kaja
Startede emner: 8
Forumsvar totalt: 186
Har forumrolle: Deltaker
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 8Replies: 186Topics: 8Replies: 186
«Stavangerpar» wrote:
Sommerbrud2010 wrote:Vi har kuvertpris på 350,- per person. Det dekker leie av lokale, vask + 3-retters middag. Er det ikke fantastisk!? 🙂 Men servitører har timepris på 130,- som kommer i tillegg da.. Men jeg er iallefall fornøyd med prisen 🙂I utgangspunkte er det jo ingen dårlig pris, men hvis du skal betale 350 kr timen til hver av de som skal servere, så blir jo det 1400, hvis du regner fire timer,noe du nok må beregne og så kan du gange det opp på antall servitører du skal ha. Er alt av pynt ellers med,eller må det betales utenom? Uansett,så er det jo en grei pris til grunnpris,så jeg tror ikke du skal klage på den 😀
Tror du har lest feil, timepris på servitørene er 130 😉
Kuvertprisen der vi skal er på 430,- for tre retter. Muligens det blir noe dyrere siden det er såpass lenge til bryllupet. Synes det er en helt grei pris, så lenge vi får den maten vi vil ha 🙂
Frøken
annonseTopics: 8Replies: 186Gooood morgen solstråler!
I dag skal vi endelig dra for å se på bryllupslokalene vi forhåpentligvis ender opp med. Krysser fingre og tær for at det er bra der!
Skulle egentlig dit i går, men da ble vi stående på ikea og kjøpe kjøkken. Så nå har vi hundreogørten flatpakker bak i bilen, jeg har innført banneforbud når vi skal sette det opp. Haha, det kommer til å vare i 3 sekunder 😂
Topics: 8Replies: 186Ang den lista til Sizza så var det tatt fra et relativt rolig bryllup, det var kjøpt inn en god del mer enn det som gikk.
Man bør vel uansett kjøpe inn litt ekstra, kjedelig å gå tom for drikke, og det er vanskelig å beregne på forhånd hvor mye øl osv som kommer til å bli drukket, men det gir en liten pekepinn med en sånn liste.
(Her er den sizza prata om:)
Liten oversikt
Hadde | Brukte
Rødvin 15 treliter | 8 (til både mat og etterpå)
Hvitvin 5 treliter | 4 treliter
Øl 10 kasser | 4
Brus 6 kasser div | 4 (Beregna 2 per pers, og en del gikk også til blandevann.) Gikk ca 1,5 kasser med mineralvann hadde 2
Vodka 3 helflasker | 1
Gin 1 hel | litt
Baileys 2 hel | ca 1
I tillegg hadde vi 3 andre halvflasker med litt forskjellige typer likører.
Whiskey | 2 hel 1
Konjakk 3 hel | ca 1,5
Rom 2 hel | 1
Gammel dansk 1 | litt
Jägermeister 1 | litt
Vi hadde en flaske brun rom som det nesten ikke gikk noe av.
Vi hadde også en flaske blank rom som forsvant fort ettersom både
unge og gamle fikk smaken på Cuba Libre. Kunne med andre ord med
fordel hatt en flaske til med blank rom. Men her er det jo ettersom hva
gjestene synes er godt.
Som velkomstdrink hadde vi musserende vin med en solbærlikør/drikk Veldig godt!
Vi hadde 10 flasker av en relativt billig musserende cava (ca 90 kr flaska) og 2 halvflasker
med solbærdrikken som heter «Créme de Cassis». Anbefales om dere ikke har funnet velkomstdrink
Den blir fin og rødrosa også.
Vi hadde også blant annet lime og sitron til drinkmiksing. Hør om det er noen venner/bekjente
som kan være litt bartendere underveis om dere ikke har ordna det allerede.
OBS! Vi hadde ingen barn i bryllupet. Tenker da spesielt på brus…
Dette er fra et bryllup med 50-55 gjester, og som sagt var det forholdsvis rolig… Så kanskje «hadde»-delen gir en bedre pekepinn om hvor mye som bør kjøpes inn?!
Topics: 8Replies: 186Jeg har mbt-sandaler, men bruker de ganske sjelden siden jeg ikke har en mbt-vennlig jobb, dermed blir det bare når jeg er i praksis på skolen. Jeg er fornøyd med de, men tok en stund før jeg vente meg til å bruke dem riktig. Får definitivt en bedre holdning, men de er ikke sånn kjempebehagelige å gå med. Jeg var støl etter å ha brukt dem første gangen (sier kanskje litt om formen, men 🙄 ).
