Skinkegrateng
- Dette emnet har 9 svar, 6 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av .
-
Frøken
annonse
- You must be logged in to reply to this topic.
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Skinkegrateng
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Skinkegrateng
Ingredienser
450 g kokt skinke i biter
¾ stk løk , finhakket
1 ½ stk purre i tynne ringer
1 ½ ss olje til steking
6 stk egg
6 dl skummet melk
6 ss cottage cheese
1 ½ ts salt
¾ ts pepper
75 g revet hvitost, halvfet
Slik gjør du:
1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.
3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.
Serveres med ferskt grovt brød og salat.
Jeg har oppi mer skinke enn det som står og så har jeg oppi litt paprika.
Tiden som står som steking er ofte lite,så skjekk før du setter den på bordet.
Ja,og så er det ikke så veldig mange kalorier i den,ei heller kabrohydrater,selv om den overstiger den magiske grensen på 5,så er det jo ikke så veldig mye,for de som bryr seg om det.