Rampolina
Startede emner: 83
Forumsvar totalt: 1103
Har forumrolle: Deltaker
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103
Skal betale i underkant av 6000 :skrekk:
Det er to prøvetimer, en klipp, hår og sminke til meg og forlover, champagne og snitter, de stenger salongen fos oss og det er håroppsett til brudepike.
Bare meg koster 3500,- Forlover 1500,- også må de se ann hva det er å gjøre med brudepiken.
Topics: 83Replies: 1103Frøken
annonseTopics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103Enig i det meste de andre skriver, men gjør meg en tanke ang det med serveringen.
For meg hadde det absolutt ikke vært noe privilegium å bli spurt om å servere. Da blir man bedt om å gjøre en jobb, hverken mer eller mindre. Min mening 🙂
Men synes det har blåst seg helt ut av dimensjoner altså! Og det er ikke din skyld..
Topics: 83Replies: 1103Hadde jeg vært den venninnen som ordnet deg hadde jeg gitt deg det i bryllupsgave, jeg.
Kunne ikke falle meg inn å ta betalt av en venninne på en sånn dag. Klipp til vanlig, ja ok – men ikke i en sånn anledning. Byt hey, that’s me. Og et skikkelig dårlig svar på spm ditt.
Forøvrig synes jeg det er vanlig at den som utfører jobben sier hvor mye h*n skal ha, ikke at du må komme med et forslag!
Topics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103Hjeeeeelp, brukte de 350.000 på bryllup? DRITER folk penger eller? hehehe
Jeg synes ikke folk får så mye for pengene jeg altså, det er en tanke jeg har sittet med flere ganger etter noen av bryllupene. Men de velger kanskje å ha det på steder som koster veldig mange penger..
Mye fint å se, da 🙂
Topics: 83Replies: 1103Frøken
annonseTopics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103«Silje» wrote: Vi har leid inn 3 servitører fra videregående. Nå har jeg ikke snakket med de personlig enda, så jeg vet ikke om de har noe erfaring.
Men lurer på et par ting.. Burde vi leie inn en proff til å ha ansvaret på kjøkkenet?
Nå har ikke alle svart på innbydelsen enda, men jeg tror vi antageligvis blir 41 stk. Blir det for mange på 3 servitører? Brusen står framme så det blir å servere middagen, vin og øl..
Dette synes jeg er altfor mange å servere pr stk. Sier ikke reglen ca 8 personer pr servitør, er de proffe kan de klare ti? Dette er hvertfall et must dersom det er servering ved bordet og ikke koldtbord. Tenk deg selv, det blir vel en servitør som tar hovedbordet, da har du bare to stk igjen til resten av gjestene… Vi er 43 gjester og har 6 serveritører. Maten skal serveres på tallerken til hver gjest, altså ikke fra fat hvor de forskyner seg.
Maten blir levert på lokalet ca 15:30, når skal jeg be servitørene være på plass? Sannsynlig å tro at de tar bussen, holdeplassen er kanskje 400 m unna lokalet, og bussen kommer dit kl 16:06 og kl 16:26..
Skal de ikke servere velkomstdrink når dere kommer? Hos oss kommer to stk før gjestene, altså kl 14, resten kommer kl 16, vi skal sette oss til bordet kl 17. De skal sørge for å sette ut frukt, mineralvann og servere sprudlevann rett før vi kommer. Tenne på lys i spisesalen og i resten av lokalet, gjøre seg litt kjent med hvor de finner de forskjellige servicedelene til serveringen osv.
Hvem setter forresten fram brusen og vann på bordet, og når?
Dette er en av tingene serveringsfolka gjør ikke lenge før dere setter dere til bords.
En annen ting er velkomstdrink og evt fingermat, hvem ordner det? Hvis jeg ber en av servitørene om å komme å ordne det så blir det 2-2,5 timer med dødtid til middagen, det blir vel en litt unødig utgift at han skal sitte å kjede seg i to timer for 220 kr..
Se svar over, enten blir det en du betaler for det eller så blir det gjestene dine..
Hvor lang tid er vanlig å bruke på forrett og hovedrett? Vi skal ikke ha dessert og tror ikke det blir så mange taler.. Kan ikke tenke meg at det kan bli noen fler enn max 6 stk.
Vi har så forskjellige familier, men skal hovedretten serveres to ganger? I såfall ville jeg kanksje tengt i underkant av tre timer.
Også er det å flytte om på bordene og sette fram kaker og tallerkner o.l. Trenger vi alle tre til det? Burde noen bli igjen lenger for å ta oppvask og rydde av kakebordet og ta kaketallerknene?
Kan du ikke avtale at to kan gå når det er blst etter middagen? Også blir en igjen for å sette fram kaker, tallerker og koke kaffe. Så kan denne gå hjem når det er vasket opp etter kakene? Og jeg ville definitivt brukt innleid folk til å rydde etter middagen og å flytte bord osv. Er ikke noe kos å stå i finstasen å gjøre dette og etter middagen har man vel lyst til å være litt sosial?
Jeg kan ikke noe om sånne ting, er det noe mer jeg må tenke på?
Topics: 83Replies: 1103Kan det også være at alt er veldig lenge til for denne forloveren din? Vi bruder blir veldig oppslukt av vårt eget bryllup, men for alle andre er ikke dette verdens happening, om du skjønner. Og jeg tenker da særlig på at dere har byttet til en tredje dato allerede.. hvis du skjønner hva jeg mener?
Topics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103Topics: 83Replies: 1103Frøken
annonseTopics: 83Replies: 1103Skal hovedretten serveres to ganger? I såfall ville jeg gardert med bittelitt mer vin, eller regnet ut to glass til alle. Noen velger ikek vin, vettu.
Et glass til forrett er passe, 2-3 på hovedrett og et til dessert. Det er også greit å kunne velge vin eller øl og mineralvann. Det som er vanlig er at servitørene har vin til å sjenke, men at de gir mulighet for øl som de da kan hente til de som skal ha det (om det ikke står fremme).
Du bør også regne at hvis det står framme så folk kan forsyne seg selv vil det gå mer drikke.
Ta også høyde for at noen foretrekker hvitvin framfor rødvin, selv til hovedrett.
Vi skal ha fire retter og vårt regnestykke er sånn:
10fl hvitvin til forrett
20fl hvitvin hovedrett1
20fl rødvin hovedrett2
10fl dessertvin (små flasker)
Tenker at vi har altfor mye vin til hovedrettene, men pga en fiskerett og en kjøttrett skal vi ha to forskjellige. Vi blir 43 gjester, har beregnet til 50.
Også har vi en haug med ølflasker da, har ikke beregnet nøyaktig til maten, men har kjøpt inn 5 kasser.
Topics: 83Replies: 1103Jeg har aldri opplevd det, og for meg er det utenkelig å ikke ha alkohol i bryllupet vårt. Om jeg var invitert i et uten alkohol så har ikke jeg betenkeligheter med det, liker ikke så veldig godt alkohyler til mat likevel 😉
Men for noen så er skikkelig god festmat mangelfullt uten et godt glass vin, så dere bør tenke gjennom hva dere serverer til drikke hvertfall. Er ikke alle som liker å drikke brus til mat.
Og hvis det bare er for å begrense enkelte mennesker så er ikke det vanskeligere enn å ha x antall sjenkninger under middagen. Så slipper dere det problemet.
Vil dere ha alkohofritt så gjør dere det. Noen reagerer «åkkesom».
-
ForfatterInnlegg