Tapas
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Tapas
Hjem / Bryllupsforum / Og andre ting… / Oppskrifter / Tapas
- Dette emnet har 4 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 16 years ago av
Jannicke.
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 133Replies: 2765
jentekvelden på lørdag ble meget vellykket. Her er noen av tingene jeg serverte (alle er enkle å lage)
Fylt Champignon:
sett ovnen på 200 c.
6-8 personer
8 store champignon
1 rødløk
4 fedd hvitløk
150-200 gr cerizopølse (eller annen spekepølse)
salt og pepper
Bladpersille
Vri stilkene av soppene, hakk disse i småbiter sammen med løk og hvitløk. Stek dette i stekepanne.
Hakk opp spekepølsen og putt det i stekepannen mot slutten.
Sett champignonhattene på et brett eller ildfastform. Pensle formen med olje. Fyll opp hattene med fyllet og strø over bladpersille/salt og pepper
Stek dette midt i ovenen i 12-14 minutter
Mozarella salat:
6-8 personer
1 stor rødløk
4-6 tomater
Fersk Mozarella ost (ca 2-3 pakker)
friske urter
2 ss god olivenolje
1 ss balsamico
nykvernet pepper
Skjær tynne skiver av tomater, løk og mozarellaost. Legg dette annenhver gang på et fat. Bland olje og balsamico med pepper. Hell dette over salaten. Strø over med friske urter (basilikum, persille)
smaker best romtemperert
Asparges Skinke
6-8 personer
2 bunter grønne asparges
serrano skinke
Parmesan
Fyll en gryte med vann, tilsett salt (og bittelitt sukker) Kok opp vannet og legg i asparges. Denne skal deretter kokes i 4-6 minutter. (følg med!!)
Legg asparges på et fat, surr en skinkeskive rundt hver asparges. Skjær parmesan med ostehøvel over det hele.
Jeg serverte også stekt cerizopølse. Det er utrolig godt. Det får man kjøpt på litt større Meny, Ultra og noen Ica butikker. (sikkert andre også)
Litt klønete å få av det tynne skinnet, men er verdt alt strevet 😀
Skjær pølsen i tynne biter og stek i 5-7 min i olje. Serveres varme
Potetbåter
ovn på ca 220 grader
10-14 poteter
Olje
salt
pepper
hvitløk
sesamfrø
Provence krydder
Hell olje i en ildfast form, skjær potetene i båter. Strø over nykvernet salt og pepper, provence krydder og sesamfrø. bruk enten hele hvitløksfedd eller hvitløkspulver. bland dette godt sammen (kan også «ristes» i pose med olje og krydder før det helles over i formen)
stek i 30-40 min (kommer litt an på ovn)
De siste minuttene setter jeg på grill eller varmluft, for å få en litt crispy potet.. men her må det følges med slik at ikke krydderet blir brent.
Frøken
annonseTopics: 1Replies: 167Topics: 118Replies: 2914Frøken
annonseTopics: 99Replies: 2760HAH! For hvem lagde tapas til hvem forrige gang Katrine? 😉
Jannicke: Jeg letet og letet febrilsk etter oppskriften jeg laget etter den gangen. Tror jeg laget 5 eller 6 retter, + aioli 😉
– men så fant jeg den ikke
så da kom det ingen tips fra meg på jentekvelden deres… 🙄
-
ForfatterInnlegg
- You must be logged in to reply to this topic.