Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Servitører – mange spørsmål

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Servitører – mange spørsmål

Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Servitører – mange spørsmål

  • Dette emnet har 6 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 14 years ago av Silje.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 135
    Replies: 459
    Silje
    28. apr. 2011 kl. 10:46 #7316

    Vi har leid inn 3 servitører fra videregående. Nå har jeg ikke snakket med de personlig enda, så jeg vet ikke om de har noe erfaring.

    Men lurer på et par ting.. Burde vi leie inn en proff til å ha ansvaret på kjøkkenet?

    Nå har ikke alle svart på innbydelsen enda, men jeg tror vi antageligvis blir 41 stk. Blir det for mange på 3 servitører? Brusen står framme så det blir å servere middagen på fat, man forsyner seg selv, vin og øl..

    Maten blir levert på lokalet ca 16:30, når skal jeg be servitørene være på plass? Sannsynlig å tro at de tar bussen, holdeplassen er kanskje 400 m unna lokalet, og bussen kommer dit kl 16:06 og kl 16:26..

    Hvem setter forresten fram brusen og vann på bordet, og når?

    En annen ting er velkomstdrink og evt fingermat, hvem ordner det? Hvis jeg ber en av servitørene om å komme å ordne det så blir det 2-2,5 timer med dødtid til middagen, det blir vel en litt unødig utgift at han skal sitte å kjede seg i to timer for 220 kr..

    Hvor lang tid er vanlig å bruke på forrett og hovedrett? Vi skal ikke ha dessert og tror ikke det blir så mange taler.. Kan ikke tenke meg at det kan bli noen fler enn max 6 stk.

    Også er det å flytte om på bordene og sette fram kaker og tallerkner o.l. Trenger vi alle tre til det? Burde noen bli igjen lenger for å ta oppvask og rydde av kakebordet og ta kaketallerknene?

    Jeg kan ikke noe om sånne ting, er det noe mer jeg må tenke på?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 59
    Replies: 7239
    eriksson
    28. apr. 2011 kl. 11:19 #127674

    Vi har leid inn 3 servitører fra videregående. Nå har jeg ikke snakket med de personlig enda, så jeg vet ikke om de har noe erfaring.

    Men lurer på et par ting.. Burde vi leie inn en proff til å ha ansvaret på kjøkkenet?

    Nå har ikke alle svart på innbydelsen enda, men jeg tror vi antageligvis blir 41 stk. Blir det for mange på 3 servitører? Brusen står framme så det blir å servere middagen, vin og øl..

    Jeg tror jeg hadde leid inn en proff.

    Maten blir levert på lokalet ca 15:30, når skal jeg be servitørene være på plass? Sannsynlig å tro at de tar bussen, holdeplassen er kanskje 400 m unna lokalet, og bussen kommer dit kl 16:06 og kl 16:26..

    Jeg hadde ønsket at de var der en stund før maten ble servert jeg personlig… I hvertfall 30 min før…

    Hvem setter forresten fram brusen og vann på bordet, og når?

    Jeg hadde satt servitørene til det…

    En annen ting er velkomstdrink og evt fingermat, hvem ordner det? Hvis jeg ber en av servitørene om å komme å ordne det så blir det 2-2,5 timer med dødtid til middagen, det blir vel en litt unødig utgift at han skal sitte å kjede seg i to timer for 220 kr..

    Jeg hadde bedt en av servitørene kommet før, unødig utgift ja, men alternativet blir jo at noen fra selskapet må gjøre det da… Du får veie for og imot.

    Hvor lang tid er vanlig å bruke på forrett og hovedrett? Vi skal ikke ha dessert og tror ikke det blir så mange taler.. Kan ikke tenke meg at det kan bli noen fler enn max 6 stk.

    Aner ikke… Vi brukte 4,5 time på 3 retters og med 9 taler, og 15 min pause…

    Også er det å flytte om på bordene og sette fram kaker og tallerkner o.l. Trenger vi alle tre til det? Burde noen bli igjen lenger for å ta oppvask og rydde av kakebordet og ta kaketallerknene?

    Det kan gå vesentlig fortere hvis alle 3 hjelper til da… Jeg hadde hatt en eller to ut kvelden.

    Jeg kan ikke noe om sånne ting, er det noe mer jeg må tenke på?

    Du skriver at de er fra videregående og skal servere øl og vin, men er alle 18 år?

    Settings
    Topics: 83
    Replies: 1103
    Rampolina
    28. apr. 2011 kl. 12:19 #127687

    «Silje» wrote: Vi har leid inn 3 servitører fra videregående. Nå har jeg ikke snakket med de personlig enda, så jeg vet ikke om de har noe erfaring.

    Men lurer på et par ting.. Burde vi leie inn en proff til å ha ansvaret på kjøkkenet?

    Nå har ikke alle svart på innbydelsen enda, men jeg tror vi antageligvis blir 41 stk. Blir det for mange på 3 servitører? Brusen står framme så det blir å servere middagen, vin og øl..

    Dette synes jeg er altfor mange å servere pr stk. Sier ikke reglen ca 8 personer pr servitør, er de proffe kan de klare ti? Dette er hvertfall et must dersom det er servering ved bordet og ikke koldtbord. Tenk deg selv, det blir vel en servitør som tar hovedbordet, da har du bare to stk igjen til resten av gjestene… Vi er 43 gjester og har 6 serveritører. Maten skal serveres på tallerken til hver gjest, altså ikke fra fat hvor de forskyner seg.

