Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Lett servering mellom vielse og middag??

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Lett servering mellom vielse og middag??

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Lett servering mellom vielse og middag??

  • Dette emnet har 23 svar, 17 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av Pfefferkorn.
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 24)
1 2 →
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 11
    Replies: 36
    camomilita
    17. feb. 2013 kl. 20:04 #10645

    Min tilkommende ektemann mener at om det skal være 3 timer mellom vielse og middag, må vi servere noe lett en eller annen gang før middagen. Et av hans argumenter er at alle har fra ganske lang til lang reisevei. Alt skal foregå på samme sted, så gjestene skal ikke forflytte seg fra et sted til et annet og bruke tid på det. Etter vielsen vil det bli fotografering før vi samles til middag.

    Han mener to timer mellom vielsen og middagen er nok, jeg syns vi burde legge inn litt slingringsmonn og si tre timer. Og da mener han at egentlig burde vi servert et eller annet lett FØR vielsen, men rett etter vielsen, mens vi fotograferes er selvfølgelig også et alternativ. Noe i retning av et lett smørbrød eller en liten baguette eller noe i den stilen.

    Jeg tenker at hadde jeg vært gjest, reist langt og visst at vielsen er kl 14, og middagen kl 17, så hadde jeg sørga for å få meg noe i skrotten før vielsen, og dermed klare meg bra fram til middagen. Det ville jo selvfølgelig vært både enkelt og lettvint og deilig for meg om jeg fikk servert noe, men jeg tror ikke jeg hadde forventa det…

    Hva tenker dere andre om saken? Og hva gjør dere evt? Jeg har jo sett at noen har snacks under fotograferingen, hva slags snacks blir brukt da? Og begynner man med alkohol/velkomstdrinken allerede da, eller tar man det når man kommer til middagen?

    (Det er så lenge siden jeg har vært i noe bryllup at jeg husker ikke hvordan det gjøres.)

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 200
    Replies: 19912
    Trone
    17. feb. 2013 kl. 20:18 #168309

    Frukt og kringle syntes jeg holder lenge 🙂

    Med kaffe, isvann og brus/juice så holder det til bordsetting.

    Velkomstdrinken skal ikke serveres før rett før brudeparet kommer. Den drinken skal gjestene ønske dere velkommen med og det er den dere skal ta deres første offisiele skål med gjestene med 🙂

    Settings
    Topics: 21
    Replies: 234
    Løvinnen
    17. feb. 2013 kl. 20:34 #168311

    Etter vielsen tenker vi å servere enkel frukt og kanapeer, eventuelt fylte lefser. Vi skal fotograferes etter vielsen og da tenker vi at det er godt for å gjestene å ha noe enkelt å fylle magene med.

    Settings
    Topics: 25
    Replies: 400
    BrudAug2013
    17. feb. 2013 kl. 20:36 #168312

    Vielsen vår er kl. 12:30, og vi skal fotograferes etter det, så vi regner med at middagen kan begynne kl. 16:00. Det blir lang tid å gå uten mat for gjestene, så vi skal antageligvis servere diverse frukt og kaffe, te og mineralvann.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 23
    Replies: 100
    kanutt89
    17. feb. 2013 kl. 20:36 #168313

    Vi har rett og slett et fruktfat vi.. Vielsen er kl 13, og middagen kl 17. Enkelt og greit;)

    Settings
    Topics: 64
    Replies: 1674
    Gjest_M01
    17. feb. 2013 kl. 21:10 #168319

    Vi har den samme utfordringen, sen vielse, sen middag. Derfor jeg var inne på å servere bryllupskaken før middagen. Fordi jeg synes at når dagen er lagt opp slik må vi som vertskap servere noe mat, ikke bare frukt som fyller magen der og da. Gjærbakst er jo supert! Lettvint og godt.

    Vi løser det enkelt ved at forretten serveres som fingermat, da kan det spises når man mingler å man serverer i det minste noe. Det blir grillmat til middag så ingen fare for at noen sulter.

    Settings
    Topics: 98
    Replies: 831
    jasbon
    18. feb. 2013 kl. 10:33 #168339

    «Trone» wrote: Frukt og kringle syntes jeg holder lenge 🙂

    Med kaffe, isvann og brus/juice så holder det til bordsetting.

