ternene
Startede emner: 5
Forumsvar totalt: 330
Har forumrolle: Deltaker
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 5Replies: 330Topics: 5Replies: 330Topics: 5Replies: 330
huff, dette er et problematisk emne.
Jeg og han kommer begge fra familier med «talegaven» i orden, bare mine (og jeg) er mer typen som ikke har store kvaler med tale i slike settinger – hans er mer «gjemme seg bak servietten». Uten å VITE, ser jeg for meg at talerne blir bare fra min side, unntatt kanskje at hans søster tar ordet på familiens vegne. Brudgommen, forloveren hans, hans mor – alle er typen som bare gruer seg til alt ved hele dagen om de skulle være nødt til å holde tale – så det slipper de. Jeg ser for meg at både mamma, pappa, min bror, min onkel, flere venninner ikke kan gis munnkurv – de bare MÅ holde tale. Huff… og så må jo jeg ta talen fra brudeparet, for det gjør nok ikke min kjære…
Topics: 5Replies: 330Det har vært lite bryllupsplanlegging i det siste. Venter vel på å få ordnet litt i juleferien. Har to eksamner i begynnelsen av desember, samt mye arbeid på skolen, så planlegging for noe som skal skje om 6 mnd må selvsagt nedprioriteres.
Forloveren til min kjære er OMSIDER spurt og har sagt ja. Men «jeg holder ikke tale, altså!!!» var vel det neste han svarte 😃 Det minner meg om hvor like han og min kjære er på akkurat det – det var det han også sa på kvelden da vi forlovet oss.
jeg TROR det som må ordnes i GOD tid er i boks nå:
Fotograf (dyrt, men det er flere grunner til at vi (jeg) har valgt dem
Kjolen med tilbehør (mangler vel bare slør og undertøy. Veske? Tviler på at jeg skal ha veske)
Booket kirke, lokale og catering. Har ikke satt opp meny, men det haster ikke.
Booket styling på dagen
Forlovere er i orden
Invitasjonene nærmer seg ferdig
Noe viktig jeg mangler da? Som bør ordnes mer enn 6 mnd i forveien pga bestillingstid eller oppbooking?
Det eneste jeg kan komme på er brudgommens klær, men han har «lovet» at han skal gå på januarsalg… så får vi se, da.
De neste tingene som må ordnes (dvs før påske)
– Gjesteliste og invitasjonene ferdigstilles
– Valgt ut servise mm som skal på ønskelisten
– Kommet nærmere en meny – i hvertfall råvarer
– Bestemme vin til forrett og hovedrett.
– Vi bør ha snakket med vår «innkjøper» om hjelp til innkjøp av alkoholfritt og alkoholholdige drikkevarer. Dette bør vi egentlig ordne nå før nyttår, når jeg tenker meg om. Det vi har mest å spare på er øl.
– Min kjære sine klær bør være bestemt
Invitasjonene tenker vi å sende ut i slutten av mars/begynnelsen av april med SU første halvdel av mai. Vi må ha god tid pga innspurt på studiene mine.
Frøken
annonseTopics: 5Replies: 330Vi tar foto før vielsen og har derfor vielse kl. 15, og mottakelse kl. 16-16.15 (sånn ca). Tanken er å kjøre rett fra kirken til lokalet. Det tar under 10 min.
Har dere foto etter vielsen kan dere nok ikke regne med å ha middag før kl. 17. Kanskje mottakelse da og middag kl. 17.30.
Jeg syns det blir lenge for gjestene å vente 2 timer mellom vielse og middag, men her må man selvsagt se an gjestenes tilhørighet til området, hvor godt de kjenner hverandre, om det er et sted de kan oppholde seg mens de ventere m.m.
Topics: 5Replies: 3305000 for en kjole i salong er litt lavt, tror jeg. Det finnes nok, men så må de jo gjerne justeres og det kommer fort opp i 1000 kr. Kanskje på salg, men neste salg blir vel ikke før på tampen av 2013 sesongen, dvs september 2013. Ser det er vel 9 mnd til deres bryllup og det er nok litt i seneste laget?
Med det budsjettet vil jeg kanskje anbefale deg å kjøpe en ferdig renset, brukt kjole på finn.no. Disse må sannsynligvis justeres også, men det finnes mange fine kjoler der til en billig penge. Dette er dersom du ikke vil kjøpe replika fra en eller annen internettbutikk – det er mange eksempler på flotte kjoler derfra her på BV. Og kanskje ditt beste alternativ?
Når du kjøper på salg blir det å kjøpe en av de kjolene som henger i butikken, da har de ofte bare kjoler i str. 8 eller 10. Er du heldig så passer du inn i slike str, men langt fra alle gjør jo det. Disse er prøvd masse, men er jo likevel mindre «brukt» enn en kjole på finn f.eks.
Topics: 5Replies: 330Nåja, 6 mnd er jo egentlig greit med tid. Hovedparten av dem som har bryllup i mai/juni er vel rett rundt hjørnet fra å dukke opp i butikkene, men september er jo 10 mnd unna.
Hun på salongen «min» nevnte i hvertfall at det ikke var stort trøkk på bestilling ennå (som i før jul). Og fra hus som Pronovias m.fl. er det jo ikke bare lille Norge som lager kø. Mange som skal gifte seg til sommeren er nettopp forlovet. Er ikke alle som planlegger bryllup i 12-24 mnd slik som her på BV.
Topics: 5Replies: 330Jeg fikk info etter bare noen dager om når jeg kunne vente kjolen min i salong, ca. 3 mnd (litt mer tror jeg). Tror nok at den ikke lar vente på seg så lenge som de i butikken sier. Er ikke høysesong for bestilling til sommersesong helt ennå. Tror de fleste begynner etter jul som skal ha kjole til juni-september.
