Noen synspunkter ang. meny? *laaaang*
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Noen synspunkter ang. meny? *laaaang*
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Noen synspunkter ang. meny? *laaaang*
- Dette emnet har 13 svar, 12 deltakere, og ble sist oppdatert 14 years ago av
07082010.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 47Replies: 304
Når det gjelder bryllupsmenyen sitter vi nå igjen med 3 alternativer, som vi selv har satt sammen. (Alle hovedretter blir servert 2 ganger)
Alternativ 1: 3-retter
Forrett: Kyllingbryst m/appelsinsaus
Hovedrett: Brassert oksestek m/glasserte småløk, rosenkål, gulrøtter, erter, selskapspoteter og rødvinsaus
Dessert: Bringebærmoussè
Totalpris: 610,-
Alternativ 2: 2-retter
Forrett: Kyllingbryst m/appelsinsaus
Hovedrett: Helstekt oksefilèt m/champignonstuing, asparges, brokkoli, selskapspoteter og valgfri saus.
Dessert: droppes, og settes på kakebordet en liten stund etter
Totalpris: 565,-
Alternativ 3: 2-retter
Droppe forrett
Hovedrett: Helstekt oksefilèt m/tilbehøret som nevnt over.
Dessert: Bringebærmoussè
Totalpris: 550,-
Som dere ser inneholder menyene ca det samme, så det er ikke selve menyvalget som er spørsmålet. MEN…skal vi gå for en tradisjonell 3-retter men da med vanlig oksestek til hovedrett, eller skal vi droppe enten forrett eller dessert (som settes på kakebordet senere) for å få en finere/bedre hovedrett med helstekt oksefilèt?
Vi kan såklart ta en 3-retter med oksefilèt altså, men det er prisen det står på. Vi kan også velge fløtegratinerte poteter til 25,- ekstra pr couvert, men jeg trooor vi er enig om at vi skipper det.
Sikkert mange som tenker at det der var fryktelig dyrt, men inkl i den prisen som er nevnt, er blant annet servering, oppdekking, bordpynt, blomster, servietter osv, så prisen er ikke så ille likevel. Da var det nevnt også 😂
I utgangspunktet satt vi med to alternativer, å flytte desserten bort til kakebordet, helt til en jeg pratet med som har vært i ørten bryllup sa at hun aldri har opplevd at desserten er flyttet, men noen ganger at forretten er droppet. Så da kom det et 3.alternativ.
Forslag anyone?
Topics: 550Replies: 1386020. des. 2010 kl. 10:31 #119552Jeg hadde gått for en 3. retters, av den enkle grunn at for meg så er det mere fest over en tre retters da. En får liksom en litt mer helehet, enn har også bedre tid til å fordele sanger og taler som måtte komme, bedre tid til å ta en ekstra skål og slikt, om du skjønner hva jeg mener.
Nå er det jo deres bryllup og dere må gå for det dere synes gjør deres dag perfekt.
Synes ikke prisen var ille i det hele tatt jeg 😀
Topics: 47Replies: 304«Stavangerpar» wrote: Jeg hadde gått for en 3. retters, av den enkle grunn at for meg så er det mere fest over en tre retters da. En får liksom en litt mer helehet, enn har også bedre tid til å fordele sanger og taler som måtte komme, bedre tid til å ta en ekstra skål og slikt, om du skjønner hva jeg mener.
Nå er det jo deres bryllup og dere må gå for det dere synes gjør deres dag perfekt.
Synes ikke prisen var ille i det hele tatt jeg 😀
Jeg er veldig enig i det du skriver, og det er det som gjør valget litt vanskelig også. For 3-retter gir mer helhet, det er liksom 3 retter som hører med. Men samtidig vil vi gjerne ha noe ekstra godt den dagen, ikke bare en «vanlig søndagsmiddag» med oksestek og kokte grønnsaker. Skulle gjerne fått i pose og sekk og hatt oksefilet i tillegg til at vi har både forrett og dessert, men da kommer totalprisen på over 5000,- EKSTRA, bare for å endre hovedretten. Syns det er litt vell drøyt når maten ikke er det aller viktigste på dagen.
