Annerei
Registreringsdato: 13. jan 2010
Startede emner: 20
Forumsvar totalt: 709
Har forumrolle: Deltaker
Startede emner: 20
Forumsvar totalt: 709
Har forumrolle: Deltaker
«Truckgirl» wrote: Vi har ikke helt kommet til bordplassering ennå, men jeg husker fra min søsters bryllup at jeg satt på innsiden av hesteskoen helt oppe ved hovedbordet og våre besteforeldre satt på utsiden etter min søsters forlover. Regner med at vi kommer til å plassere besteforeldre på samme måte. I følge min mor, som er litt mer bevandret i skikk og bruk enn meg, skal besteforeldre ha «god» plassering, men etter forlovere og søsken.
Jeg signerer denne. Men hvis her er egne barn ville jeg plassert de etter forloverne så søsken så besteforeldre.
«07082010» wrote: Så vidt jeg kan se er ikke en presskanne, men en espresso-kanne
Dette er verdens mest populære måte å lage kaffe på. Den klassiske Moka Express-kannen har blitt solgt i over 200 millioner eksemplarer, og da kommer alle etterligningene i tillegg!
Slik gjør du det på komfyren hjemme:
Sett stekeplaten på full guffe.
Ha i kaldt, friskt vann i den nederste delen av kannen, opp til merket. En vanlig feil er å ha i for mye vann.
Deretter setter du på filteret og fyller det med kaffe. Det skal være helt fullt med en liten haug. Ikke press sammen kaffen.
Sett på den øverste delen og skru til. Kaffen vil da bli presset sammen av seg selv. Kannen settes på den varme platen og når det øverste kammeret er ca 1/3 fult tar man av kannen og setter den til side.
Det er nok trykk i kannen til at resten av vannet trekker gjennom kaffen, og man unngår at kaffen i det øverste kammeret begynner å koke.
Når det ikke lenger kommer kaffe i det øverste kammeret er den ferdig.
Ekspresso-kanne var det selvfølgelig det het… Lenge siden jeg har brukt min 😀 😀 😀
Pærlemor: Jeg har vært på polet og sjekket.
Fikk anbefalt en hvitvin som heter: Chardonnay, Laroche fra Sør Frankrike.
Fikk også anbefalt at den måtte være litt avkjølt når den ble servert.
Jeg har ikke smakt på den, men forstår at den er tørr og ikke alt for mye smak på den.
Vi går for den
😀
Gledesei: Det er nok en «trykk koker» du har og ikke en presskanne.
Det er riktig som du sier; vann i bunnen så kaffe i silen. Under trykk (kok) presses vannet opp gjennom silen og til «kammeret» på toppen.
Blir veldig god kaffe 😀 Så bra du ikke har mange kaffedrikkende gjester hvis du skal bruke en sånn 😀 😀