Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Serinakakedeig

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Serinakakedeig

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Serinakakedeig

  • Dette emnet har 23 svar, 7 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av stine.fabulesa.
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 24)
1 2 →
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    18. des. 2008 kl. 20:50 #142

    Jeg er kanskje ikke den største bakeren.. men etter å ha lest julebakst-tråden deres, har jeg fått enorm lyst til å lage meg serinakaker.. eller egentlig serinakakedeig

    Det er ikke tilfeldigvis noen av dere som vet hva jeg trenger, eller hvordan jeg kan gjøre det?

    (Beklager at den første tråden handlet om meg og mitt serinakakedeigbehov.., den havner heldigvis helt nederst i forumet etterhvert) :mrgreen:

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    18. des. 2008 kl. 21:15 #12025

    Burde jo hatt noen tips der. Siden jeg spurte om dette forumet. Men o følge min datter er dette kjempelett. De har nemlig laget det på SFO. Du tar bare sånn deig (lys deig, vet du) og lager sånne kaker, og tar sukker på. Sånne store sukker vøttu.

    Hah!! der tenker jeg du har kakene dine 🙄

    Settings
    Topics: 49
    Replies: 139
    robju
    18. des. 2008 kl. 21:26 #12028

    hahah såå enkelt assa!

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    18. des. 2008 kl. 21:38 #12030

    Ja det må jeg si 😃

    Hils datteren din fra meg og si tusen takk du! 😁 Jeg skjønte det jeg, gjorde ikke dere andre?:grin:

    Får jeg kjøpt sånn lys deig på kiwi? [smilie=tongue0023.gif]

    Jeg skal dra på kiwi i morra, også skal jeg si:

    Hei har dere sånn atte lys deig sånn hvit deig vettu med sånn at jeg kan strø sukker oppå sånn stor sukker vettu også kan jeg atte steke dem i den derre åmmen hjemme sånn at den lyse deigen blir mørkere har dere sånn dere her på kiwibutikken?

    Uansett, så takker jeg for et flott forlsag, men jeg skulle gjerne hatt serinakaker jeg, så om noen har enda en oppskrift, så tar jeg i mot med begge hender 😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    19. des. 2008 kl. 06:25 #12034

    Det var da makan til mas da:)

    Serinakaker:

    500 g hvetemel

    300 g margarin

    250 g sukker

    2 ts vaniljesukker

    ½ ts hornsalt

    2 egg

    perlesukker

    mandler

    Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen. Rør inn ett halvvispet egg. Ha alt på bakebordet og kna det sammen til en deig.

    Lag små sprekkfrie kuler, dypp dem i det andre sammenvispete egget og sett dem på en plate dekket med bakepapir. Strø på perlesukker og hakkete mandler.

    Stek midt i ovnen ved 180 C til de er lys gulbrune og sprø.

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 07:30 #12036

    Så datteren din visste det allikevel hun da… 😉

    Vel, nå er den skrevet ut og puttet i lomma, så nå blir det julefredag.. takk skal du ha! 😃

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 15:54 #12039

    Hjemme fra jobben – også glemte jeg å handle inn til serinakakedeigen min :skrekk:

    Jaja, godt butikken er oppe til 22. Da får jeg kjøre ut etterpå :mrgreen:

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 18:06 #12040

    Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen.

    Hva mener du med at jeg skal sikte alt det tørre i en bolle? Skjønner jo at jeg skal treffe bollen..!?

    Og hvordan smuldrer jeg margarin?

    Jeje.. jeg prøver jo bare å skape jul her.. slutt å le 😐

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 21:37 #12041

    Ja, nå klarer jeg ikke å vente lenger på den deigen min, så blir den ikke god nå, så skylder jeg på dere som aldri gav meg noe svar på hvordan jeg treffer bollen eller smuldrer smør… [smilie=aiwebs_017.gif]

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 22:14 #12044

    😈 … også har vi ikke mer bakepapir igjen… 😈

    Er det mulig å la en halvkilos serinakakedeig ligge i kjøleskapet over natta? Blir dem bedre da? [smilie=happy0201.gif]

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 22:15 #12045

    * føler meg bare litt alene her nå… * 😉

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    19. des. 2008 kl. 22:24 #12046

    Hei,når du sikter melet i bollen,tar du det i en sil og sikter melet igjenom der,dette fordi en skal unngå små klumper i melet.

    Du smuldrer smøret i ved å ta smøret,mens det er kaldt og på en måte bare ta det i hendene og smuldre i melet,altså «kna det inn» på en måte.Litt vanskelig å forklare det der.

    Deg gjør ingen verdens ting om deigen liger i kjøleskapet natten over.Er like god for det.

    Håper du ble litt klokere nå .Håper kakene smaker godt.

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    19. des. 2008 kl. 22:39 #12047

    Stavangerpar: Takk!

    Jeg følte meg litt smårar her jeg satt å skravlet om serinakakedeig med meg selv..

    Jeg fikk tak i bakekpapir fra naboen her som kom hjem fra jobb akkurat 😃

    Og den siktinga forstod jeg når jeg leste på mel-posen. Der stod det siktet hvetemel, så da regner jeg med den er fabrikksikta.. 🙂

    Katrine har stått å ledd av meg i en times tid nå, så for å ta igjen har jeg tenkt til å lage de beste serinakakene ever! :mrgreen:

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    19. des. 2008 kl. 22:45 #12048

    Huff da,ikke snilt og le av noen,enn skal le med dem 😂

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    20. des. 2008 kl. 00:34 #12053

    Bra Roger, nå blir det sikkert futt i de serinakakene. Det burde det bli med så mye energi som du legger i det. [smilie=tongue0013.gif]

    Hehe nå ligger det i allefall noen serinakaker på benken her. (skal smake en nå snart)

    Stavangerpar

    Som du sier er det ikke pent å le av andre, men hva annet kan man gjøre akkurat i denne situasjonen da. hehe

    Jeg må jo innrømme at han har vært flink til å være entusiastisk hvertfall :mrgreen:

    Settings
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    20. des. 2008 kl. 00:37 #12054

    Bra kaker Roger de er faktisk kjempe gode. jeg trekker tilbake all ertingen. Så nå har vi serinakaker takket være deg.

    Gratulerer du har virkelig vært flink [smilie=love0029.gif]

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    20. des. 2008 kl. 09:34 #12056

    Grattis Roger. Var litt spent på hvordan de ble. Var her inne sent i går, å så at du hadde sannsynligvis vært like mye her som på kjøkkenet under bakingen 😂

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    20. des. 2008 kl. 12:12 #12063

    Hehe, jo… skal innrømme at jeg muligens maste litt i overkant i går..

    Jeg er ikke så veldig glad i serinakaker, mest i deigen egentlig, men nå har jeg smakt, og de ble jo gode… Ser ikke helt ut som serinakaker, også glemte jeg det perlesukkeret, også ble de litt for gyldne 😂 – men tanken var da god og Katrine likte dem! 😃

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    20. des. 2008 kl. 12:28 #12066

    Som du sier: tanken som teller, så jeg har tenkt myyye på å bake de.

    Men synes du har vært flink 😀

    Settings
    Topics: 550
    Replies: 13860
    Stavangerpar
    20. des. 2008 kl. 12:47 #12067

    Du er jo kjempeflink. Kjekt å høre at de ble bra.Om en ikke har sukkeret på dem,gjør jo ikke noe. Hva blir neste prosjekt?

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
Viser 20 innlegg - 1 til 20 (av totalt 24)
1 2 →
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search