Koldtbord?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Koldtbord?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Koldtbord?
- Dette emnet har 39 svar, 15 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av
Kami.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 129Replies: 2344
«Bettie» wrote:
Hildemor wrote:Jeg synes ikke vi skal lage noen sak ut av dette å sette opp mot hverandre hva som er mest høytidlig av koldtbord og middag.Veldig enig, Hildemor. Jeg synes all den tid jeg har vært her på forumet at enkelte har hatt en gjennomgående tendens til å ‘stakkarsliggjøre’ andres valg og – om ikke alltid med rene ord – mer enn antyde at ens eget er SÅ mye bedre og stiligere enn andres. Sånt får jeg helt fnatt av og synes er direkte nedrig! Er enig at det til tider har vært tendenser til om ikke akkurat stakkarsliggjøre andres valg så har det vært veldig overdrevent selvskryt ja. Men føler det har kommet seg litt i den siste tiden så da prøver jeg så godt jeg kan å være positiv 😀
Topics: 133Replies: 2765og da, jenter – legger vi ned den diskusjonen og følger opp med svar til spørsmålet 🙂
Hei hei allesammen!
Vi vurderer koldtbord i vårt bryllup.
Syntes det virker som en kjempe fin løsning, særlig når det er barn til middagen også. Laughing
Noen som har noen erfaringer med dette?
😀
Topics: 550Replies: 1386018. jun. 2009 kl. 09:22 #50290«Hildemor» wrote: Regner med at du Stavangerpar satte det litt på spissen der 😂 Men er enig at maten er med på å gjøre stemningen høytidlig. Så jeg synes ikke det er likegyldig hva og hvordan den blir servert. Men det var nok ikke ment slik det var sagt fra deg Bettie heller, kjenner jeg deg rett 😀
Ja, sef satte jeg det på spissen,men det er jo en måte å få frem poenget sitt på.
Selv hadde jeg ikke reagert på å fått servert koldtbord i et bryllup,masse god mat der,men som du selv sa,steminngen blir litt løsere med det og er det det en ønsker,så er jo det er supert dupert valg. En må jo gjøre det som en føler er riktig for seg og sitt.
Det jeg tenker mest på er jo at en ikke får noe tid der det kan være skikkelig ro for sanger og taler og slikt og det er vel en av hovedgrunnene til at vi ikke har koldtbord i bryllupet vårt.
Topics: 59Replies: 7239«Tornerose» wrote: Hei hei allesammen!
Vi vurderer koldtbord i vårt bryllup.
Syntes det virker som en kjempe fin løsning, særlig når det er barn til middagen også. 😂
Noen som har noen erfaringer med dette?
[smilie=sign0144.gif]
Hei Tornerose! Søtt nick 😀
Jeg var i sviger sitt 100 års lag her tidligere i mai og de hadde koldtbord med 90 gjester. Det som var litt dumt var at det ble litt «urolig» rundt bordet da det stadig var folk som var oppe og tok seg mat…
MEN hvis en har plassen, kanskje ikke like mange gjester så kan det absolutt funke! Men uansett hvor mange gjester så er det nok bare snakk om å få til en god organiering av hvem som går når, og være tydelig på at nå kan en gå og servere seg, mens nå må en vente litt…
Det som også var positivt var at en kunne utveksle ord med andre enn de en satt sitter ved siden av (litt negativt hvis en har onkel som skal preka med ALLE på vei tilbake… 😂 )
Ble litt langt dette her… 😳
Frøken
annonseTopics: 129Replies: 2344«kris» wrote:
Hildemor wrote:Hvor mange gjester blir dere Kris og hvor skal dere holde bryllupet? Har sikkert sagt det før men 😀Vi skal ha festen i Tomter idrettshus, der er det vel bord og stoler til ca 100 personer, men vi blir 61 stk. Ok. Høres helt topp ut 😀
Topics: 22Replies: 416Topics: 1Replies: 6«eriksson» wrote:
Tornerose wrote:Hei hei allesammen!Vi vurderer koldtbord i vårt bryllup.
