Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Sarah Bernard terte

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sarah Bernard terte

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sarah Bernard terte

  • Dette emnet har 1 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 16 år, 2 måneder siden av hildemor.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Jannicke
    21. jul. 2009 kl. 08:50 #1680

    Denne er fantastisk god. Har allerede ørten bestillinger på den til dåp, 50-årslag og diverse. Slår aldri feil.

    Pynt med jordbær og du får en litt mer «sommer» kake. Jeg dropper også sherryen her, men den gjør seg sikkert bra den og

    Sarah Bernhardt terte

    Ingredienser:

    Kakebunn:

    4 eggehviter

    200 g mandler

    200 g melis

    1 ts bakepulver

    Sjokoladekrem:

    150 g smør

    150 g melis

    4 eggeplommer

    100 g kokesjokolade

    1 ss varm kaffe

    1-2 ss sherry

    Pynt:

    mandelflarn

    Fremgangsmåte:

    Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.

    Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

    Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.

    Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.

    «Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    hildemor
    27. jul. 2009 kl. 12:22 #55353

    Mmmmh hørtes vannvittig god ut 😋

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search