JULEMIDDAGEN
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Skravleforumet / JULEMIDDAGEN
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Skravleforumet / JULEMIDDAGEN
- Dette emnet har 8 svar, 7 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av Roger.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 550Replies: 1386020. des. 2008 kl. 20:29 #152
Litt inspirert her jeg,av snakk om julekaker og julebrus.Nå lurer jeg på hva spiser folk til julemiddag.
Vi har urøkt pinnekjøtt med kålrotstappe og gode poteter og sjy til.Da drikker vi gjerne god juleøl og juleakevitt til.Ikke mye,bare litt.Så får barna den brusen de ønsker å ha
Så er det riskrem med rød saus til desert.
Frøken
annonseTopics: 32Replies: 776Henger meg på deg jeg…. 😂
Her er det østlandsk julemiddag med pølse, ribbe, poteter og brun saus. Og som jeg syns er veldig godt, vet ikke om det bare er en tradisjon i morsslekta mi, salt potetgull som blir mykt av sausen….Åh hælledussen!
Dessert er det selvfølgelig riskrem med rød saus med mandelgave (marsipangris)
P.S. Min søster er ikke glad i riskrem, men har et konkuransseinnstinkt som ALDRI tar fri! Hun SKAL ha mandelen!! Og min samboer klarer ikke å la være å erte. Vet ikke hvor mange ganger vi har lurt henne med en ekstra mandel som han har under servietten… Et år spiste hun tre porsjoner grøt før Gunnar viste frem mandelen. Da ble det hett i stua ja 😈
Topics: 133Replies: 2765Oi da.. da får jeg starte :
Vi begynner med sild, røkelaks og nybakt brød. Så er det ribbe, medisterkaker, medisterpølser, sylte, juleskinke, rødkål, poteter og svisker og brun saus og ribbesjy-fett-saus (eller noe)
Til dessert er det litt forskjellig. Det er en av tre: fruktsalat med nøtter og krem. Multekrem med gorokaker eller riskrem med rød saus.
Litt usikker på hvordan vi får i oss alt dette. Men vi pleier å være 10-12 stykker på julaften, så da må man jo ha nok mat.
Jeg ser jo her at finanskrisen ikke er helt synlig her 🙄
Hvis vi fortsatt er sultne utover kvelden, kan jeg trøste alle med at da kommer julekakene og konfekten på bordet. Sånn hvis noen var litt engstelige for at vi ikke fikk nok..liksom
Frøken
annonseTopics: 49Replies: 139«Meteline» wrote: Henger meg på deg jeg…. 😂
Her er det østlandsk julemiddag med pølse, ribbe, poteter og brun saus. Og som jeg syns er veldig godt, vet ikke om det bare er en tradisjon i morsslekta mi, salt potetgull som blir mykt av sausen….
Vi har akkurat det samme.. Men det med salt potetgull har jeg aldri vært borti før min kjære skulle ha det i fjor… 😯
Topics: 118Replies: 2914Ja jeg får vel hive meg inn i samtalen jeg også og fortelle at her er det også ribbe som står på menyen. Med riskrem til dessert og kaker til «vente kaffen»
Jeg har min egen lille konkurranse med pappa eller mamma om å finne Fillipine nøtt. ☺
Dere vet de små brune nøttene, inne i noen av de er det to nøtter (nesten umulig å finne) -det er en fillipine nøtt. Reglen er at finner man en sånn nøtt inngår man en avtale at den som finner den bestemmer en premie. Dagen etter er det om og gjøre å si «god morgen fillipine» først. Den som taper må gi den avtalte premien til vinneren. 😉
Noen andre som har hørt om dette?
Ellers er det kaker og godteri resten av kvelden.
Og selvfølgelig det beste av alt sent på kvelden er å små spise kald ribbe bit eller pølse. MmmMm…. [smilie=tongue0027.gif]
Topics: 550Replies: 1386021. des. 2008 kl. 21:24 #12116Filipine kjenner jeg veldig godt til,gjorde det mye da vi var barn.Samboer har ikke hørt om dette.
Vi har også kaffe og kaker og snop senere på kvelden,etter at julenissen har vært på besøk.
Frøken
annonseTopics: 99Replies: 2760Og kanskje ikke så veldig overraskende, siden Katrine var her tidligere, så er det ribbe m/tilbehør også her. (Men det er jeg vant til fra jeg var liten, og har egentlig ikke noe med at Katrine å gjøre)
Ribbe, medisterkaker, medisterpølse, og litt annet småtilbehør som svisker og noe greier (som forøvrig ikke blir konsumert av meg iallefall) – og så brunsaus da – det er jul for meg 🙂
– Selvfølgelig vin til maten for de andre.. bortsett fra til meg, som bestandig kjører.. så jeg åpner vinen først når jeg har kommet hjem og setter meg ned med restene.. Men men, det er jo godt da også 🙂
Topics: 2Replies: 1722. des. 2008 kl. 16:42 #12126Jeg kommer fra en familie som alltid har pinnekjøtt til middag (både på mors-og fars-siden), både røkt og urøkt, kålrabistappe og poteter. Har vi vært mange, har vi også hatt vossakorv ved siden av. Multekrem er en selvsagt dessert.
Min forlovedes familie har ribbe med det som hører til, og iår skal vi feire der. Grugleder meg litt. Mest gleder meg, men blir rart uten pinnekjøtt og multekrem. 😀
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.