Syntes det virker som en kjempe fin løsning, særlig når det er barn til middagen også. 😂
Noen som har noen erfaringer med dette?
[smilie=sign0144.gif]
Hei Tornerose! Søtt nick 😀
Jeg var i sviger sitt 100 års lag her tidligere i mai og de hadde koldtbord med 90 gjester. Det som var litt dumt var at det ble litt «urolig» rundt bordet da det stadig var folk som var oppe og tok seg mat…
MEN hvis en har plassen, kanskje ikke like mange gjester så kan det absolutt funke! Men uansett hvor mange gjester så er det nok bare snakk om å få til en god organiering av hvem som går når, og være tydelig på at nå kan en gå og servere seg, mens nå må en vente litt…
Det som også var positivt var at en kunne utveksle ord med andre enn de en satt sitter ved siden av (litt negativt hvis en har onkel som skal preka med ALLE på vei tilbake… 😂 )
Ble litt langt dette her… 😳
Hei Eriksson!
Dette tok litt av kan du si… Veeeldig mange meninger om dette skjønner jeg!
MEN vi skal ikke ha mange gjester, foreløping 40-50. Og plassen er ikke bestemt ennå, så dette er heller ikke et problem. Jeg tenker det vil kanskje bli litt mye støy ut av 40 stykk som henter seg mat, og hvis folk må ha «regler» på hvordan de skal gjøre det..? 🙄 Kanskje best å la være.. ser for meg en haug med «onkler» osv som du nevner!! :skrekk:
Det med at det er «lite høytidelig» som noen nevner, har ingen betydning for oss. De får ta det de får! hehe 😂 Blir det ikke litt hva man gjør det til selv også? Eller er det bare maten som avgjør dette?
Topics: 129Replies: 2344Topics: 550Replies: 1386018. jun. 2009 kl. 14:56 #50376«Tornerose» wrote: [:
Det med at det er «lite høytidelig» som noen nevner, har ingen betydning for oss. De får ta det de får! hehe 😂 Blir det ikke litt hva man gjør det til selv også? Eller er det bare maten som avgjør dette?
Selvsagt er det ikke maten som avgjør dette og du kan minst få like god mat på et koldtbord som til en 3 eller 4 retter middag, det som jeg ser på, er all uroen rundt et koldtbord,at alle reiser til stadighet for å finne seg mat,og at en ikke får den roen, jeg ønsker rundt taler og sanger. Som sagt så må en jo gjøre det som en føler er det en selv ønsker å ha for dagen, mange synes det blir litt lenge å sitte med bordet og velger derfor koldtbord,for da kan folk reise seg underveis,og det er herlt greit, hadde absolutt ikke reagert på å få servert koldtbor i et bryllup, men ønsker det ikke i mitt eget. Det må vel være lov å si
Topics: 201Replies: 19922Hei Tornerose og velkommen inn til oss! 🙂
Vi skal ha koldtbord, skalldyr og spekemat. Og vi blir rundt 65-70 til middag.
Sånn som vi har tenkt å løse «kø-systemet» er at ett par bord og gangen forsyner seg, og etter første runden så er det fritt frem. Vi har vært på en del tilstelninger hvor dette er praktisert og det funker kjempebra!
Så det er alt opp til hvordan man legger det opp og hva holdning man har til det.
Når svogeren min giftet seg i fjor så hadde de koldtbord hvor kokker stod å grillet kjøttet ved siden av resten av maten. Var utrolig stilig!! Alt de trengte servitører til var sjenking av drikke. Veldig greit! 🙂
Har dere funnet ut om dere skal ha noe tema på maten eller hva dere skal ha til koldtbord?
Frøken
annonseTopics: 301Replies: 2965«Tornerose» wrote: Hei hei allesammen!
Vi vurderer koldtbord i vårt bryllup.
Syntes det virker som en kjempe fin løsning, særlig når det er barn til middagen også. 😂
Noen som har noen erfaringer med dette?