Topics: 8Replies: 186Frøken
annonseTopics: 8Replies: 186Topics: 8Replies: 186«viana» wrote: Jeg hadde ikke reagert på att vi kunne få kjøpe alkohol til en billig penge. Men hadde det stått i min innbydelse hadde jeg nok valgt å¨ta med alkohol selv kanskje. Det er hva jeg nok hadde gjort. Så mulig mange fler med meg tenker det samme?? Mulig jeg hadde spurt brudeparet eller drøftet det med andre innviterte på forhånd da
Ikke for å virke frekk nå, men dersom du måtte betale max 25 kr for ekstra drikke, og disse pengene gikk til bryllupsreise, hadde du tatt med deg egen drikke om du hadde mulighet? Da tror jeg jeg hadde rynket litt på nesen hvertfall.. Men meg om det, folk har jo forskjellige «kulturer» når det kommer til dette.
Topics: 8Replies: 186«sizza87» wrote: Prøver å regne litt på dette. Hvor mange øl må vi ha til 55 stk?
i min søsters bryllup var de rundt 55, og de hadde kjøpt inn 10 kasser med øl, men det gikk bare 5-6 stk. Nå var ikke gjestene av den mest øl-drikkende typen da, det gikk mye vin og annen drikke.
Topics: 8Replies: 186«Jannicke» wrote: Til Alanya.. men det ligger rolig til (sier katalogen) og rett ved kleopatrastranden..
Aldri vært der før, men flere jeg kjenner som har vært der – og sier det er bra.. så d krysser vi fingre (og det beste av alt.. det var billig!!!)
Der var jeg for 3,5 år siden. Vårt hotell lå også i den roligere delen ved kleopatrastranden, noe jeg er kjempeglad for at vi valgte. Det gjorde meg ingenting å måtte ta taxi til byen (det kostet jo «ingenting» uansett), sålenge jeg fikk søvnen min! For det var ganske mye festing og bråk i selve byen, i tillegg til at de moskeene holdt på flere ganger om dagen (men det hørte man i hele byen da, men det var ikke så høyt der vi var. Åh, heldig er du, hvis man overser tyrkerne så er det et kjempefint sted!
Topics: 8Replies: 186«eriksson» wrote:
Og Kaja, kjempe god ide, men husk og velg en vin som kan stå litt da… ☺
Hoho, fjerne meg hadde selvfølgelig ikke tenkt på det, så takk for at du minner meg på det.
Får unnskylde meg med at jeg stort sett ikke trenger å bekymre meg for at vinen blir stående for lenge her i gården 🙄
Topics: 8Replies: 186«Hardangerbrud2010» wrote: Vi skal også ha fri bar, men blir nok nærmere 70 gjester. Blir som vanlig ett glass vin til forrett, to til hovedrett og Cognac/Baileys til kaffen. Etter middagen har vi bar hvor en eller to personer serverer. Ønsker ikke at alkoholen skal stå fremme slik at folk forsyner seg selv, fordi det da fort blir mange «halvveis tømte» glass rundt på bordene… 🙂 I tillegg er det greit å ha kontrollen på personer som event ikke klarer å styre inntaket sitt! 🙂
Noe i den duren kommer vi nok til å ha det og 🙂
Frøken
annonseTopics: 8Replies: 186Topics: 8Replies: 186Topics: 8Replies: 186Vi var også veldig usikre på om vi skulle ha fri bar eller ikke. Så søkte jeg litt rundt på nettet, og ble nesten sjokkert! På mange forskjellige forum (havnet tilogmed på et jaktforum 😂 ) var dette diskutert, og det slo meg hvor gjerrige folk er. Folk skrev at hvis dem ikke fikk fri bar, var det ikke noe vits i å komme omtrent, det var noe mange forlangte. Det at det er dyrt var det ikke mange som godtok, og «alle» bryllup med betalingsbar var skikkelig dårlige.
Herregud.
Selv har jeg kun vært i ett bryllup og der var det fri bar. Jeg hørte litt rundt med litt mer vennligsinnede folk enn de som hadde skrevet på forumene, og folk er veldig positivt inntilt på betalingsbar. Man skjønner at det er dyrt, og om det er alkoholen som skal avgjøre om man har råd til bryllup eller ikke, er nok de fleste villige til å betale for seg ja. Og 25 kr som du hadde som en pris er jo slettes ikke mye for den enkelte, men totalt utgjør det en forskjell for dere som arrangerer.
I tillegg drikker gjestene kanskje litt mindre og holder seg på bena hele kvelden 😉
Vi ender med å ha fri bar, da vi kan ta med drikke selv hos de lokalene vi har. I tillegg er det mange som reiser et godt stykke og må bruke penger på hotell og transport, så når vi da har mulighet til å kunne spandere drikke, så gjør vi det. Vi kommer til å bestemme oss for en type vin ganske snart, og be folk om å kjøpe den når man er og reiser, på harryturer osv, så da kommer ikke drikke-budsjettet til å føles så innmari stort.
-
ForfatterInnlegg