Jannicke
Registreringsdato: 18. nov 2008
Startede emner: 133
Forumsvar totalt: 2765
Har forumrolle: Deltaker
Startede emner: 133
Forumsvar totalt: 2765
Har forumrolle: Deltaker
Jeg aner faktisk ikke ennå. Vi skal ned å se på lokalene nå etter jul. Men håper at vi kan ha en E-form på bordet. Føler at alle dermed er med på festen.
Jeg har en litt dårlig erfaring med små rund-bord, så det skal nok ikke vi ha.
Men vi får se, kan jo hende lokalene gjør det slik at vi må velge noe annet enn de vi hadde tenkt.
sjokoladefondue, sjokoladefondant, fruktsalat med litt attåt i fruktsausen eller kremen. Hjemmelaget karamellpudding (det er godt det) Sara bernard kake, bær med hjemmelaget vaniljesaus, creme brulee er jo alltid godt, suksessterte,
Nå gikk jeg tom for ideer, og ble sulten 🙄
Lykke til:)
Kirke og lokale ble ordnet først.
Forlovere
Antrekk til stian
Min kjole
Så kom resten i en litt tilfeldig rekkefølge. Mye som ordnet seg bare med å snakke med noen som kjente noen osv.
Invitasjonene er snart ferdig. Skal se om jeg får lagt ut et bilde sånn etterhvert.
Oi da.. da får jeg starte :
Vi begynner med sild, røkelaks og nybakt brød. Så er det ribbe, medisterkaker, medisterpølser, sylte, juleskinke, rødkål, poteter og svisker og brun saus og ribbesjy-fett-saus (eller noe)
Til dessert er det litt forskjellig. Det er en av tre: fruktsalat med nøtter og krem. Multekrem med gorokaker eller riskrem med rød saus.
Litt usikker på hvordan vi får i oss alt dette. Men vi pleier å være 10-12 stykker på julaften, så da må man jo ha nok mat.
Jeg ser jo her at finanskrisen ikke er helt synlig her 🙄
Hvis vi fortsatt er sultne utover kvelden, kan jeg trøste alle med at da kommer julekakene og konfekten på bordet. Sånn hvis noen var litt engstelige for at vi ikke fikk nok..liksom
*snufs*
Jeg vil så gjerne være med på diskusjonen, MEN.. jeg er diabetiker; og kan herved erklære alle sukkerfrie julebruser for æsj!!.
Men julebrus er da RØD… hvertfall når jeg var liten. Husker jeg drakk julebrus fra Ringnes med nisse og reinsdyr på.. og den var veldig rød!!.
Jeg har jukse smakt litt på julebrus, men det er sååå mye sukker i den at jeg risikerer en tur til Riksen istedet.. 😂
Så min aller siste hel flaske med julebrus ble inntatt omtrent julen 88-89.. 😛 (og det er jo bare sånn omtrent 20 minutter siden)
Var veldig glad Stian fridde og. Vi hadde jo snakket litt om å gifte oss. Han er nok litt gammeldags av seg han og, for han ville gjerne fri, og jeg ville ikke,.hehe. Så da løste jo det seg greit. Nå har vi bare vært sammen i 1.5 år, så har jo ikke akkurat ventet meg ihjel 😉
Her er det fortsatt litt igjen. Men jeg har ikke tenkt å befinne meg på jobb før i januar. (dvs.. hjemmekontor er kjekt) så her kommer resten av pynten opp i morgen og mandag. Treet kommer opp lille julaften sammen med Hovmesteren og Grevinnen.
Jeg er nok ikke av de som pynter mest, men noen rød hjerter her og der, masse stearinlys, litt vindusdekorasjoner og slikt hører jo med.
Jeanett og jeg kjøpte masse dekor-kongler, malte de hvite og strødde glitter over, så de står til pynt litt sånn overalt.
Nå fikk jeg pluteslig akutt julestemning 😀
Det går så bra 😀 Sørg for å ha ting planlagt litt i god tid, så slipper du å stresse, i alle fall med bursdagene.
Få hjelp til å bake kaker, og hør om noen kanskje har tid til å komme litt før til bursdagene, slik at de har mulighet tilå hjelpe litt.
Kjøp inn litt hver mnd, og legg det et lurt sted (men ikke så lure at du ikke finner det igjen 😎 ) Så blir det ikke så tøft for økonomien heller.
Har samme problem som deg. er nestleder i FAU, klassekontakt, tillitsmann på jobb, masse å gjøre nå ved årsslutt og ut til mars neste år. Min egen 30 årsdag i sommer, min datters bursdag og stian bursdag. Som nestleder i FAU er jeg også medansvarlig for 17. mai komiteen på skolen. Så i juleferien skal jeg puste ut, før neste år starter. 😂
Lykke til!!…. dette går så bra så!
Det var da makan til mas da:)
Serinakaker:
500 g hvetemel
300 g margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts hornsalt
2 egg
perlesukker
mandler
Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen. Rør inn ett halvvispet egg. Ha alt på bakebordet og kna det sammen til en deig.
Lag små sprekkfrie kuler, dypp dem i det andre sammenvispete egget og sett dem på en plate dekket med bakepapir. Strø på perlesukker og hakkete mandler.
Stek midt i ovnen ved 180 C til de er lys gulbrune og sprø.
Burde jo hatt noen tips der. Siden jeg spurte om dette forumet. Men o følge min datter er dette kjempelett. De har nemlig laget det på SFO. Du tar bare sånn deig (lys deig, vet du) og lager sånne kaker, og tar sukker på. Sånne store sukker vøttu.
Hah!! der tenker jeg du har kakene dine 🙄
Vi er nok litt heldige der. Flere i familien til Stian og vennekresten er veldig fotointeressert. Så de har både kunnskaper og utstyr til å ta meget gode bilder. Vi har i tillegg en fotograf som skal ta brudebildene.
Filming har vi ikke tenkt så mye på. Skal prøve å få en venn av stian til å filme i kirken, under talene og brudevalsen.
Eller så tror jeg det blir mer enn nok bilder med så mange fotoflinke og fotointeresserte 😀