Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Sjokoladekaker

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekaker

Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekaker

  • Dette emnet har 6 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av Jannicke.
  • Forfatter
    Innlegg
  • Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    09. apr. 2009 kl. 09:24 #1040

    Du får heller link til siden – der ligger 227 dødsfristende sjokoladekaker og venter.

    http://www.detsoteliv.no/searchresults_othermpay.php?&name=&ingredienser=&allergi=K&kategori=6&sortering=N

    Bettie la ut en link på skravletråden… legger den ut her og jeg. Så flest mulig kan bake mest mulig sjokoladefristelser i påsken

    😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Annonse
    Topics: 116
    Replies: 2914
    katrine
    09. apr. 2009 kl. 09:57 #32682

    Syntes det er litt dårlig at du ikke skriver inn oppskriftene Jannicke 😂 Det er jo bare noen få stk. haha. Tusen takk for at du la linken hit. Da er det lettere å finne den :mrgreen:

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    09. apr. 2009 kl. 10:13 #32705

    Hihi.. beklager Katrine. Skal ta noen dager ekstra fri, og legge de inn for deg :mrgreen:

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    20. mai. 2009 kl. 08:58 #46201

    Denne laget jeg på 17 mai. Den var rett og slett fantastisk god, Pyntet den med masse jordbær og den gikk ned på høykant hos alle

    Bountykake

    Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!

    Ingredienser:

    Kakebunner:

    6 eggehviter

    200 g melis

    200 g kokos

    Sjokoladekrem:

    150 g smør

    150 g lys kokesjokolade

    90 g melis

    6 eggeplommer

    Fremgangsmåte:

    Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.

    Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.

    Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

    Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

    Tips:

    Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.

    Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.

    Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.

    Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

    😀

    Settings
    Profilbilde
    Frøken
    annonse
    Topics: 12
    Replies: 512
    Lykke
    20. mai. 2009 kl. 09:34 #46204

    Jo mere vi er her inne, jo fetere vi blir…tralala [smilie=aiwebs_007.gif]

    Settings
    Topics: 21
    Replies: 2504
    Sørlandsbrud_09
    20. mai. 2009 kl. 19:08 #46292

    hihihi

    Settings
    Topics: 133
    Replies: 2765
    Jannicke
    24. mai. 2009 kl. 12:28 #46828

    Denne har jeg nå bakt to ganger,.. og den er suuuuuuuuuuuuuuuuper god. Siden det er vår/sommer – hra jeg pyntet med masse friske jordbær. Absolutt å anbefale. Enkelt å lage..

    Sarah Bernhardt terte

    Sarah Bernhardt terte» er en klassisk og luksuriøs konfektkake, som er oppkalt etter den kjente franske skuespillerinnen! Kaken består av en myk mandelbunn som er dekket med en helt spesielt nydelig sjokoladesmørkrem, smaksatt med kaffe og sherry! Se også oppskrift på de berømte småkakene som heter «Sarah Bernhardt».

    Ingredienser:

    Kakebunn:

    4 eggehviter

    200 g mandler

    200 g melis

    1 ts bakepulver

    Sjokoladekrem:

    150 g smør

    150 g melis

    4 eggeplommer

    100 g kokesjokolade

    1 ss varm kaffe

    1-2 ss sherry

    Pynt:

    mandelflarn

    Fremgangsmåte:

    Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.

    Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

    Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.

    Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.

    Tips:

    Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.

    «Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.

    Settings
  • Forfatter
    Innlegg
  • You must be logged in to reply to this topic.

Logg inn og delta i samtalen!





Ikke medlem enda?

Start i dag og få gratis tilgang til alt hos Bryllupsvenner!

* Få oversikt med dine egne planleggingsverktøy
* Se og få inspirasjon fra alle forumer, emner og svar
* Skriv og lag dine egne må-gjøres-lister
* Lag ditt eget profilbilde
.. med mer..!

Du er i gang om under 1 minutt - trykk på knappen under!

Logg inn her så kan du også
lage et profilbilde

Annonse

© 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

Scroll to top
  • Home
  • Bryllupsforum
  • Bryllupsplanlegger
Search