Matlei…tips noen
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Matlei…tips noen
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Matlei…tips noen
- Dette emnet har 16 svar, 9 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av hildemor.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 133Replies: 2765
Nå er jeg så lei av å finne på morsomme og spennende middager og lørdagskos-kvelder og fine søndagsmiddager. Stian er nesten altetende, min datter vil bare ha spaghetti og pizza, jeg vil gjerne variere litt, men spiser det aller meste ( så lenge det ikke går selv til/fra tallerken, ser på meg eller er i overkant av slimete :skrekk: )
Er det noen som har noen tips?
Alt fra enkle smørbrød til avanserte tre-retters tas i mot med takk 😀
Frøken
annonseTopics: 550Replies: 1386003. jan. 2009 kl. 15:17 #12475En enkel ovnsrett,som jeg har inntrykk av at barn liker består av potetmos,kjøttfarse og gr.saker.
Her kan du bruke posemos om du vil og så bruker du gr.sakblanding i frysern. Så lager du potetmosen,trengs ikke kokes,men la den stå litt,så den tykner.
Legg kjøttfarsen i bunnen på en ildfast form,legg gr sakblanding over,så potetmosen.Ta gjerne litt krydder på om du vil.
La dette steke ved ca 200 grader i 75-90 minutter.
Topics: 118Replies: 2914Der må jeg si at kjenner meg igjen ja… 🙄
Jeg har merket at maten jeg lager nesten går en slags turnus hehe, så det blir med andre ord mye av det samme.
Jeg har 3 ting som jeg syntes er godt og utrolig enkelt.
Den ene er vel en blanding av Taco og fahitas (litt kjappere bare)
Jeg tar grønnsaker (agurk, mais, tomat, squash, salat, løk og paprika ) her kan man jo bare bruke fantasien. Kutter alt i små biter, putter de i en bolle og blander alt godt sammen.
Så tar jeg kylling filet, deler den i små biter. Steker den i panna og blander i Taco krydder. (Kutter grønsakene mens jeg steker kyllingen)
Så fordeler jeg alt i taco lumpene, tar gjerne med ost også. Pakker lumpene sammen og tar sølvfolie rundt og legger de i ovnenen.
Etter ca 4 min tar du de ut (eller når osten er smeltet) Det hele tar ca 10 min. Det som er det fine er at det som du ikke får plass til i lumpene kan du bruke til salat senere.
…………………………………………………………
Den andre er:
Ta salaten du hadde igjen fra overnevnte oppskrift ( eller lag en ny)
Kok opp litt pasta skruer, kjøl de ned og etter 7 min har du en god salat. (Ta gjerne med noen pølse biter eller Bog skinke og ost i salaten)
…………………………………………………………
Den tredje tingen som er like enkel er Pita brød:
Tin ett pita brød i ovnenen, fyll den med salat (miks og match som du vil)
Ta med pølsebiter eller annet kjøtt/ skinke og ost. Putt det i ovnen og vent til osten er smeltet. Ha i litt dressing og der har du mat på 5 min.
Håper du kanskje fikk noen ideer til hva du kan lage ellers så har jeg sikkert et par gode tips til på lager bare jeg får tenkt meg om.
😉
Frøken
annonseTopics: 133Replies: 2765Topics: 62Replies: 559Tacopannekaker er populært her iallefall 😀
Stek kjøttdeig og blander i taco-krydder, samt det man vil av paprika, løk etc. Legg litt av dette i en stripe midt i en pannekake, rull sammen og legg i ildfast form, så mange du får plass til. Strø på litt revet ost på toppen, stek til denne er smeltet. Nam!
Frøken
annonseTopics: 118Replies: 2914Topics: 13Replies: 628Har noen tips med pita brød som er lettvint å lage:
1.Bruk pitabrødet som pizza bunn , smør på dolmia pastasaus og det du måtte ønske av fyll, f,eks kjøttdeig, løk, skinke, champinjong, mais m.m og ost på toppen, sett inn i ovnen i 5-10 minutter og vips ferdig.
2. Pitabrød, varmes i ovnen og skjæres opp på den ene siden. Kjøp slike tynne løvbiff eller tacoskiver eller hva de nå heter fra frysedisken, stek disse hele.
Putt kjøttet i pitaen sammen med agurk, salat, løk, tomat og mais og dressing eller tzatsiki. Kjempegodt.
Også godt med pommesfrites inni, da blir det nesten som gresk Gyros pita.
