hildemor
Registreringsdato: 23. okt 2011
Startede emner: 129
Forumsvar totalt: 2344
Har forumrolle: Deltaker
Startede emner: 129
Forumsvar totalt: 2344
Har forumrolle: Deltaker
«kris» wrote:
Stavangerpar wrote:Om en trenger stort lokale eller ei,vel det kommer vel litt ann på en selv,hva en legger i det,men jeg hadde ikke synes det var noe kjekt å måtte gå som sild i ei tønne for å hente mat,men vi er alle forskjellige.
Da må man jo ha stort nok bord og flere fat med de samme rettene, oglage en rekkefølge på det, så slipper man å gå som sild i tønne.
Jeg var i et 50 årslag med 39 gjester og der var det koldtbord. Funka fint det 😀 Ja som sagt så fungerer det kjempe bra med et slikt antall gjester. Men skal man holde bryllupsfest i et lite ungdomshus med dobbelt så mange gjester blir det rett og slett for trangt 😀 Vi skal ha E-bord og da blir det akkurat nok plass til at de som serverer kommer seg innimellom bordene. En stor bufe` hadde det rett og slett ikke vært plass til. Vi skal holde festen oppe i storsalen etterpå så da er det plass til litt mer sprell 😂
Jeg synes ikke vi skal lage noen sak ut av dette å sette opp mot hverandre hva som er mest høytidlig av koldtbord og middag. Saken er her at det som er avgjørende om man velger å ha koldtbord eller middag er hvor mange gjester man skal ha og hvor man skal holde bryllupsfesten. Er det plass til koldtbord er det jo et veldig godt alternativ 😀
Klart man kan ha det høytidlig med koldtbord 😀 Utrykket meg kanskje litt missvisende isted Det jeg mener at jeg synes det blir litt mer høytidelig når man får servert maten og sitter i ro med bordet. Med koldtbord blir det en litt løsere stemning som er veldig koselig og sosialt selvfølgelig men med middag blir det litt mer stivt hvis du skjønner. Slik vil vi ha det under vår middag 😀
Man trenger ikke nødvendigvis et stort lokale forde man skal ha koldtbord. Vi har hatt koldtbord i 2 barnedåper og andre anledninger i det lokale vi nå skal være i men da var vi halvparten så mange. Det er jo det som blir avgjørende. Koldtbord krever større plass og har man mange gjester kreves det større lokale 😀
Er personlig veldig glad i koldtbord og har brukt å ha det i mange anledniger. Likevel velger vi nå å ha 3 retters middag. Grunnen til det er først og fremst at vi blir så mange(85) at det da i vårt lokale vanskelig lar seg gjøre. Det krever et større lokale enn til en middag hvor gjestene blir servert det må man tenke på. Selve koldtbordet trenger jo og mye plass. Jeg synes og ellers at det blir en litt mer høytidlig stemning som vi ønsker å ha i vårt bryllup når man serverer 3 retters 😀
«Sommerbrud» wrote: Takk for svar:)
Jeg tenkte jeg skulle bruke de til etter seremonien, så da må de være ekte. Hvor lang tid tar det å tørke blader da?..kanskje jeg skal koke ris slik at duene tåler det:)
Synes det passer best med friske roseblader til den anledning. Tørre roseblader vil jo bare smuldre opp. Kokt ris kan jeg vanskelig forestille meg at jeg ville hatt i sløret Ihvertfall ikke yasmin ris da må det til nøds være hurtigris som ikke kleber 😂 😂 😂