Huff, det skal ikke være lett 😀
Topics: 59Replies: 7239Frøken
annonseTopics: 17Replies: 307Jeg ville nok satset på 3 retters eller ev droppet dessert og heller hatt kortere pause før kakene blir satt frem.
Det er også lov å prute litt med lokalet i håp om å få en bedre pris – noen ganger kan man blir positivt overrasket 😉 F.eks sette en pris på førsteønsket deres og høre om det er mulig ellers må dere dessverre går for alternativ 2 og droppe en rett…
Jeg fikk 15 % rabatt på en bestilling fra stedet vi vurderer å bestille fra til bryllupet fordi jeg spurte og tok det som en «prøve» på om dette ville fungere i et bryllup… Har også fått 15% kvantumsrabatt på bryllupsmiddagen og antar at den kanskje kan økes om vi øker bestillingen også…
Topics: 47Replies: 304«Athravil» wrote: Jeg ville nok satset på 3 retters eller ev droppet dessert og heller hatt kortere pause før kakene blir satt frem.
Det er også lov å prute litt med lokalet i håp om å få en bedre pris – noen ganger kan man blir positivt overrasket 😉 F.eks sette en pris på førsteønsket deres og høre om det er mulig ellers må dere dessverre går for alternativ 2 og droppe en rett…
Jeg fikk 15 % rabatt på en bestilling fra stedet vi vurderer å bestille fra til bryllupet fordi jeg spurte og tok det som en «prøve» på om dette ville fungere i et bryllup… Har også fått 15% kvantumsrabatt på bryllupsmiddagen og antar at den kanskje kan økes om vi øker bestillingen også…
Lurt! Det skal jeg prøve på, så vi får krysse fingrene for at de er like snille med oss 😀
Topics: 83Replies: 1103Topics: 11Replies: 29421. des. 2010 kl. 01:02 #119565Helt klart treretter…og om dere går for toretters ville jeg droppet forrett, ikke dessert. Etter en middag er det godt med noe søtt like etter, og som regel tar det litt tid mellom middag og kaker.
Topics: 16Replies: 229Topics: 36Replies: 682oh oh! don’t mess with the dessert! jeg sier som de andre, jeg ville gått for alternativ 1. Syns den brasserte oksen hørtes heelt prima ut jeg. Vi betaler nærmere 1000 pr hode, og da må vi i tillegg betale for å ta med egne kaker, så syns ikke prisen du har fått var ille i det hele tatt 😉
Hvis det hadde sprukket budsjettet mitt å velge den maten jeg ville ha hadde jeg heller spist nudler i tre mnd før bryllupet og spart penger til å få det heeelt perfektb på min store dag ^^
men som stavangerpar sier: dere må gå for det dere synes gjør deres dag perfekt
Frøken
annonseTopics: 18Replies: 609Topics: 1Replies: 11422. des. 2010 kl. 10:18 #119572Jeg syns faktisk ikke alternativet med å droppe desserten og heller ta kakebordet tidligere var så veldig dumt.. Da går det f.eks. an å ta en liten «pust og strekke på beina pause» etter middagen, for så inn å sprette bryllupskaken før brudevalsen! 🙂
Vi er glad i god mat og la vekt på god mat og flink kokk i bryllupet, men når sant skal sies så ssyns jeg ikke maten smakte så mye uansett den dagen.. jeg kunne i praksis spist pølse i lompe og vert like fornøyd! :p Strengt tatt smakte maten mye bedre da vi varmet opp rester og hadde til middag 3-4 uker etter bryllupet! 🙂 Mannen var ikke helt enig da, så man er forskjellige.. 😉
Topics: 33Replies: 1370Topics: 16Replies: 359Vi hadde suppe til forrett + buffet og ingen dessert. Serverte kaffe avec rett etter middagen, og kake ganske snart etter det. Vi hadde ikke en eneste kommentar i etterkant om at det var rart uten dessert. Når det er sagt synes jeg begge hovedrettalternativene hørtes veldig gode ut, så tror ikke du skal bekymre deg for mye over det dersom dere ønsker 3-retter.
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.