha nok av de mest populære tingene, eggerøre går det f eks alltid veldig store mengder av. Syns ikke koldtbord er noe som er mindre flott eller noe som ikke hører hjemme i et bryllup. Er faktisk nok av triste tre retters også [smilie=aiwebs_014.gif]
Tror at å arrangere et koldtbord kan være mye mer jobb da og tviler på at det er billigere enn tre retters. Men nå er ikke jeg noen cateringsjef akkurat så kan hende jeg tar fullstendig feil. Virker bare som mer stress/mas å finne ut hva man kan/skal/må servere av både mat og drikke til et koldtbord i fht å bestemme en tre retters med tilhørende viner. Tror også gjennomføringen blir mer rotete og utfordrende. Men det er jo klart at det kan være kjipt med tre retters også dersom man ikke får forsyne seg selv; noen syns kanskje porsjonene er altfor store mens andre kanskje ikke blir halvmette engang – skrekk og gru :skrekk: Er derfor Fredrik og jeg skal ha prøvemiddag noen mnd før, selv om hovmesteren har forsikret oss på tro og ære at alle skal bli stappmette..
Topics: 154Replies: 714«Sommerbrud2010» wrote:
angel82 wrote:Kan ikke se at jeg har skrevet noe ufint…er nå min mening…å må være lov å ha en mening om ting…Er det noen som sier at du har skrevet noe ufint? Vi gjentar hele veien at alle må få ha egne meninger, så det er nok ikke noe problem angel82 🙂
hildemor mener jeg er ufin der jeg sitter på min høye hest…hun skriver TS altså trådstarter går jeg utfra… men har nå aldri ment å være ufin… 😀
Topics: 3Replies: 49Vi skal ha koldtbord. italiensk tror jeg. Av flere grunner. 1. Vi skal ikke ha det så formelt. 2. Det er billig (mamma kjøper med fra sverige, så legger vi til noe kylling elns) 3. Det er godt! 4. Fordi både min kjære og jeg er ganske kresne, blir det enklere med mat hvor hver og en kan ta det de selv liker. Så slipper vi at folk (vi 😂 ) pirker i maten.
Topics: 72Replies: 931«Joesi» wrote: Vi skal ha tre-retters 🙂 jeg er dritlei koldtbord, derfor skal vi ikke ha det. Og så er jeg igrunn litt enig med deg. Men hver må få gjøre som man selv føler for 😉
koldtbord er ikke festmat, syns jeg… er alltid koldtbord i 50 og 60 års lag, og dette er liksom litt «mer». Greit til dåp og konfirmasjon, men ikke bryllup , spør du meg.
og det er mer uformelt.
Topics: 301Replies: 2965«Azoria» wrote: Vi skal ha koldtbord. italiensk tror jeg. Av flere grunner. 1. Vi skal ikke ha det så formelt. 2. Det er billig (mamma kjøper med fra sverige, så legger vi til noe kylling elns) 3. Det er godt! 4. Fordi både min kjære og jeg er ganske kresne, blir det enklere med mat hvor hver og en kan ta det de selv liker. Så slipper vi at folk (vi 😂 ) pirker i maten.
Enig med deg 😀
Topics: 11Replies: 560Vi vurderte å ha koldtbord, eller tapasbuffet om du vil 🙂 ser ikke noe galt i det i det hele tatt.
Da er det lett for alle å finne noe de liker, og vi selv ELSKER tapas!
Jeg ville nok ikke hatt typisk norsk koldtbord i bryllupet, med eggerøre, røkelaks og karbonader,, men det er ingenting som sier at man ikke kan ha akkurat det som blir servert som treretters på et koldtbord også.
Hva man setter på bordet kommer jo helt an på budsjett og smak, når jeg sjekket priser på treretters og koldtbord retter var det mange ganger at koldtbord var dyrere, det var med indrefilet av hjort osv.
Nå endte vi opp med treretters uansett fordi vi regner med at det blir endel taler osv og da er det lettest sånn.
Men om jeg skal være ærlig og jeg fikk valget mellom en av de vanlige kjedelige trerettersene som ofte blir servert i bryllup og et spennende koldtbord så hadde jeg som gjest valgt koldtbord 😀
Frøken
annonseTopics: 44Replies: 55211. feb. 2010 kl. 18:20 #78828Jeg personlig kunne aldri hatt koldtbord i mitt bryllup, men det er jo smak sak! Vært i bryllup med koldtbord jeg og helt greit, men jeg vil ha middag! Vi har ikke noe tradisjonelt bryllup tror jeg men velger allikevel å ha tre retters middag!
Koldtbord kan man jo lage akkurat slik man vil, men jeg klarer ikke helt tanken på at 110 stykker skal gå å foryne seg i alle retninger! Vi skulle egentlig ha grilling, men slo i fra oss det når vi begynte å tenke på hvordan det ville bli kontra å ha middag servert ved bordet!
Men folk må gjøre akkurat det de føler er rett for dem og det de har lyst på! Det er jo tross alt brudeparet sin dag 😀
Topics: 20Replies: 709Jeg er enig med dere som ikke ser noe galt i å ha koldtbord i ett bryllup. Som flere skriver her, Kodltbord er så mangt. De koldtbordene jeg har vært med å servere har absolutt ikke hatt preg av «bare pålegg»… Er også enig i at settingen spiller en rolle. Selv har vi ikke bestemt oss helt. Vi skal ha feiringen utendørs på ett gammelt gårdsbruk så vi diskutterer enda om vi skal ha koldtbord eller 3 retters. (Har leid stort party-telt) Har vi leid oss lokale på ett hotell el.l. ville antakelig valget falt på 3-retters, men nå er vi litt usikre.
Topics: 48Replies: 38814. feb. 2010 kl. 20:44 #79364«angel82» wrote: jeg syns jo når gjestene blir så lenge at det er greit å ha middag
middag, tre-retters, koldtbord uansett så blir man mett…
lenge er det så jeg har valgt å ha nattmat i tillegg 🙂
sizza dette blir så bra 🙂
som jeg skreiv sist hadde jeg også lagd koldtbord hvis vi hadde gifta oss på sommern…
(og jeg er kokk da så håper det sier sitt om koldtbord)
Koldtbord er festmat… litt hva man gjør det til selv 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.