Middag…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Middag…
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Middag…
- Dette emnet har 5 svar, 6 deltakere, og ble sist oppdatert 13 years ago av
Stavangerpar.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 37Replies: 182
Ja. Vanskelig! Tror vi vil ha noe kjøtt, av storfe. Kalv er kjempegodt, men jeg synes jo så synd på de søte små :skrekk: Må man ha forrett? Synes at potetsuppe er godt, da 🙂 Men, noen som har en «spennede» meny å dele? Gjerne med bilder
Har vært inne på tanken på lam også… Må ha spennende tilbehør, uansett, tror jeg!
Topics: 201Replies: 19922Topics: 29Replies: 280Litt vanskelig med slike avgjørelser, ja! Skjønner det godt- for jeg har megabeslutningsvegring for det meste 😉 😂 Men de dere skal bestille middagen av har kanskje noen forslag? Jeg hadde personlig veldig lyst på lam, for jeg elsker lammekjøtt! 😃 Men da vi pratet med kokken som skulle ordne maten for oss, så poengterte han at det ikke var sesong for lammekjøtt enda (vi giftet oss nå i slutten av juli), så om man skal ha noen ferskt er f.eks kalv lettere. Han kom med en mengde gode forslag til tilbehør osv også, og siden han lager bryllupsmiddager nesten hver helg så lyttet vi til ham.
Middagen vår ble derfor som følger:
Forrett:
Kamskjell, urtecrust og syrlig beurre blanc
Hovedrett:
Norsk kalverygg, potetterte, grønnsaker og sjysaus
Dessert:
Sjokoladesymfoni med friskt garnityr
…Og den var NYYYYYYDELIG!!!! :p :p :p Jeg elsker kamskjell også, så av de alternativene de hadde var denne bankers til forrett. Hovedretten var deilig, et STORT (viktig! 😀 ) supermørt kjøttstykke med en fantastisk saus og nyyydelig tilbehør. Potetterte anbefales virkelig!! Det er tynne, tynne oppskårede skiver av potet lagt lag på lag i form med en slags saus over som stekes i ovn og som så skjæres opp i firkantede stykker.. Det var himmelsk!
Også desserten…: personlig er jeg ingen søtmons, mest glad i salt, men kan fastslå at den var nyyyydelig- ulike typer sjokolade, mørk og hvit med diverse friskt tilbehør. Folk nærmest slikket tallerknene og jeg overhørte noen si om middagen at det eneste negative var at det ikke var en runde til med dessert 😂 Den var virkelig himmelsk.. Jeg leste på nettforum på forhånd så mye skryt om maten disse folkene leverer, og nå kan jeg gå god for dem også! 😃
Tror bare jeg har bilde av desserten, men skal se om jeg finner noen av maten også.. Her er ihvertfall desserten:
Topics: 66Replies: 6978Du trenger ikke forrett nei. Kun dere som bestemmer det. Dersom dere skal bestille mat fra et cateringselskap eller liknende anbefaler jeg dere å høre med dem om dere kan få en prøvesmaking. Vi bestilte mat fra Romerike Catering og disse hadde en dag i mai hvor man kunne komme og smake på alle rettene. Vi betalte 300 kroner pr.pers, men det syns jeg ikke gjorde noe. Da fikk vi en liten smak av hver eneste rett og en utvalgt rett i riktig porsjon. Dette gjaldt både forrettene, hovedrettene og dessertene! I tillegg fikk vi smake den vinen de anbefalte til. Hverken jeg eller Stian er særlig glade i fisk, men vi endte faktisk opp med røkt ishavsrøye til hovedrett, fordi den var himmelsk!
Dagen før bryllupsdagen kom kokken opp til lokalet for å snakke med oss om når vi ville ha det o.l, og på selve dagen ble en av kokkene der sammen med vårt kjøkkenpersonale og la opp forrretten. I tillegg la han opp en mal til dem på hvordan hovedretten og desserten skulle se ut. Absolutt super service, og det var inkludert i prisen!
Her er vår meny:
Forrett:Varmrøkt ishavsrøye med syltet sopp, småblandete salater og tyttebærvinaigrette.
Hovedrett: Helstekt indrefilet av okse med rødvinssaus. Sesongens sopp og grønnsaker.
Dessert: Lun bjørnebærsuppe med hjemmelaget vaniljeis
Får vann i munnen bare på tanken! Det smakte helt fantastisk :nååh:
Frøken
annonseTopics: 13Replies: 302Som de andre her skriver, dere bestemmer selv. Men tenker dere å ha en tradisjonell bryllupsmiddag er det vanlig å ha forrett, og det er jo ekstra gøy med ulike retter og smaker. Men dere bestemmer!
Hør med cateringbyrået eller hotellet hva de vil anbefale, eller snakk med bestemødre om gode tips dersom dere skal lage hjemmelaget middag. Bestemødre og oldemødre er som regel et oppkomme av gode ideer, da de var barn var for eksempel blomkålsuppe vanlig forrett. Potetsuppe synes jeg høres godt ut!
Vi skal ha
Kveite til forrett med glaserte sukkererter og safransjy
Oksefilet med rødvinssjy, sopp og dampede grønnsaker til hovedrett
Sjokoladefondant med bringebærcoulis og mangosalat til dessert.
Gleder meg 🙂
Topics: 550Replies: 1386025. aug. 2011 kl. 07:51 #131415Dere må ikke ha forett, dere gjør slik dere føler at deres dag blir perfekt. For meg personlig består en festmiddag av minst 3 retter, men vi er alle forskjellige.
Her er hva vi hadde i vårt bryllup
1. Gresk salat a la Sakis
2. Carpaccio av hval, redusert balsamico og gorgonzolakrem
(ganrens)
3. Fois Gras
4. Canneloni med langstekt geitekilling
(ganrens)
5. Wellington av hjort
6. Sjokoladefondante m/rosevannis
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.