[smilie=sign0144.gif]
Hei!
Vi skal ha koldtbord og syns det er helt greit. Vi skal lage alt selv, men med litt hjelp fra familie så klart. Utrolig enkelt og greit syns vi! Og da har man noe alle liker. 😀
Topics: 59Replies: 7239«Tornerose» wrote:
eriksson wrote:Tornerose wrote:Hei hei allesammen!Vi vurderer koldtbord i vårt bryllup.
Syntes det virker som en kjempe fin løsning, særlig når det er barn til middagen også. 😂
Noen som har noen erfaringer med dette?
[smilie=sign0144.gif]
Hei Tornerose! Søtt nick 😀
Jeg var i sviger sitt 100 års lag her tidligere i mai og de hadde koldtbord med 90 gjester. Det som var litt dumt var at det ble litt «urolig» rundt bordet da det stadig var folk som var oppe og tok seg mat…
MEN hvis en har plassen, kanskje ikke like mange gjester så kan det absolutt funke! Men uansett hvor mange gjester så er det nok bare snakk om å få til en god organiering av hvem som går når, og være tydelig på at nå kan en gå og servere seg, mens nå må en vente litt…
Det som også var positivt var at en kunne utveksle ord med andre enn de en satt sitter ved siden av (litt negativt hvis en har onkel som skal preka med ALLE på vei tilbake… 😂 )
Ble litt langt dette her… 😳
Hei Eriksson!
Dette tok litt av kan du si… Veeeldig mange meninger om dette skjønner jeg!
MEN vi skal ikke ha mange gjester, foreløping 40-50. Og plassen er ikke bestemt ennå, så dette er heller ikke et problem. Jeg tenker det vil kanskje bli litt mye støy ut av 40 stykk som henter seg mat, og hvis folk må ha «regler» på hvordan de skal gjøre det..? 🙄 Kanskje best å la være.. ser for meg en haug med «onkler» osv som du nevner!! :skrekk:
Det med at det er «lite høytidelig» som noen nevner, har ingen betydning for oss. De får ta det de får! hehe 😂 Blir det ikke litt hva man gjør det til selv også? Eller er det bare maten som avgjør dette?
Ikke meningen å ta fra deg motet :skrekk: Dette var et bursdagsselskap og folk hadde kanskje en litt annen mentalitet i forhold til om de hadde vært i et bryllup… Men det var sånn jeg opplevde det i det selskapet.. I bunn og grunn så kan det også være det at omtrent alle skulle holde en tale og på 15 min hver at det vi ikke gjorde annet enn å høre på folk tale…og folk var jo sultne!! 😂
Og et annet tips er om det er mulig å ha et teppe på gulvet, i det hele tatt noe som demper lyden av stoler som trekkes fra bordet. I lokale vi var så var det steingulv mot metalbein på stolene…det lagde en del lyd i seg selv 😀
Jeg tror absolutt at en kan få til det med dine 40-50 stk og når det er færre så trenger en kanskje ikke «regler» for når en kan forskyne seg…
Og «lite høytydelig» blir det ikke på noen som helst måte!! Med mindre en går inn for å ha det mindre høytidelig… Er som du sier, hva en gjør det til selv!
Topics: 14Replies: 1585Vi hadde faktisk en kokk som stod og grillet lam og grillspyd med grønnsaker. Så kom folk til ham og tok til seg kjøtt, grønnsaker, fløtepoteter, noen andre poteter, salat og saus. Toastmasteren gav beskjed om at det ville bli taler etter første runde med mat.
Det var veldig vellykket. Når alle hadde forsynt seg ventet vi litt, før noen taler kom. Så hadde vi taler før desserten også. Vi hadde ingen sanger.
Funket som bare det!
Ps. Forretten var karnapeer som ble servert etter skålen, men før middagen.
Og vi hadde faktisk et veldig fint bryllup! Kanskje litt løsere stil i og med at vi hadde det ute også, med det er jo fortsatt ganske høytidelig når det er taler og slikt. Det er ikke akkurat dagligdags liksom. 😉
blblblblblblb
😂
Edit: vi var 55 gjester.
