Serinakakedeig
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Serinakakedeig
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Serinakakedeig
- Dette emnet har 23 svar, 7 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av
stine.fabulesa.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 99Replies: 2760
Jeg er kanskje ikke den største bakeren.. men etter å ha lest julebakst-tråden deres, har jeg fått enorm lyst til å lage meg serinakaker.. eller egentlig serinakakedeig
Det er ikke tilfeldigvis noen av dere som vet hva jeg trenger, eller hvordan jeg kan gjøre det?
(Beklager at den første tråden handlet om meg og mitt serinakakedeigbehov.., den havner heldigvis helt nederst i forumet etterhvert)
Topics: 133Replies: 2765Burde jo hatt noen tips der. Siden jeg spurte om dette forumet. Men o følge min datter er dette kjempelett. De har nemlig laget det på SFO. Du tar bare sånn deig (lys deig, vet du) og lager sånne kaker, og tar sukker på. Sånne store sukker vøttu.
Hah!! der tenker jeg du har kakene dine 🙄
Topics: 99Replies: 2760Ja det må jeg si 😃
Hils datteren din fra meg og si tusen takk du! 😁 Jeg skjønte det jeg, gjorde ikke dere andre?:grin:
Får jeg kjøpt sånn lys deig på kiwi? [smilie=tongue0023.gif]
Jeg skal dra på kiwi i morra, også skal jeg si:
Hei har dere sånn atte lys deig sånn hvit deig vettu med sånn at jeg kan strø sukker oppå sånn stor sukker vettu også kan jeg atte steke dem i den derre åmmen hjemme sånn at den lyse deigen blir mørkere har dere sånn dere her på kiwibutikken?
Uansett, så takker jeg for et flott forlsag, men jeg skulle gjerne hatt serinakaker jeg, så om noen har enda en oppskrift, så tar jeg i mot med begge hender 😀
Frøken
annonseTopics: 133Replies: 2765Det var da makan til mas da:)
Serinakaker:
500 g hvetemel
300 g margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts hornsalt
2 egg
perlesukker
mandler
Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen. Rør inn ett halvvispet egg. Ha alt på bakebordet og kna det sammen til en deig.
Lag små sprekkfrie kuler, dypp dem i det andre sammenvispete egget og sett dem på en plate dekket med bakepapir. Strø på perlesukker og hakkete mandler.
Stek midt i ovnen ved 180 C til de er lys gulbrune og sprø.
Topics: 99Replies: 2760Topics: 99Replies: 2760Topics: 99Replies: 2760Topics: 99Replies: 2760Topics: 99Replies: 2760Frøken
annonseTopics: 99Replies: 2760Topics: 550Replies: 1386019. des. 2008 kl. 22:24 #12046Hei,når du sikter melet i bollen,tar du det i en sil og sikter melet igjenom der,dette fordi en skal unngå små klumper i melet.
Du smuldrer smøret i ved å ta smøret,mens det er kaldt og på en måte bare ta det i hendene og smuldre i melet,altså «kna det inn» på en måte.Litt vanskelig å forklare det der.
Deg gjør ingen verdens ting om deigen liger i kjøleskapet natten over.Er like god for det.
Håper du ble litt klokere nå .Håper kakene smaker godt.
Topics: 99Replies: 2760Stavangerpar: Takk!
Jeg følte meg litt smårar her jeg satt å skravlet om serinakakedeig med meg selv..
Jeg fikk tak i bakekpapir fra naboen her som kom hjem fra jobb akkurat 😃
Og den siktinga forstod jeg når jeg leste på mel-posen. Der stod det siktet hvetemel, så da regner jeg med den er fabrikksikta.. 🙂
Katrine har stått å ledd av meg i en times tid nå, så for å ta igjen har jeg tenkt til å lage de beste serinakakene ever!
Topics: 550Replies: 13860Topics: 118Replies: 2914Bra Roger, nå blir det sikkert futt i de serinakakene. Det burde det bli med så mye energi som du legger i det. [smilie=tongue0013.gif]
Hehe nå ligger det i allefall noen serinakaker på benken her. (skal smake en nå snart)
Stavangerpar
Som du sier er det ikke pent å le av andre, men hva annet kan man gjøre akkurat i denne situasjonen da. hehe
Jeg må jo innrømme at han har vært flink til å være entusiastisk hvertfall
Topics: 118Replies: 2914Topics: 133Replies: 2765Frøken
annonseTopics: 99Replies: 2760Hehe, jo… skal innrømme at jeg muligens maste litt i overkant i går..
Jeg er ikke så veldig glad i serinakaker, mest i deigen egentlig, men nå har jeg smakt, og de ble jo gode… Ser ikke helt ut som serinakaker, også glemte jeg det perlesukkeret, også ble de litt for gyldne 😂 – men tanken var da god og Katrine likte dem! 😃
Topics: 133Replies: 2765Topics: 550Replies: 1386020. des. 2008 kl. 12:47 #12067Du er jo kjempeflink. Kjekt å høre at de ble bra.Om en ikke har sukkeret på dem,gjør jo ikke noe. Hva blir neste prosjekt?
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.