    Velkomstdrinken skal ikke serveres før rett før brudeparet kommer. Den drinken skal gjestene ønske dere velkommen med og det er den dere skal ta deres første offisiele skål med gjestene med 🙂

    Signerer på alt 😂

    Settings
    Topics: 15
    Replies: 137
    eyjaogeirik
    18. feb. 2013 kl. 19:42 #168391

    Vi serverer frukt og kanapeer! 😉 og litt cider/mineralvann…

    Settings
    Topics: 7
    Replies: 114
    prinsessehella
    18. feb. 2013 kl. 19:55 #168393

    Vi fotograferes før vielsen, sånn at gjestene slipper å vente. Det har litt med at alt skal være på samme sted å gjøre, og at vi skal ha sen vielse. Vi vil gjerne rekke å servere kaka og starte festen før midnatt.

    Da min søster giftet seg, ble det servert «mat på pinne» mens de ble fotografert. Altså fruktbiter, kjøttbiter, egentlig alt mulig av enkel mat ble servert fra tannpirkere så folk kunne forsyne seg. De hadde også sjokoladefontene man kunne dyppe frukten i… Herregud, jeg kunne spist meg hjel på sjokoladedyppa frukt!

    Settings
    Topics: 3
    Replies: 26
    anette86
    18. feb. 2013 kl. 20:28 #168400

    Vi kommer nok til å servere pinchos/fingermat, mellom vielse og middag.

    Vielsen er kl 13.00, så forflytter gjestene seg til lokalet og får litt lett servering med drikke mens vi tar bilder. Deretter blir det velkomstdrink/champis når vi ankommer. Første skålen med gjestene som det var nevnt over her 😉

    Da trenger vi ikke stresse med å sette oss til bords heller, etter vi ha ankommet.

    Men ta en titt på gavene og hilse ordentlig på folk, og SÅ sette oss tilbords! 😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 1
    Replies: 35
    cathfoto
    04. mar. 2013 kl. 22:01 #169129

    I mange bryllup jeg har vært som fotograf har jeg hørt gjestene klage over fruktfat og kaker, særlig når det er i kombinasjon med alkohol.

    Gjestene spiser som regel ikke mat på vei inn i kirken og noen har kanskje reist et stykke så om det er noen timers venting mellom vielse og middag setter de fleste pris på en matbit, og mange setter pris på å slippe å ordne det selv i finstasen på butikk, café, bensinstasjon kanskje i en ukjent by.

    Pga det har vi bestemt oss for å servere snitter eller focaccia med godt pålegg før middagen, men selvsagt ikke i kjempestore porsjoner. Vi kommer også til å ha kaffe og mineralvann som alternativ til alkohol/velkomstdrink.

    Settings
    Topics: 65
    Replies: 6972
    Gitte
    05. mar. 2013 kl. 04:12 #169134

    Vi hadde et stort fruktfat med meloner, druer og liknende som folk kunne ta av. I tillegg satt vi frem vann. Det ble vel mottatt og nesten alt ble spist opp. Nå skal det sies at det var glohett den dagen, så alle måtte få i seg nok væske for å klare dagen 😉

    Settings
    Topics: 2
    Replies: 20
    marthe250512
    05. mar. 2013 kl. 08:28 #169141

    Vi har vielse kl 13 og middag kl 16, med fotografering i mellom. Heldigvis ligger alt innen 1km radius :p

    Men vi har også langveisfarende gjester – så vi tenker å servere litt saltmat. Dvs når gjestene ankommer lokalet etter vielsen står det fremme mineralvann, potetgull, peanøtter, chasewnøtter, chillinøtter, ritzkjeks, saltstenger samt et stort fat med oppskåret frukt. I tillegg kommer vi til å servere velkomstdrink kl 15 og sørge for jevnt påfyll frem til vi ankommer lokalet.

    Salt-snacksen tenkte vi å sette frem på et stort bord i glasssylindere, skåler, høye/lave osv. Slik at det blir litt dekorativt og pent å se på 🙂

    Settings
    Topics: 64
    Replies: 1674
    Gjest_M01
    05. mar. 2013 kl. 08:34 #169146

    Ja,d en frukten, den frukten som kommer til å tiltrekke seg veps å jeg vet ikke hva. :S

    Vi skal ha en kanapee løsning når vielsen er ferdig å vi har skålt i musserende og jordbær. Jeg vil gjerne ha rustikk mat som er godt, ser spennende ut og som ser litt tilfeldig ut, ikke noe gourmet presentasjon. Det må være litt mat siden det også skal fungere som en forrett.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 65
    Replies: 6972
    Gitte
    05. mar. 2013 kl. 09:52 #169160

