Meny…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Meny…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Meny…
- Dette emnet har 20 svar, 11 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Sweet Pink Kitty.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 196Replies: 150722. mar. 2010 kl. 13:36 #3874
Jeg sliter litt med menyen!
Vi har funnet et ålreit sted (booket til og med) der hvor de har mat på stedet.. og dette er menyen:
FORRETTER •
• Skalldyrsymfoni
– reker, blåskjell, krabbe og kreps
– anrettet på salatseng med urtedressing
– kuvertbrød og smør.
• Laksemedaljong
– hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
– kuvertbrød og smør.
• Vestlandsgodt
– vestlandslefse fyldt med snøfrisk og røket laks.
– anrettes på balsamicomarinert salatseng.
• Spekeskinke
– anrettet på tallerken , garnert med honningmelon
• Toast Royal
– røket laks, omkranset av håndpillede reker, anrettet på ristet loff , pyntet med pepperrotkrem
• Hummerkremsuppe
– en deilig hummerkremsuppe med julienne, servert
varm, med kuvertbrød og smør.
• Smørtungefilet
– fylt med steinbittfarse på juliennesokkel, smørsaus
– varm, med kuvertbød og smør.
• HOVEDRETTER •
• Reinsdyrstek
– rosenkål, glaserte gulrøtter, blomkål,
– rørte tyttebær,
– viltfløtesaus og kokte poteter.
• Kalvestek
– dampet broccoli, glaserte gulrøtter, tyttebær
– sjampinjongfløtesaus, kokte poteter.
• Braisert oksestek
– aspargesbønner i bacon, blomkål, små gulrøtter
– tyttebær,
– rødvinsaus, kokte poteter.
• Medaljonger av svin
– plommemedaljonger panert med mandelflan
– dampet broccoli
– rotgrønsaker, bearnaisesaus og Hasselback-poteter.
• Lammelår
– urtestekt, serveres med grønnsaksratatuille
– aspargesbønner i bacon
– blomkål, lammesaus og fløtegratinerte poteter.
• Indrefilet av okse
helstekt oksefilet, urtemarinert med sopp, rotgrønnsaker,
brokkoli, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.
Tillegg for denne rett kr. 45 per porsjon.
• Reinsdyrfilet
– helstekt ytrefilet av reinsdyr med sautert sopp, rosenkål
– rørte tyttebær
– glaserte gulrotstaver, viltfløtesaus og mandelpoteter.
Tillegg for denne rett kr. 65 per porsjon.
• DESSERTER •
Alle våre desserter er hjemmelagede
• Hasselnøttmousse
– tyttebærsaus og krem
• Karamellpudding
– laget etter bestemor Kristines oppskrift, serverert med pisket krem smaksatt med edle dråper fra Cognac.
• Vaniljeparfait
– hjemmelaget fløteis serveres etter valg med lune bringebær eller lune kirsebær.
• Panna cotta
– pasjonsfrukt og bringebærcoulis, sprø bakst.
• Frisk fruktsalat
– friske håndskårede frukter marinert i sukkerlake servert med pisket krem.
• Jordbærfromasj
– hjemmelaget fromasj serveres med fruktsaus pyntet med krem og hippen
• Rødvinstrukket pære
– pære posjert i rødvin, servert med kanelkrem.
Sliter med forrett og dessert… syntes det er MYE godt blandt hovedrettene…
Men sambo tåler ikke skalldyr …
Og jeg er ikke noe dessermenneske.. syntes det var litt avansert her… kunne kanskje tenkt meg sjokoladefondant med is eller noe..!
Kan dere plukke ut en meny til meg og hvorfor dere plukker den 🙂
Topics: 129Replies: 2344Utrolig digg meny må jeg virkelig si. Skulle jeg valgt en treretters for meg selv og mannen hadde jeg hatt problemer å velge og ville nok kanskje valgt anderledes en til bryllupsmeny. Synes det er lurt å velge noe som de fleste liker/tåler i bryllupssammenheng.
Hadde gått for spekeskinke og melon til forrett
Svine medaljonger til middag
Og karamellpudding til dessert.
Vi hadde noe tilsvarende i vårt bryllup og de rettene utfylte hverandre helt perfekt og alle 85 gjestene hadde tomme fat 😀
Topics: 11Replies: 560Topics: 196Replies: 150722. mar. 2010 kl. 14:54 #84942Jeg heller mot følgende akkurat nå:
• Laksemedaljong
– hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
– kuvertbrød og smør.
• Lammelår (siden det er oktober.. men her er det mye godt å velge i)
– urtestekt, serveres med grønnsaksratatuille
– aspargesbønner i bacon
– blomkål, lammesaus og fløtegratinerte poteter.
• Karamellpudding
– laget etter bestemor Kristines oppskrift, serverert med pisket krem smaksatt med edle dråper fra Cognac.
