Sjokoladekonfekt
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekonfekt
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekonfekt
- Dette emnet har 5 svar, 5 deltakere, og ble sist oppdatert 12 years ago av
eriksson.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 17Replies: 77
Har blitt spurt om å legge ut noen oppskrifter på konfekt her, så da gjør jeg det 😉
Det er enkelt å lage konfekt, men det krever litt fingerferdighet og litt taus kunnskap (slik man ikke kan lese seg til), så man må bare prøve seg litt frem. Men her er noen grunnoppskrifter som stort sett er «bankers».
Issjokolade:
200 gr sjokolade
150 gr delfiafett
(en klype kanel eller kaffepulver)
– Smelt sjokolade og fett, bland, og hell i små former.
Fylt sjokolade:
Velg en mørk sjokolade, evt hvit. Melkesjokolade er for bløt. Smelt sjokoladen i vannbad og hell over former i silikon. Formene må være av litt størrelse. Vent 15 sekunder og snu formene opp/ned slik at overflødig sjokolade renner ut (ha matpapir under til å fange opp sjokoladen, den tar du vare på for å lage lokk/bunn). Set kaldt og la stivne. Når den er stivnet kan den fylles med valgfritt innhold, bruk sprøytepose. La innholdet stivne (sett i fryseren dersom innholdet er flytende) og avslutt med en ny runde med samme sjokolade som først. Bruk en spatel/stekespade til å slette overflaten og ta bort overflødig sjokolade. Sett i fryseren til de er helt harde, press ut av formene og oppbevar kjølig. Ved oppbevaring i kjøleskap holdes overflaten fin i en uke eller to, men man kan spraye med en matlakk for å bevare glansen.
Trøffelkrem til fyll:
150 gr sjokolade (hvit eller mørk)
1 pk fløte.
– Fløten varmes opp, plata slås av og sjokoladen tilsettes og smeltes inn. Settes i kjøleskap, gjerne over natten. Visp opp til en fyldig krem. Kan oppbevares i kjøleskap i flere dager.
Nougat-fyll:
Smelt ned nougat (kjøpes ferdig i blokk fra Odense på dagligvarebutikk) i vannbad. Bruk som fyll i mørk eller hvoit sjokolade.
Øvrig fyll: man kan tilsette ulike smaker og velge selv etter eget ønske. Det er gøy å prøve seg frem, har hatt mang en «ohh, det var IKKE godt»-opplevelse på kjøkkenet, men dobbelt så mange NAM-opplevelser 🙂 Fruktbiter, chili, nøtter, smørkrem, mokka, baylis for å nevne noe.
Slenger med to andre enkle:
Oreokonfekt
1 pk oreokjeks
100 gr sjokolade etter ønske.
– Mos kjeksen fint, bland i smeltet sjokolade og hell i former. Blir massen hard før du er ferdig varmes den raskt i mikroen noen sekunder. Avkjøl. Dypp evt konfekten i sjokolade.
Sjokoladetrøfler
200 gr sjokolade
1 dl kremfløte
(en klatt smør om ønskelig)
-Kok opp fløten og hell over knust sjokolade. Rør til blandingen er oppløst. La stå kaldt over natten. Tilsett evt kaffepulver, kanel eller annen smak. Trill kuler, rull i kakao eller knuste nøtter.
Enjoy!
Frøken
annonseTopics: 66Replies: 6978Topics: 99Replies: 2760Sjokoladetrøfler
200 gr sjokolade
1 dl kremfløte
(en klatt smør om ønskelig)
-Kok opp fløten og hell over knust sjokolade. Rør til blandingen er oppløst. La stå kaldt over natten. Tilsett evt kaffepulver, kanel eller annen smak. Trill kuler, rull i kakao eller knuste nøtter.
Og den der ser jeg på en mandag :skrekk:
Hørtes veldig god ut! 🙂 Må overtale Katrine til å diske opp til helgen :p
Frøken
annonseTopics: 201Replies: 19922Topics: 66Replies: 6978 -
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.