Topics: 12Replies: 512Hm, jeg er også lei av å finne på middag hver eneste dag, så blir ofte at kjøttdeig er basis…
Her er et forslag som vi liker godt
Strimlet svinekjøtt, stek(ikke for lenge)
Ha over en til to poser Wok sauce Hoi Sin & Garlic ( Fra merket Blue Dragon)La det surre en stund
Kok Jasminris
Lag salat av isberg, agurk,rød paprika og rødløk. Ha i fetaost og litt av oljen.
( Den fetaosten i glass, lyseblått lokk)
Ta en dæsj av alt, finn noe godt å drikke, Bon apetit ~
Kan droppe hoi sin sausen, og heller ha peppersaus om en vil.
Topics: 12Replies: 512Topics: 133Replies: 2765«Spruddle» wrote: Tacopannekaker er populært her iallefall 😀
Stek kjøttdeig og blander i taco-krydder, samt det man vil av paprika, løk etc. Legg litt av dette i en stripe midt i en pannekake, rull sammen og legg i ildfast form, så mange du får plass til. Strø på litt revet ost på toppen, stek til denne er smeltet. Nam!
Denne hørtes god ut *desperat på jakt etter noe litt mer variert middagskost*
Denne skal på bordet i kveld:)
Topics: 129Replies: 2344En annen variant hvis man ikke har pannekaker tilgjengelig er å bruke Taco lefser. Den mest lettvindte fredags/lørdagskosen jeg lager er følgende: Steker to pk kjøttdeig. Tilsetter 1 1/2-2 pk tacopulver (synes faktisk den fra firstprice smaker best her) Tilsetter et beger Creme Fresh og 1 dl vann og gir et oppkok. Deretter har jeg to varianter. Enten så fyller jeg kjøttdeigen på lefsene og ruller sammen og legger inntil hverandre i ildfast form eller så legger jeg lefser og kjøttdeig lagvis. Bruker 5 lag med 2 og 2 med lefser til vår middels store form. Begynner og avslutter med kjøtt. Heller til slutt sausen i pannen over og topper med ost. Steker på varmluft 200 grader i 15 min. Smaker utrolig godt 😀
Topics: 133Replies: 2765Frøken
annonseTopics: 23Replies: 206Selv har jeg begynt å leve lavkarbo etter magesåret jeg fikk diagnostisert i mai. Lavkarbo.no har mange gode oppskrifter på alt fra middager til snacks og jeg koser meg med matlaging. For en gangs skyld. 🙂 Der får du sikkert mange gode tips, min favoritt er selvlaget tacokrydder til kjøttdeigen. Nammi!
Topics: 4Replies: 35111. jun. 2009 kl. 15:37 #49542Vi pleier å lage en champinjong- og pølseomelett i ildfast form:
Fres pølser i terninger i stekepanna, brun champinjongen lett,(husk den skal fortsette å koke inne i omeletten) Hell det i en stor ildfast form. Visp 6-7 egg, sammen med et par spiseskjeer mel og litt bakepulver, gjerne en klatt rømme samt litt salt og pepper og hell over Pølser og champinjong. Strø over ost og gjerne litt oregano. Stekes til osten er passe gyllen. ca 225 grader. Server med enkel salat(isberg, hakket tomat, agurk og rømme)
Nyyyyydelig!! Kan også bruke røkelaks(uten champinjong da, evt. brokkoli og dill isteden for oregano – RÅGODT!!!
😛
Topics: 133Replies: 2765Dere altså.. ble tacopannekaker i Spruddlevariant i dag.. men her har jeg jo mat for hele uka.
Skal begynne å bli flinkere å skrive ukes plan. Her begynner jeg bra hver uke, men så skjærer det seg fullstendig :skrekk:
Snart ny uke med nye muligheter, og masse gode oppskrifter her inne 😀
Frøken
annonseTopics: 129Replies: 2344«Stavangerpar» wrote: En enkel ovnsrett,som jeg har inntrykk av at barn liker består av potetmos,kjøttfarse og gr.saker.
Her kan du bruke posemos om du vil og så bruker du gr.sakblanding i frysern. Så lager du potetmosen,trengs ikke kokes,men la den stå litt,så den tykner.
Legg kjøttfarsen i bunnen på en ildfast form,legg gr sakblanding over,så potetmosen.Ta gjerne litt krydder på om du vil.
La dette steke ved ca 200 grader i 75-90 minutter.
stemmer det at det skal stå over en time og opp til en og fn halv i ovnen på 200 grader? Eller hadde det sneket seg inn en trykkleif eller to 😂
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.