Topics: 8Replies: 83Vi skal ha Koldtbord, og vi blir å være rundt 105 stk i alt.
Blir ikke å ha noen «regler» når det gjelder maten. Men talene begynner etter første runde med mat.
Vil tro at gjestene vil sitte å lytte til de som taler av ren høflighet. Og eventuelt da hente seg mere mat når det ikke er noen som taler. Ihvertfall det jeg ville ha gjort.
Men om noen går å henter seg mat mens noen taler, så ser jeg ikke på det som et problem…
Topics: 129Replies: 2344Topics: 8Replies: 83Topics: 129Replies: 2344Høres ut som en grei ordning det. Bråk og bråk. Det er jo ikke snakk om støy i den forstand men klart det blir jo litt mer trakking frem og tilbake det er jo ikke til å stikke under en stol. Men det gjør vell ingenting. Det er deres dag og dere som bestemmer hvordan dere vil ha det. Maten på koldtbord er mer i min gate enn steik så misunner dere litt der altså 😀
Frøken
annonseTopics: 40Replies: 391Vi skal også ha koldtbord med varmrett:) vi er ca 35 til middag…synes det er grett, slipper å tenke på servitør osv osv….og det er noe de FLESTE liker…jeg er en sånn er VELDIG ops på att alle har det bra, og da vil vi ikke servere faste retter for det er kjipt og servere ting folk ikke spiser (en kresen familie kansje, inkludert meg selv)….men det er min mening, for flere sir att det skal jeg ikke bry meg med om folk ikke liker maten eller ei, for det er vår dag og da skal vi spise og gjøre sånn som vi vil ha det…men jeg vil ikke klare og kose meg viss jeg ikke ser mine gjester har det bra:/ men men..det jeg tenker nå om dagene…er att uannsett hvordan ting blir osv er det VIKTIGSTE att vi skal si ja til hverandre og gift blir vi uannsett hvordan resten av dagen blir:)
Topics: 19Replies: 693«Kami» wrote: Vi hadde faktisk en kokk som stod og grillet lam og grillspyd med grønnsaker. Så kom folk til ham og tok til seg kjøtt, grønnsaker, fløtepoteter, noen andre poteter, salat og saus. Toastmasteren gav beskjed om at det ville bli taler etter første runde med mat.
Det var veldig vellykket. Når alle hadde forsynt seg ventet vi litt, før noen taler kom. Så hadde vi taler før desserten også. Vi hadde ingen sanger.
Funket som bare det!
Ps. Forretten var karnapeer som ble servert etter skålen, men før middagen.
Og vi hadde faktisk et veldig fint bryllup! Kanskje litt løsere stil i og med at vi hadde det ute også, med det er jo fortsatt ganske høytidelig når det er taler og slikt. Det er ikke akkurat dagligdags liksom. 😉
blblblblblblb
😂
Edit: vi var 55 gjester.
Så kult! 😀 Vi hadde også i utganspunktet tenkt å ha ‘hagebryllup’, og min kjære svoger-kokk skulle stå for grilling av villsvin og lam. Jeg synes det høres bare helt fantastisk ut, og en måte å feire bryllup på som jeg har stor sans for. Men vi feiget ut pga. vær-risikoen som alltid vil være til stede i dette landet. Når jeg leser om ditt bryllup nå så er det nesten at jeg angrer – særlig når jeg ser det strålende langtidsvarselet som seiler opp her i sør. 😛
Topics: 14Replies: 1585Ja 🙂
Men det kan blir FOR varmt også. Vi hadde tropenatt festnatten. 😉 Og presten sa vi hadde vært FOR snille siden det ble så bra vær. *fniis*
Kan vel legge til at vi hadde egne servitører som skjenket i vin og øl/ brus og passet på at det stod vannkarafler på bordene. Det gikk MYE vann, kan man si… 😂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.