Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Sjokoladekonfekt

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekonfekt

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekonfekt

  • Dette emnet har 5 svar, 5 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av eriksson.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 17
    Replies: 77
    baba
    24. sep. 2012 kl. 19:30 #10111

    Har blitt spurt om å legge ut noen oppskrifter på konfekt her, så da gjør jeg det 😉

    Det er enkelt å lage konfekt, men det krever litt fingerferdighet og litt taus kunnskap (slik man ikke kan lese seg til), så man må bare prøve seg litt frem. Men her er noen grunnoppskrifter som stort sett er «bankers».

    Issjokolade:

    200 gr sjokolade

    150 gr delfiafett

    (en klype kanel eller kaffepulver)

    – Smelt sjokolade og fett, bland, og hell i små former.

    Fylt sjokolade:

    Velg en mørk sjokolade, evt hvit. Melkesjokolade er for bløt. Smelt sjokoladen i vannbad og hell over former i silikon. Formene må være av litt størrelse. Vent 15 sekunder og snu formene opp/ned slik at overflødig sjokolade renner ut (ha matpapir under til å fange opp sjokoladen, den tar du vare på for å lage lokk/bunn). Set kaldt og la stivne. Når den er stivnet kan den fylles med valgfritt innhold, bruk sprøytepose. La innholdet stivne (sett i fryseren dersom innholdet er flytende) og avslutt med en ny runde med samme sjokolade som først. Bruk en spatel/stekespade til å slette overflaten og ta bort overflødig sjokolade. Sett i fryseren til de er helt harde, press ut av formene og oppbevar kjølig. Ved oppbevaring i kjøleskap holdes overflaten fin i en uke eller to, men man kan spraye med en matlakk for å bevare glansen.

    Trøffelkrem til fyll:

    150 gr sjokolade (hvit eller mørk)

    1 pk fløte.

    – Fløten varmes opp, plata slås av og sjokoladen tilsettes og smeltes inn. Settes i kjøleskap, gjerne over natten. Visp opp til en fyldig krem. Kan oppbevares i kjøleskap i flere dager.

    Nougat-fyll:

    Smelt ned nougat (kjøpes ferdig i blokk fra Odense på dagligvarebutikk) i vannbad. Bruk som fyll i mørk eller hvoit sjokolade.

    Øvrig fyll: man kan tilsette ulike smaker og velge selv etter eget ønske. Det er gøy å prøve seg frem, har hatt mang en «ohh, det var IKKE godt»-opplevelse på kjøkkenet, men dobbelt så mange NAM-opplevelser 🙂 Fruktbiter, chili, nøtter, smørkrem, mokka, baylis for å nevne noe.

    Slenger med to andre enkle:

    Oreokonfekt

    1 pk oreokjeks

    100 gr sjokolade etter ønske.

    – Mos kjeksen fint, bland i smeltet sjokolade og hell i former. Blir massen hard før du er ferdig varmes den raskt i mikroen noen sekunder. Avkjøl. Dypp evt konfekten i sjokolade.

    Sjokoladetrøfler

    200 gr sjokolade

    1 dl kremfløte

    (en klatt smør om ønskelig)

    -Kok opp fløten og hell over knust sjokolade. Rør til blandingen er oppløst. La stå kaldt over natten. Tilsett evt kaffepulver, kanel eller annen smak. Trill kuler, rull i kakao eller knuste nøtter.

    Enjoy!

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse

    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    24. sep. 2012 kl. 19:34 #160257

    Ahhh! Herlig 😃

    Jeg får se om jeg får det til. Får i hvertfall vann i munnen av dette =P~

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    24. sep. 2012 kl. 20:11 #160262

    Sjokoladetrøfler

    200 gr sjokolade

    1 dl kremfløte

    (en klatt smør om ønskelig)

    -Kok opp fløten og hell over knust sjokolade. Rør til blandingen er oppløst. La stå kaldt over natten. Tilsett evt kaffepulver, kanel eller annen smak. Trill kuler, rull i kakao eller knuste nøtter.

    Og den der ser jeg på en mandag :skrekk: :mrgreen:

    Hørtes veldig god ut! 🙂 Må overtale Katrine til å diske opp til helgen :p

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse

    Topics: 201
    Replies: 19922
    Trone
    24. sep. 2012 kl. 20:44 #160277

    Dette er sånne ting jeg elsker å gi i julegaver, vertinnegaver eller førjulsgaver 🙂

    Fikk faktisk litt julefølelse! 😯 Og JEG som aldri får julefølelse!!! :tullerdu: Hjelpes ,heheh!!

    Settings
    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    24. sep. 2012 kl. 20:47 #160279

    «Trone» wrote: Dette er sånne ting jeg elsker å gi i julegaver, vertinnegaver eller førjulsgaver 🙂

    Fikk faktisk litt julefølelse! 😯 Og JEG som aldri får julefølelse!!! :tullerdu: Hjelpes ,heheh!!

    Yey! Nærmer meg julefølelsen jeg også 😂

    Settings
    Topics: 59
    Replies: 7239
    eriksson
    25. sep. 2012 kl. 18:44 #160363

    [smilie=love0082.gif]

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde


© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search