Topics: 5Replies: 330eeeelsker lange ermer, så denne har jeg sett en del på 😂 ligger faktisk lagret på data’n min! Men jeg har en forkjærlighet for Pronovias sine stoffer og modeller, så gikk for en av deres kjoler.
Flott kjole du har valgt! Gleder meg til å se bilder av deg i den (hvis vi får se, da
). Har du fått rede på når den kommer inn i butikken?
Topics: 5Replies: 330«Martine» wrote: Mmm.. trodde du som vestlending snakket om pinnekjøttet dere jeg. Nam, nam.
Den ribba ja, fettklumpen. Jeg bruker bare salt og pepper, masserer den inn så godt det er mulig uten å tenke på grisen. Pleier å bli veldig godt når den har stått en stund i ovnen. Noen hjemme hos oss bruker kanel og sukker på, det blir smør på flesk eller sirup på komle for min del.
Jeg er veldig østlending, så jeg tør jo ikke prøve noe som helst. 😂
Lykke til, blir en storslått mandagsmiddag! 🙂
nettopp! Tenkte at jeg måtte prøve noe annet enn bare salt og pepper, og det blir jo uansett ikke «feil» siden jeg ikke har noe særlig forhold til dette her (annet enn at jeg syns det er utrolig kjedelig smak på det! (huff, hyysj!))
Pinnekjøtt er jo ingen sak. Det er jo bare å legge det i vann kvelden før og så dampe det til kjøttet løsner fra beinet. Har ikke laget det på egenhånd, men ser ikke for meg at det blir like komplisert som dette her med krydder og snuing i ovnen og bading med sjy… pinnekjøtt er julemat for meg, men det er kålrabistappen som gjør hele måltidet for min del. Er ikke den riktig så kan hele middagen være ødelagt!
Merkelig dette med at enkelte matretter MÅ være riktig, og at det som er riktig for noen blir HELT feil for andre.
Frøken
annonseTopics: 5Replies: 330Julekort er kjekt å få, men siden det ikke er unger i heimen ennå, så venter vi med det. Blir litt feil å sende bilde av bare meg og samboeren i posten til familie og venner 😂
Men skal sende ett julekort i år, og det går til hans engelske halvtante som skal inviteres i bryllupet. Hensikten er vel egentlig å gi dem en «heads up» – det blir et slags «save the date» / julekort 😃
Topics: 5Replies: 330Feels like home (av Chantal Kreviazuk) hadde noen jeg kjenner, den er jo veldig fin for piano.
Selv tenker jeg at det er koselig med en sang med norsk tekst, sånn at de som ikke er så god på engelsk får med seg litt av teksten. Kommer desverre ikke på noen fine norske akkurat nå. Har litt bomull i hodet av forkjølelsen min 😂
Topics: 5Replies: 330Topics: 5Replies: 330Topics: 5Replies: 330«sprudlerita» wrote:
Ternene wrote:http://www.oleaas.no/bilde.asp?bilde=12156191.jpg ? (meny: bræmer – gult gull)Jaaaaaaa 😀 😃
Tuuuusen takk 😃
juhu! (var ganske sikker på at det var den, så nå var jeg spent!)
Var jo bare å lete på den gullsmedsiden jeg visste om med de fineste ringene 😉
Topics: 5Replies: 330Topics: 5Replies: 330http://www.oleaas.no/bilde.asp?bilde=12156191.jpg ? (meny: bræmer – gult gull)
Frøken
annonseTopics: 5Replies: 330Vekten er på vei ned igjen. Hjalp på med en skikkelig systemopprenskning (omgangssyke), og føler nå jeg har fått en kickstart.
72,4 i morges, og nå er jeg ikke dehydrert lenger. Men mat har jeg ikke kunne spise før i dag, dvs. på 3. dagen.
I morgen er det tilbake på knekkebrød og vann! Hui-hei! Skal være klar for trening i januar, da skal jeg være snillere med maten 😃 😃 Kan glede meg til det!
Målet er 69-tallet før nyttår! OOOIIIII!! :drugged:
Topics: 5Replies: 330evt omgangssyke… høhø.. har nettopp gått ned 2 kg på 3 dager. :tullerdu: ikke akkurat å anbefale, men skal nå prøve å bruke det til min fordel 😂 tar det som en ny «kick» start.
Aldri så galt at det ikke er godt for noe.
Det som funker for meg er 1 plage av gangen. Jeg ELSKER mat, men hater trening desto mer.
Derfor er min løsning å slanke meg ved å justere kaloriinntaket (innebærer jo en del mer, da) til jeg er fornøyd med tallet på vekten. Har alltid vært den tjukkeste jeg kjenner, så det er desverre alt for viktig for meg å bli slank. Har ca. 5 kg igjen. (eller, 3 kg etter omgangssyken, men får se hvor lenge det varer..)
Deretter trene for å stamme opp noen måneder før bryllupet. Da justeres kaloriene og næringsstoffordelingen deretter.
Topics: 5Replies: 330Kaffe rett etter middagen –> JA! Det er et stort savn å ikke få det, særlig etter en laaang dag og flere timers bordsete.
Tror nok vi har kaffen klar allerede når folk ankommer lokalet. Ikke til alle, men en kanne i hvertfall. Men så har vi mange kaffeglade slektninger 😃 sjansen er ganske stor for at jeg i hvertfall vil ha kaffe lenge før middagen er ferdig.
-
ForfatterInnlegg