Alkohyler!
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Alkohyler!
Hjem / Bryllupsforum / Våre bryllupsforum / Bryllupsdagen og bryllupsfesten / Alkohyler!
- Dette emnet har 9 svar, 8 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av esr.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 22Replies: 243
Hvor mye beregner dere? Synes dette er ganske vanskelig, fordi jeg bare har sett beregninger som går ut fra tre-retters menyer. Vi skal ha koldtbord og dunkvin hvor folk forsyner seg selv!
Middagen blir sannsynligvis ganske kort, siden vi har kaffegjester også. Regner med vi spiser i 2,5 time. Vi er ca 40 stk som drikker normalt (bestemødre er ikke så harde på flaska!)
Så da er spørsmålet; Hvor mye alkohol!
Har tenkt:
5 dunker rødvin = 100 glass
3 dunker hvitvin = 60 glass
Hvor mye øl? 3 kasser? = 72 glass
Dette blir jo nesten seks enheter pr pers bare til middagen! 😯
Vi har som sagt tidligere noen som ikke klarer styre seg, og vi vil ikke ha ett ekstralager med alkohol for at folk skal bli drita eller ta med på nachspiel om de drikker opp det de tar med selv til festen. Mest av prinsipp, men tenker også økonomi. Vårt fokus i bryllupet er på kvaliteten av både vin og mat, ikke på mengdene! Men samtidig er det like kjipt å ha for lite da! HJELP meg, klokekoner!!
Frøken
annonseTopics: 1Replies: 12Alkohol er ikkje enkelt å måle, men det viktigaste er å ha nok…
Eg kjem til å gjere det slik at eg kjøper vinflasker til middagen og ber servitørane servere vin etter kva gjestane forsyner seg med på koldtbordet.
Eg kjem til å få inn rikeligt med alkohol og det blir nok den dyraste utgifta, trur eg..
I min fam er folk glad i å ta seg ein dram og mange som er cogniac fans.. Skal gifte meg med ein trønder og då må vi ha sterkare vare slik at dei kan blande seg karsk..
Ha rikeligt med alkohol, slik at alle kan få det dei vil.. Kjøper du det på polet kan du ordne slikt at du får levere innatte det du ikkje bruker eller selge det til venner å bekjendte.. Alkohol pleier ikkje å være noko problem å bli kvitt…
Topics: 11Replies: 45Takk og lov for at vi ikke skal ha alkohol..
Det er mye å spare på det for å si det sånn! 😀
hehe.. Vi valgt å ha festen på bedehuset vi begge er vokst opp på, så da kunne vi ikke ha alkohol, men det var ikke noe vanskelig valg.. Ihvertfall ikke med tanke på hvor mye penger som kan brukes på andre ting..
Frøken
annonseTopics: 22Replies: 243Hadde det bare vært spørsmål om å ikke gå tom hadde det vært greit! Men det vi byr på på vår dag er god mat og god drikke, vi står ikke for de glassene mellom full og dritings. Folk tar med det de vil til festen selv, men frem til ganske sent vil vi ha en barnevennlig og anstendig fest! 😉
Snakket med en i familien min som driver med dette, og hun mente det ville holde i massevis med til sammen fem dunker. Så vi kjøper åtte dunker, og legger tre-fire av de litt skjult så de ikke blir drukket av om det ikke er nødvendig!
Er ikke meningen å virke kjip her altså, men det er litt historie bak dette som gjør at vi vil ta ett standpunkt. Vi byr på kos, ikke fyll!
Topics: 13Replies: 545Topics: 1Replies: 4Frøken
annonseTopics: 550Replies: 1386019. mar. 2009 kl. 18:24 #25852Vi vil ikke at det skal være noe fyll og vi vil gjerne at det skal være høytidelig,men kjekt med bordet.
Vi skal ha 4 retter og har tenkt slik
1 rett 1 glass
2 rett 1 glass
3 rett 2 glass
4 rett 1 glass
Dette blir 5 glass til sammen og det er ca 1 flaske på hver,så jeg mener at det får holde. Men den flasken blir jo fordelt over 4 timer,så jeg renger ikke med at noen blir fulle av det. Er det noen som begynner å kjenne noe,håper jeg at de tar til vett og avstår fra mer alkohol.
Vi skal også ha masse sitronisvann stående på bordet,slik at folk kan ha det til,dette blir på sommeren,så vi tenker at det kan være godt med noe vann på siden.
De som ikke drikker vin,skal få brus.
Topics: 22Replies: 618snakket med noen på vinmonopolet – og de beregner det slik på en 3-retters:
Forett: 1 glass
Hovedrett 2 glass(noen vil si 3)
dessert 1 glass
og 1 glass til kaffen av enten cognaq el likør(baileys el.l)
og farris el.l ved siden av.
vet ikke om dere skal ha noen til å servere drikke iom at dere skal ha koldtbord – men i såfall er det jo litt lettere å ha kontrol
vi skal ha 3 retters og kommer til å gå ut fra dette. Men kommer til å kjøpe inn litt ekstra(beredskapsdunker som Culli sa..) – for som du sier, er det kjedelig å gå tom. – selvom det ikke er noe rotbløytelag 😂
Topics: 133Replies: 2765«trine» wrote: snakket med noen på vinmonopolet – og de beregner det slik på en 3-retters:
Forett: 1 glass
Hovedrett 2 glass(noen vil si 3)
dessert 1 glass
og 1 glass til kaffen av enten cognaq el likør(baileys el.l)
og farris el.l ved siden av.
dette er det hotellet regner for oss også. Det er selvfølgelig lov å ta ett ekstra til forrett eller hovedrett, men servitørene pleier å holde seg innenfor dette.
for de som ikke liker/kan drikke vin. er det tilgang til øl og brus/farris/vann.
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.