Shit, forlovererklæring?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Tradisjoner Etikette / Shit, forlovererklæring?
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Tradisjoner Etikette / Shit, forlovererklæring?
- Dette emnet har 19 svar, 8 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Tanine.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 70Replies: 941
Ut ifra skattetatens sider ser det ut til at forlovererklæringen skal sendes sammen med brudefolkerklæringen? 😳 Den har jo ikke vi sendt med. De er jo ikke fylt ut av forloverne en gang. Tror ikke engang sambo har spurt noen om å være forlover.
MÅ man ha forlovere? Hva med de som rømmer utenlands og gifter seg på ambassaden eller kirke i Las Vegas og sånn? De har vel ikke alltid ordnet verken det ene eller det andre på forhånd? :-k
Topics: 201Replies: 19922Topics: 70Replies: 941Topics: 201Replies: 19922Frøken
annonseTopics: 70Replies: 941Topics: 201Replies: 19922Topics: 55Replies: 4059Min kommende svigerinne giftet seg hos byfogden i fjor høst, og da de sendte inn papirene (brudefolkerklæring) sendte de samtidig inn forlovererklæring. For i hennes tilfelle så måtte forloverne skrive under på et papir under selve vielsen hos by fofogden.
Hadde jeg vært det så hadde jeg ringt skattekontoret og forklart situasjonene, for så å fått tak i forlovere til dere begge, og eventuelt ettersendt forlovererklæringene fra dere begge.
Ring og hør, du har ingen ting og tape på det 🤗
Topics: 70Replies: 941Topics: 88Replies: 1752Topics: 550Replies: 1386006. apr. 2010 kl. 12:31 #87326Forlovererklæringen er jo ikke vitne på at du gifter deg, forloverene trenger ikke være til stede under vielsen en gang, det forloverne skal ærklære er om vedkommende har vært gift før og om brudeparet ikke er så nær beslektet at det strider mot ekteskapsloven, dette må også de som gifte seg i utlandet ha (har en venninne som giftet seg på ambasend i københavn i fjor og hun måtte levere inn forloverærklæring, men forloveren var ikke tilstede under vielsen) Så jeg tror nok du må få tak i et par forloverærklæringer og få sendt dem inn. Det tar min 2 uker for å få dem behandlet og opp til 2 mnd fikk vi vite i dag.
Frøken
annonseTopics: 88Replies: 1752«Stavangerpar» wrote: Det tar min 2 uker for å få dem behandlet og opp til 2 mnd fikk vi vite i dag.
Det er jo ganske bekymringsverdig da, dersom man får ekteskapspapirene, men ikke godkjent forlovererklæring. Da står man der på kirketrappa og kan ikke gjøre noe….
Topics: 550Replies: 1386006. apr. 2010 kl. 12:56 #87333«gledesei» wrote:
Stavangerpar wrote:Det tar min 2 uker for å få dem behandlet og opp til 2 mnd fikk vi vite i dag.Det er jo ganske bekymringsverdig da, dersom man får ekteskapspapirene, men ikke godkjent forlovererklæring. Da står man der på kirketrappa og kan ikke gjøre noe….
Ja,det er lite en kan gjøre da og en får jo ikke ekteskapspapirene,før en har lagt frem prøve på ekteskap,så da blir det en sermoni uten å bli kone og mann.
Topics: 550Replies: 1386006. apr. 2010 kl. 19:05 #87452Her er hva jeg fant om temaet på http://www.norge.no
Ved giftemål for utenlandsk myndighet, kan vedkommende vigsler kreve ekteskapsattest fra hjemlandet. I slike tilfeller gjelder følgende:
•Brudefolkene må fylle ut hvert sitt skjema ”Erklæring fra brudefolkene”.
•Brudefolkenes forlovere må fylle ut skjemaet ”Forlovererklæring”.
•Hvis den ene av brudefolkene ikke er bosatt i Norge, er det tilstrekkelig at navn, fødselsdato, fødested/land og statsborgerskap oppgis på eget ark. Forloverklæring er da unødvendig for denne.
