Kjøttkaker i brunsaus
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kjøttkaker i brunsaus
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Kjøttkaker i brunsaus
- Dette emnet har 9 svar, 3 deltakere, og ble sist oppdatert 13 years ago av
katrine.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 99Replies: 2760
Jeg har faktisk laget kjøttkaker i brunsaus idag, og det er helt sikkert noe alle kan uansett, men siden jeg synes jeg var så flink, så har jeg tenkt til å dele oppskriften med dere allikevel 😃
Først så lager man kjøttkakene..
500g kjøttdeig
1 egg
littegranne malt muskat
1.5 ss potetmel
1-1.5dl melk
salt og pepper
Også blandes det godt sammen (støl i armen, mulig jeg tok litt i)
Og så steker jeg dem på middels til høy varme, og former dem som kjøttkaker med en spiseskje, hånda og litt vann så det ikke er klissete..
– Mens jeg steker kjøttkakene, så koker jeg opp en kjele med vann.
Når kjøttkakene har fått kjøttkakefarge på alle sidene, men ikke helt er ferdigstekt, så legger jeg dem oppi den kjelen med vann som har kokt opp. Der lar jeg de ligge i 10-12 minutter og trekke.
Da blir de gode med skikkelig fin konsistens.
Brunsausen lager jeg av vannet som blir igjen av kjøttkake-trekkinga.
Et par buljongterninger, salt og pepper.
– Jeg jukser litt kanskje, og bruker Maysenna-mel (brun gjævner) sånn gulaktig/lysebrun pakke. Bare et par spiseskjeer, så sausen blir sånn passe tykk. Også koker jeg sausen opp igjen
Også er selvfølgelig potetene ferdigkokt da…
– sikkert ikke vanskelig for dere som er fantastiske til å lage mat, men jeg er fryktelig stolt da – også blir det tilogmed godt 😃
Frøken
annonseTopics: 66Replies: 6978Frøken
annonseTopics: 99Replies: 2760Topics: 118Replies: 2914Frøken
annonseTopics: 66Replies: 6978Topics: 99Replies: 2760Topics: 66Replies: 6978 -
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.