Frøken
annonseTopics: 72Replies: 931jeg er kresen på forretter skjønner jeg… huff. liker ingen av de, men personlig skal vi ha scampi da. det er godt. men skjønner problemet når han ikke tåler det. ville valgt spekemat og melon feks.
kalvestek er NAM!!! vi skal ha hjortemedaljong tror jeg.
karamellpudding er alltid en sikker vinner, både hos de gamle, og de unge!!
Topics: 59Replies: 7239Topics: 17Replies: 27522. mar. 2010 kl. 15:58 #84952Utrolig masse godt! 🙂
Jeg er enig i at så mange som mulig bør like maten, men likevel synes jeg det er kjekt med litt spennende (ikke så hverdagslige) retter. Selv liker jeg ikke karamellpudding, så det blir ikke mitt valg, hehe…
Forrett: Laksemedaljong eller vestlandsgodt
Hovedrett: reinsdyr eller lammelår (lammelår er jo utrolig godt på høsten… 😃 )
Dessert: Pannacotta eller vaniljeparfait
Mmm, ble sulten nå jeg… 😃
Topics: 20Replies: 367Laksemedaljong til forrett, vilt eller lam til hovedrett (men pass på at enten så liker man eller liker ikke lam) og definitivt pannacotta til dessert. Det er namenam [smilie=happy0045.gif]
Om man skal ta hensyn til gjester er kanskje ikke lam så lurt mtp at det er mange som ikke liker det (pussig :-k )
Men det var josteike mye godt her da
Topics: 82Replies: 623FORRETT:
• Laksemedaljong
– hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
– kuvertbrød og smør.
Hvorfor: Fordi det er godt med fisk til forrett når man har kjøtt til hovedrett.
HOVEDRETT:
• Reinsdyrfilet
– helstekt ytrefilet av reinsdyr med sautert sopp, rosenkål
– rørte tyttebær
– glaserte gulrotstaver, viltfløtesaus og mandelpoteter.
Tillegg for denne rett kr. 65 per porsjon.
Hvorfor: Fordi det er spennende med noe annerledes! Reinsdyr er ikke noe man spiser hver dag. 🙂
DESSERT
• Rødvinstrukket pære
– pære posjert i rødvin, servert med kanelkrem.
Hvorfor: Fordi det er gøy med noe annerledes enn de vanlige hjemmelagede dessertene.
Topics: 196Replies: 1507Frøken
annonseTopics: 11Replies: 560Jeg tror jeg ville passet meg litt for lam siden det er så mange som virkelig ikke liker fåremat..
Det er enten eller synes jeg det virker som, enten så elsker man det eller så hater man det 😀
Karamellpudding er jo godt, men kanskje ikke så spennende? synes kanskje det er litt hverdagslig også, så jeg ville valgt noe annet.. Men det er jo veldig godt da 😉
Topics: 8Replies: 236Sikle, sikle….
Er på jakt etter forrett selv, og er nå inne på tanken om at «østlandet møter vestlandet», og lander på en forrett med fisk/skalldyr og elg til hovedrett. Men det var ikke det du spurte om.
Her er mine forslag:
Forrett: Laksemedaljong, uten tvil.
Hovedrett: Oksestek.
Dessert: Karamellpudding
Jeg ville styrt unna rettene med skalldyr eller nøtter/mandler hvis dere ikke er helt sikre på at det ikke er allergikere blandt gjestene.
Topics: 196Replies: 150722. mar. 2010 kl. 19:44 #84968«MrsBtobe» wrote: Jeg tror jeg ville passet meg litt for lam siden det er så mange som virkelig ikke liker fåremat..
Det er enten eller synes jeg det virker som, enten så elsker man det eller så hater man det 😀
Karamellpudding er jo godt, men kanskje ikke så spennende? synes kanskje det er litt hverdagslig også, så jeg ville valgt noe annet.. Men det er jo veldig godt da 😉
Hmm.. men som sagt hovedretter er det mange gode.. så der skal vi finne på noe !
Dessert er det bare karamellpudding jeg syntes ser ok ut.. 😉 jeg er overhode ikke noe dessert og kakemenneske…! Har litt samme problem med bryllupskake… interesserer meg ikke liksom.. men må vel ta en bit for synsskyld i forbindelse med kakeskjæring 😉
Jeg er veldig glad i skaldyr.. men sambo tåler det ikke…
Topics: 11Replies: 560«LilleLavendel» wrote:
MrsBtobe wrote:Jeg tror jeg ville passet meg litt for lam siden det er så mange som virkelig ikke liker fåremat..Det er enten eller synes jeg det virker som, enten så elsker man det eller så hater man det 😀
Karamellpudding er jo godt, men kanskje ikke så spennende? synes kanskje det er litt hverdagslig også, så jeg ville valgt noe annet.. Men det er jo veldig godt da 😉
Hmm.. men som sagt hovedretter er det mange gode.. så der skal vi finne på noe !