•Når prøvingen er godkjent, sendes ekteskapsattest til brudefolkene via Fylkesmannen eller Utenriksdepartementet for legalisering. Ekteskapsattest kan utstedes på norsk, engelsk, tysk, italiensk, fransk og spansk. For inngåelse av ekteskap etter italiensk rett, kan det ikke utelukkes at vigsler krever at attesten er legalisert av den norske ambassade i Roma. Dette bør man avklare med vigsler.
•Når vielsen er foretatt, skal brudefolkene sende vigselsattest til folkeregisteret for registrering. Når det gjelder krav til godkjenning av utenlandske dokumenter, se avsnittet nedenfor om ”Dokumenter fra utlandet”.
Når blankettene er fylt ut, skal de sendes til det skattekontoret hvor brudefolkene er bosatt eller oppholder seg.
Dokumenter fra utlandet
Hvilke krav gjelder for å få godkjent dokumenter fra land utenfor Norden?
Hovedreglen for godkjenning av dokumenter fra land utenfor Norden er at originaldokumentet må være påført apostille eller være legalisert.
Apostille betyr at apostillestempel er påført originaldokumentet fra myndighetene i et utstederland som har sluttet seg til Haag-konvensjonen (apostillekonvensjonen) av 5.10.1961 om å sløyfe kravet om legalisering av utenlandske offentlige dokumenter. Oversikt over land som har sluttet seg til konvensjonen, hvilke myndighet i de aktuelle land som er autorisert til å påføre apostille samt adresse, telefonnr. m.m., finnes på internettsiden til HccH – http://www.hcch.net/index_en.php?act=au … es.listing – under Abolishing the Requirement of Legalisation for Foreign Public Documents.
Legalisering betyr at utenriksmyndigheten i utstederlandet ved påtegning har bekreftet at dokumentet er underskrevet/utstedt av kompetent myndighet. Dette gjelder ikke land som har sluttet seg til ovennevnte konvensjon. Internettadressen til utenriksmyndighetene (Ministry of Foreign Affairs) i de fleste land, finnes her – http://www.usip.org/library/formin.html
Forrige Neste
Topics: 88Replies: 1752«Stavangerpar» wrote:
Ja,det er lite en kan gjøre da og en får jo ikke ekteskapspapirene,før en har lagt frem prøve på ekteskap,så da blir det en sermoni uten å bli kone og mann.
Joda, men hvis ekteskapspapirene ikke er gyldig mer enn en måned før og derfor ikke kommer før, mens forlovererklæringen da kan ta dobbelt så lang tid, kan man jo risikere at man står der med alt utenom den i orden. Er jo et ufattelig teit system at det er ulik behandlingstid på papirene. Da bør man jo sende dem hver for seg for å være sikker på at alt blir ferdig behandla.
Topics: 70Replies: 941Jeg snakket med folkeregisteret idag, og hun anbefalte meg å vente til jeg fikk etterlysning av forlovererklæringene i posten. For da ville man samtidig få et saksnummer. Så kan man bare faxe over erklæringene (som vi selvsagt må få noen til å signere i all kjapphet på forhånd).
Ordner seg nok 🙂
Topics: 550Replies: 1386007. apr. 2010 kl. 08:00 #87539«gledesei» wrote:
Stavangerpar wrote:Ja,det er lite en kan gjøre da og en får jo ikke ekteskapspapirene,før en har lagt frem prøve på ekteskap,så da blir det en sermoni uten å bli kone og mann.
Joda, men hvis ekteskapspapirene ikke er gyldig mer enn en måned før og derfor ikke kommer før, mens forlovererklæringen da kan ta dobbelt så lang tid, kan man jo risikere at man står der med alt utenom den i orden. Er jo et ufattelig teit system at det er ulik behandlingstid på papirene. Da bør man jo sende dem hver for seg for å være sikker på at alt blir ferdig behandla.
Prøve på ekteskap er gyldig i fire månder, så en har jo god tid på seg, og en får jo ikke prøve på ekteskaps papirer før en ha lagt frem forloverærklæringen,slik jeg har forstått det, når jeg har snakket med dem. 😀
Topics: 19Replies: 115Frøken
annonseTopics: 129Replies: 2344Topics: 8Replies: 7919. mai. 2010 kl. 09:22 #95725vi rømmer utenlands for å gifte oss, men forloverne våre vet om det så de har signert papirene. vitner stiller sjømannskirken opp med 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.