Sjokoladekaker
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekaker
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Sjokoladekaker
- Dette emnet har 6 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 15 years ago av Jannicke.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 133Replies: 2765
Du får heller link til siden – der ligger 227 dødsfristende sjokoladekaker og venter.
Bettie la ut en link på skravletråden… legger den ut her og jeg. Så flest mulig kan bake mest mulig sjokoladefristelser i påsken
😀
Frøken
annonseTopics: 118Replies: 2914Topics: 133Replies: 2765Frøken
annonseTopics: 133Replies: 2765Denne laget jeg på 17 mai. Den var rett og slett fantastisk god, Pyntet den med masse jordbær og den gikk ned på høykant hos alle
Bountykake
Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!
Ingredienser:
Kakebunner:
6 eggehviter
200 g melis
200 g kokos
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
90 g melis
6 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
Tips:
Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.
Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.
Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.
😀
Topics: 12Replies: 512Topics: 21Replies: 2504Frøken
annonseTopics: 133Replies: 2765Denne har jeg nå bakt to ganger,.. og den er suuuuuuuuuuuuuuuuper god. Siden det er vår/sommer – hra jeg pyntet med masse friske jordbær. Absolutt å anbefale. Enkelt å lage..
Sarah Bernhardt terte
Sarah Bernhardt terte» er en klassisk og luksuriøs konfektkake, som er oppkalt etter den kjente franske skuespillerinnen! Kaken består av en myk mandelbunn som er dekket med en helt spesielt nydelig sjokoladesmørkrem, smaksatt med kaffe og sherry! Se også oppskrift på de berømte småkakene som heter «Sarah Bernhardt».
Ingredienser:
Kakebunn:
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
4 eggeplommer
100 g kokesjokolade
1 ss varm kaffe
1-2 ss sherry
Pynt:
mandelflarn
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.
Tips:
Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.
«Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.