Multedrøm
- Dette emnet har 2 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av .
- You must be logged in to reply to this topic.
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Multedrøm
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Multedrøm
MULTEDRØM
Dette trenger du til 4 – 6 personer :
6 plater gelatin
6 dl kremfløte
1 ts ingefær
¼ ts anis
3 – 4 ss sukker eller melis
2 dl multekraft
Saus :
100 – 200 g multer
1 dl multesaft
litt kanel
Pynt :
Noen multebær
noen tynne sjokoladestenger
friske mynteblader
ev. litt melisglasur
Slik gjør du :
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca. 10 minutter. Kok opp fløte og sukker med krydderne. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Ta kjelen av platen og tilsett multekraften. Rør i blandingen av og til før den stivner. Da vil ikke fløte og kraft dele seg i lag. Hell den halvstive blandingen i en vætet form eller i 6 porsjonsformer. La desserten få stivne i kjøleskapet. Før servering dyppes formen(e) i litt varmt vann før de hvelves på fat eller tallerkener.
Til sausen moses multer og saft i en food processor med litt kanel. Hell sausen på fat/tallerkener (rundt desserten). Pynt med multebær drypp noen dråper melisglasur i sausen. Dra litt med en kniv i melisglasuren. Legg et par små sjokoladestenger og noen friske mynteblader på toppen.