    «Martine» wrote: Ja,d en frukten, den frukten som kommer til å tiltrekke seg veps å jeg vet ikke hva. :S

    Akkurat som jordbærene, isen, sjokoladen, maten, blomstene…

    Settings
    Topics: 11
    Replies: 356
    Snuska
    05. mar. 2013 kl. 10:02 #169163

    «Stian og Gitte» wrote:

    Martine wrote:
    Ja,d en frukten, den frukten som kommer til å tiltrekke seg veps å jeg vet ikke hva. :S

    Akkurat som jordbærene, isen, sjokoladen, maten, blomstene…
    Jeg er ganske god til å tiltrekke meg veps bare i meg selv, siden jeg er livredd dem 😂 For ikke å snakke om de heslige edderkoppene som finnes sør for Dovre!

    Men angående servering, vi har planlagt å ta de fleste bildene før vielsen, men jeg regner med at vi kommer til å ha en halvtime++ med bildetaking etter vielsen også for å bli «bryllupsstemningen». Så jeg lurer rett og slett på å ha en kombinasjon av diverse drikkevarer, både med og uten alkohol, et fruktfat, og noen fat med små munnfuller av brød med litt pålegg på tannpirkere som enten jeg + svigers smører på, danderer på fat, dekker med plast og setter kjøler dagen førut, eller så får kjøkkenpersonalet fikse det mens vi er i kirka. Forhåpentligvis blir det ikke mer enn tre timer fra vielse til servering av forrett, så da håper jeg folk klarer seg på litt småtteri 🙂

    Settings
    Topics: 64
    Replies: 1674
    Gjest_M01
    05. mar. 2013 kl. 10:08 #169166

    Vi skal ha store boller med jordbær og champagne thats it når det kommer til frukten. Frukt er godt og friskt, men på den bestilte varme sommerdagen som er bestilt holder det med jordbær akkurat til den seansen. 🙂

    Senere blir det mat som i mat ordnet av kokker. Fingermat, men likevel noe som smaker godt å man får en følelse av å spise. Hvordan vi løser dette får gudene vite. Det blir glass cola til bruden og likesinnede og lemonade til de som ønsker det (+ kaffe til svigermor) – kjempeviktig med alkoholfritt som alternativ selv om alt annet finnes. Men et fruktfat som skal stå ute i 1 time eller 2 å tiltrekke seg det ene og det andre er ikke aktuelt slik jeg tenker nå.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 36
    Replies: 684
    Pfefferkorn
    05. mar. 2013 kl. 10:29 #169169

    Losby Gods skal servere wraps med røkelaks og snøfrisk + wraps med seranoskinke og en eller annen rømmedressing.

    Vi fant ut at siden det fort går 2 timer før vi ankommer stedet, så bør de få litt ekstra enn bare litt frukt.

    Settings
    Topics: 13
    Replies: 54
    suupaahgirl
    05. mar. 2013 kl. 13:00 #169176

    Vi skal ha litt tapas og litt frukt/snacks. har selv erfart og vært ho sultne som går og venter på middag. Ha med niste i veska? neeg, ikke det som faller meg inn når man står og pynter seg og gleder seg til bryllup….men det er kanskje lurt. Vi konkluderte hvertfall fort med at DET skal våre gjester slippe.

    Så da får de servert en lett matbit (der vil være servitører som tar i mot dem og sørger for å servere dem), mingle litt til i lokalene og koser seg med gode venner og noen glass vin/champagne. Akkuratt sånn jeg selv ville likt det hvertfall 🙂. Har også et kjempebra lydanlegg i lokalet, så da kjører vi på med litt rolig musikk…så slipper vi den evt pinlige tausheten

    Skal også ha en liiiten candy-bar…men den vil jo bli stående heile dagen/kvelden. Skjønner godt at sukkergodis og vin kanskje ikke er tingen, men kommer også til å ha nøtteblanding eller noe salt der…det passer jo til øl

    Settings
    Topics: 11
    Replies: 356
    Snuska
    05. mar. 2013 kl. 13:03 #169177

    «Pfefferkorn» wrote: Losby Gods skal servere wraps med røkelaks og snøfrisk + wraps med seranoskinke og en eller annen rømmedressing.

    Vi fant ut at siden det fort går 2 timer før vi ankommer stedet, så bør de få litt ekstra enn bare litt frukt.

    Wraps, det var ikke så dumt! Den noterer jeg meg 🙂

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 24)
1 2 →
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search