Dessert er det bare karamellpudding jeg syntes ser ok ut.. 😉 jeg er overhode ikke noe dessert og kakemenneske…! Har litt samme problem med bryllupskake… interesserer meg ikke liksom.. men må vel ta en bit for synsskyld i forbindelse med kakeskjæring 😉
Jeg er veldig glad i skaldyr.. men sambo tåler det ikke…
Jeg er heller ikke noe dessertmenneske egentlig, holder meg stort sett til sjokolademousse hehe 😉 men akkurat panna cotta synes jeg er nydelig! Har du smakt det? vanilje liker jo de fleste..
Du har ikke spurt om de kan lage noe annet da?
Vi skal faktisk ikke ha noe av det som står på menyen til vårt selskapslokale 😉 vi er nemlig litt sære hehe. Jeg er i tillegg alergisk mot nøtter og min kjøre er ikke glad i sjømat..
Topics: 196Replies: 150722. mar. 2010 kl. 20:18 #84980«MrsBtobe» wrote:
LilleLavendel wrote:MrsBtobe wrote:Jeg tror jeg ville passet meg litt for lam siden det er så mange som virkelig ikke liker fåremat..Det er enten eller synes jeg det virker som, enten så elsker man det eller så hater man det 😀
Karamellpudding er jo godt, men kanskje ikke så spennende? synes kanskje det er litt hverdagslig også, så jeg ville valgt noe annet.. Men det er jo veldig godt da 😉
Hmm.. men som sagt hovedretter er det mange gode.. så der skal vi finne på noe !
Dessert er det bare karamellpudding jeg syntes ser ok ut.. 😉 jeg er overhode ikke noe dessert og kakemenneske…! Har litt samme problem med bryllupskake… interesserer meg ikke liksom.. men må vel ta en bit for synsskyld i forbindelse med kakeskjæring 😉
Jeg er veldig glad i skaldyr.. men sambo tåler det ikke…
Jeg er heller ikke noe dessertmenneske egentlig, holder meg stort sett til sjokolademousse hehe 😉 men akkurat panna cotta synes jeg er nydelig! Har du smakt det? vanilje liker jo de fleste..
Du har ikke spurt om de kan lage noe annet da?
Vi skal faktisk ikke ha noe av det som står på menyen til vårt selskapslokale 😉 vi er nemlig litt sære hehe. Jeg er i tillegg alergisk mot nøtter og min kjøre er ikke glad i sjømat..
Jeg lurer litt på å spørre… iallefall dessert! Men det er jo enda en stund til..! Jeg har fått booket lokale og kirke… og har kjøpt kjole… merker jeg slapper av for tiden 😉 tar det litt nermere sommeren tror jeg 😉 hihi..
Topics: 33Replies: 137022. mar. 2010 kl. 21:15 #84992Sliter litt med menyen selv. Aner ikke hva vi skal velge til forrett, da det er uaktuelt for oss med fisk, spekemat eller skalldyr til forrett. Tenkte kanskje kylling eller lignende. Bah, jeg hater egentlig forretter, ikke noe jeg er spesielt fan av, og det må passe til oksekjøtt til hovedrett (jeg liker verken lam eller svin, vilt er ingen av oss spesielt glad i). Jeg vurderer faktisk å spørre om det går an å få koldtbord i stedet for, for det er svært lite på de menyene på stedet vi skal være på som faktisk virker fristende. Og joda, jeg kan spise det meste når jeg må, men på bryllupsdagen skal vi ha noe vi begge liker godt.
Topics: 30Replies: 749Reinsdyr kjøtt er alldeles nydelig mat. Og jeg syns i bryllup att poteter er finere å servere enn fløtegratinerte.
Lam er ÆÆÆÆÆÆSJ, fikk det i bryllup en gang og jeg syns det var helt tragisk å bare spise poteter og gr.saker. Ødela hele helheten på bryllupet. Det er spesiell smak og det var flere med meg som ikke likte det [smilie=aiwebs_029.gif]
Frøken
annonseTopics: 196Replies: 150723. mar. 2010 kl. 09:59 #85063hmm…
Jeg syntes lam er veldig godt 🙂 Og hørte faktisk i går at venninna mi også skal ha dette i sitt bryllup…
Men vi har ikke bestemt noe enda.. så vi får se..! Men jeg vet egentlig ikke om noen som ikke liker lam..hmm..
Topics: 33Replies: 137023. mar. 2010 kl. 10:06 #85065Verken kjæresten eller jeg liker lam. Synes det er mindre godt for å si det pent. 😉
Topics: 196Replies: 150723. mar. 2010 kl. 10:12 #85067Hmm.. søstra mi hadde lam i konfirmasjonen.. og nå blir det jo mange av de samme som kommer i bryllupet.. og fikk ikke med meg at noen ikke likte da heller.!
Men vi er alle forskjellige… og så kommer det kanskje ann på hvor man kommer fra og hva man er vant til å spise der også 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.