Trones Horn
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Trones Horn
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Trones Horn
- Dette emnet har 16 svar, 5 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av
Trone.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 133Replies: 2765
kan ikke bare legge det ut på skravletråden vettu, frøken (snart fru)
Vær oppmerksom på det Trone glemte å sjekke.. de skal heve sånn omtrent INNMARI lenge. Les oppskrift gjennom først
Fylte horn. *fyll hva du vil*
Ingredienser
18 skiver kokt skinke
36 skiver hvitost
2 stk egg til pensling
Evt. 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt
Gjærdeig:
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
2 ½ dl melk
2 ½ dl vann
Slik gjør du:
Deigen gir ca 18 horn.
1. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C.
Rør væsken godt inn i melblandingen. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.
2. Del deigen i tre. Kjelve ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter.
Ha på skinkeskive og osteskive og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
3. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem heve i ca 20 minutter.
4. Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø. La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.
Topics: 201Replies: 19922Hahahahhahha!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, pass på!!! Heheh!!
Og jeg må si at jeg syntes det var lite mel som skulle oppi. Deigen ble veldig bløt, så jeg måtte hive oppi litt til enn det som stod i oppskriften.
Jeg hadde planer om å legge ut oppskriften, men måtte få blandet samme alt først 🙂 Jeg lagde nemlig dobbel deig. Jadda!! Hehehehe!!! Så nå står den i dusjen til første heving! 🙂 🙂 Tvi tvi!!
Topics: 201Replies: 19922Topics: 21Replies: 250428. mai. 2009 kl. 06:50 #47844Hørtes dødsdigg ut, men tar aaaalt for lang tid for meg….alt for utålmodig ☺
Frøken
annonseTopics: 201Replies: 19922I og med at deigen skal heve så blir deigen for det første stoooor, hehe!! Og hornene blir kjempeluftige! Fantastisk gode!
Men jeg må si at det var vanskelig å kjevle den ut, så jeg gav opp å lage horn, jeg lagde pølseliknendes greier jeg, hehe!!
Og lag de små, for de hever noe villt i ovnen, heheheh!!!!
Jeg penslet de med egg og melk og hadde grovt havsalt og urter på. Sykt digg!! 🙂
Topics: 133Replies: 2765Topics: 201Replies: 19922Topics: 21Replies: 250414. okt. 2009 kl. 11:11 #64325I dag har jeg kanskje tålmodighet til å lage disse? Hjemme likevel… Basselusker blir vel stekt bort? Jeg mener så jeg kan servere dem til andre uten å smitte 😂
Topics: 21Replies: 2504Topics: 201Replies: 19922Frøken
annonseTopics: 118Replies: 2914Topics: 21Replies: 2504Topics: 201Replies: 19922Topics: 7Replies: 130Topics: 21Replies: 2504Topics: 118Replies: 2914Topics: 201Replies: 19922Forsåvidt ett godt råd! 🙂 MEN, ha en stooooooor nok bolle da!!! For deigen hever seg utrolig utrolig mye!! Mye mer enn hva man skulle trodd. Jeg vet ikke om jeg hadde turd å hatt den natten over i kjøleskapet, ikke at jeg hadde hatt plass til det heller 😂 Men det blir gigantisk.
Og så skal den jo heve to ganger over en periode hver gang. 🙂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.