Sarah Bernard terte
- Dette emnet har 1 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 16 år, 2 måneder siden av .
- You must be logged in to reply to this topic.
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sarah Bernard terte
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sarah Bernard terte
Denne er fantastisk god. Har allerede ørten bestillinger på den til dåp, 50-årslag og diverse. Slår aldri feil.
Pynt med jordbær og du får en litt mer «sommer» kake. Jeg dropper også sherryen her, men den gjør seg sikkert bra den og
Sarah Bernhardt terte
Ingredienser:
Kakebunn:
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
4 eggeplommer
100 g kokesjokolade
1 ss varm kaffe
1-2 ss sherry
Pynt:
mandelflarn
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.
«Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.