    Maten blir levert på lokalet ca 15:30, når skal jeg be servitørene være på plass? Sannsynlig å tro at de tar bussen, holdeplassen er kanskje 400 m unna lokalet, og bussen kommer dit kl 16:06 og kl 16:26..

    Skal de ikke servere velkomstdrink når dere kommer? Hos oss kommer to stk før gjestene, altså kl 14, resten kommer kl 16, vi skal sette oss til bordet kl 17. De skal sørge for å sette ut frukt, mineralvann og servere sprudlevann rett før vi kommer. Tenne på lys i spisesalen og i resten av lokalet, gjøre seg litt kjent med hvor de finner de forskjellige servicedelene til serveringen osv.

    Hvem setter forresten fram brusen og vann på bordet, og når?

    Dette er en av tingene serveringsfolka gjør ikke lenge før dere setter dere til bords.

    En annen ting er velkomstdrink og evt fingermat, hvem ordner det? Hvis jeg ber en av servitørene om å komme å ordne det så blir det 2-2,5 timer med dødtid til middagen, det blir vel en litt unødig utgift at han skal sitte å kjede seg i to timer for 220 kr..

    Se svar over, enten blir det en du betaler for det eller så blir det gjestene dine..

    Hvor lang tid er vanlig å bruke på forrett og hovedrett? Vi skal ikke ha dessert og tror ikke det blir så mange taler.. Kan ikke tenke meg at det kan bli noen fler enn max 6 stk.

    Vi har så forskjellige familier, men skal hovedretten serveres to ganger? I såfall ville jeg kanksje tengt i underkant av tre timer.

    Også er det å flytte om på bordene og sette fram kaker og tallerkner o.l. Trenger vi alle tre til det? Burde noen bli igjen lenger for å ta oppvask og rydde av kakebordet og ta kaketallerknene?

    Kan du ikke avtale at to kan gå når det er blst etter middagen? Også blir en igjen for å sette fram kaker, tallerker og koke kaffe. Så kan denne gå hjem når det er vasket opp etter kakene? Og jeg ville definitivt brukt innleid folk til å rydde etter middagen og å flytte bord osv. Er ikke noe kos å stå i finstasen å gjøre dette og etter middagen har man vel lyst til å være litt sosial?

    Jeg kan ikke noe om sånne ting, er det noe mer jeg må tenke på?

    Settings
    Topics: 135
    Replies: 459
    Silje
    28. apr. 2011 kl. 12:35 #127688

    Takker for svar! 😀

    Middagen serveres på fat, 2 serveringer.

    Og catering kommer med maten 16:30, ikke 15:30 som jeg først skrev. 😉

    «eriksson» wrote: Jeg kan ikke noe om sånne ting, er det noe mer jeg må tenke på?

    Du skriver at de er fra videregående og skal servere øl og vin, men er alle 18 år?

    Vet ikke, jeg har bare snakket med læreren deres. Men burde ikke læreren deres tenke på sånt? Det er jo ikke uvanlig å leie noen fra videregående så han har jo vært borti dette før.

    Men når det er et lukket, privat selskap, er det så farlig?

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 11
    Replies: 294
    Petternella
    28. apr. 2011 kl. 12:40 #127691

    Jeg ville hatt en egen person på kjøkkenet ja, og gjerne en som har litt peiling på hvordan man anretter mat på enten fat eller tallerken.

    Vi har færre servitører pr. gjest enn dere, ca 16 gjester pr. servitør. Hos oss serveres forrett på tallerken (ferdig opplagt fra kjøkken, servitøren setter det fram for gjesten), hovedretten serveres fra fat, der servitøren gir fatet til første person og så sender gjestene fatene videre, og desserten på samme vis. Tror det skal gå bra, men vi vurderer å spørre noen ekstra for å være på den sikre siden. Det koster, ja, men alternativet kan fort bli at drømmedagen blir litt kaotisk og arbeidssom for dere.

    Jeg ville bedt 1 av servitørene om å komme til lokalet mens dere er i kirka for å ordne velkomstdrink og fingermat, en utgift på 500,- for dere ca, men det tror jeg at det vil være verdt…

    Og be alle servitørene om å være til bordene er flyttet og det er ryddet etter middag, og så bør nok 2 stk være igjen for å ta den siste rydding og finpuss på kjøkkenet. Det koster å leie folk, men alternativet kan fort bli kaotisk og merarbeid både for brudepar og nærmeste familie…

    Og som sagt over: skal en servitør servere alkohol må vedkommende være over 18 år ;-)

    Jeg ville ikke gamblet med å la 17-åringer servere alkohol desverre, kan ikke reglene, men jeg synes ikke det passer seg å la mindreårige servere alkohol… ;-) er det servitør/hotellinja du leier inn elever fra?

    Settings
    Topics: 83
    Replies: 1103
    Rampolina
    28. apr. 2011 kl. 14:22 #127698

    Det er noe med den derre om de serverer i læringsøyemed. Da er det visst lov.

    Settings
    Topics: 135
    Replies: 459
    Silje
    28. apr. 2011 kl. 16:12 #127702

    «Rampolina» wrote: Det er noe med den derre om de serverer i læringsøyemed. Da er det visst lov.

    Det var bra! :flire:

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search