Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Vi pusser opp! Takk for tålmodigheten 🥰 – Juli 2025

Kjøttkaker i brunsaus

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kjøttkaker i brunsaus

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kjøttkaker i brunsaus

  • Dette emnet har 9 svar, 3 deltakere, og ble sist oppdatert 13 years ago av katrine.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    07. feb. 2009 kl. 21:59 #496

    Jeg har faktisk laget kjøttkaker i brunsaus idag, og det er helt sikkert noe alle kan uansett, men siden jeg synes jeg var så flink, så har jeg tenkt til å dele oppskriften med dere allikevel 😃

    Først så lager man kjøttkakene..

    500g kjøttdeig

    1 egg

    littegranne malt muskat

    1.5 ss potetmel

    1-1.5dl melk

    salt og pepper

    Også blandes det godt sammen (støl i armen, mulig jeg tok litt i)

    Og så steker jeg dem på middels til høy varme, og former dem som kjøttkaker med en spiseskje, hånda og litt vann så det ikke er klissete..

    – Mens jeg steker kjøttkakene, så koker jeg opp en kjele med vann.

    Når kjøttkakene har fått kjøttkakefarge på alle sidene, men ikke helt er ferdigstekt, så legger jeg dem oppi den kjelen med vann som har kokt opp. Der lar jeg de ligge i 10-12 minutter og trekke.

    Da blir de gode med skikkelig fin konsistens.

    Brunsausen lager jeg av vannet som blir igjen av kjøttkake-trekkinga.

    Et par buljongterninger, salt og pepper.

    – Jeg jukser litt kanskje, og bruker Maysenna-mel (brun gjævner) sånn gulaktig/lysebrun pakke. Bare et par spiseskjeer, så sausen blir sånn passe tykk. Også koker jeg sausen opp igjen

    Også er selvfølgelig potetene ferdigkokt da…

    – sikkert ikke vanskelig for dere som er fantastiske til å lage mat, men jeg er fryktelig stolt da – også blir det tilogmed godt 😃

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse

    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    04. feb. 2012 kl. 22:58 #142559

    Se her hva jeg fant! En gammel kjøttkaketråd 😂 Jeg må jo si det at det ofte blir til at man kjøper de ferdige på butikken, men hjemmelagede er jo absolutt best. Er spesielt imponert over at du laget sausen fra bunnen også, Roger 😉

    Settings
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    05. feb. 2012 kl. 17:44 #142622

    Ja de er kjempe gode også 😃

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse

    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    05. feb. 2012 kl. 19:55 #142636

    Det kan jeg tenke meg!

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    05. feb. 2012 kl. 22:19 #142653

    Hey! Fant du den gamle kjøttkaketråden min 😃

    Ja, de er skikkelig gode de!

    Her rett før jul avanserte jeg til og med til medisterkaker :mrgreen:

    Settings
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    05. feb. 2012 kl. 22:42 #142662

    Ja de var også skikkelig gode 😀 Legg inn den oppskriften ogå 😃

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse

    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    06. feb. 2012 kl. 02:04 #142676

    Det får’n si! Du er i draget, Roger 😉 Jeg er jo over gjennomsnittet glad i medister 😃 😃

    Settings
    Topics: 99
    Replies: 2760
    Roger
    06. feb. 2012 kl. 15:39 #142749

    Kan sende deg noen i Posten neste gang Gitte :mrgreen:

    Settings
    Topics: 66
    Replies: 6978
    Gitte
    06. feb. 2012 kl. 16:11 #142750

    «Roger» wrote: Kan sende deg noen i Posten neste gang Gitte :mrgreen:

    Thanks! Regner med at fortsatt er lunka når de kommer frem 😂 😂

    Settings
    Topics: 118
    Replies: 2914
    katrine
    06. feb. 2012 kl. 18:44 #142766

    Med nok bobleplast og teip er de nok rykende ferske når de kommer frem tenker jeg 😀

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde


© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search