Jannicke
Startede emner: 133
Forumsvar totalt: 2765
Har forumrolle: Deltaker
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Denne har jeg nå bakt to ganger,.. og den er suuuuuuuuuuuuuuuuper god. Siden det er vår/sommer – hra jeg pyntet med masse friske jordbær. Absolutt å anbefale. Enkelt å lage..
Sarah Bernhardt terte
Sarah Bernhardt terte» er en klassisk og luksuriøs konfektkake, som er oppkalt etter den kjente franske skuespillerinnen! Kaken består av en myk mandelbunn som er dekket med en helt spesielt nydelig sjokoladesmørkrem, smaksatt med kaffe og sherry! Se også oppskrift på de berømte småkakene som heter «Sarah Bernhardt».
Ingredienser:
Kakebunn:
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
4 eggeplommer
100 g kokesjokolade
1 ss varm kaffe
1-2 ss sherry
Pynt:
mandelflarn
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.
Tips:
Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.
«Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.
Glemte jo helt å fortelle…hehe (kjempeviktig)
Jeg har nesten ikke hår igjen ‘IIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiK*
Altså.. var hos frisøren på en liten impulstur i går.. skulle jo egentig klippe meg før bryllupet, men frisøren min ble syk.
Så tok liksom bare det som var slitt… eh.. det gikk MINST 25 cm.. jeg har jo ikke hår.(over ett år siden jeg klippet meg, så det var veeeeldig slitt) .*uæææææææææææææææ*
Men nå som jeg frst har tatt så mye, kunne jeg faktisk tenkt meg å ta ennå mer.. kanskje muligens. Moro med litt forandring, og har jo for det meste hatt langt hår.. kanskje man skulle.. til helga kanskje 🙄
Frøken
annonseDa er det søndag! Kake skal bakes, tann er knukket (auau) skal ha middagsgjester 😀 Og kooooser oss og slapper av. det var vår søndag..
Sitter å ser på bildene fra bryllupet… Det er ganske rart, er ikke ofte jeg tenker «fy søren så pen jeg er»
Og jeg hr jo verdens kjekkeste mann… men je synes han er det hver dag.. ikke bare den dagen liksom..
*livet er herlig*
«junigifteklar» wrote: God morgen alle sammen 😀
Håper alle her inne får en kjempefin dag i dag 😀
Her stråler solen og jeg skal ut med ungene mine senere og kose meg med dem…Litt bittersøt med tanke på hva jeg egentlig skulle ut på i dag men har slått meg til ro med at situasjonen ble sånn den ble [smilie=aiwebs_005.gif]
Mange klemmer til alle sammen 😀 😀
Jeg har begynt på ølen… så bare å slenge seg på her
Frøken
annonseDenne laget jeg på 17 mai. Den var rett og slett fantastisk god, Pyntet den med masse jordbær og den gikk ned på høykant hos alle
Bountykake
Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!
Ingredienser:
Kakebunner:
6 eggehviter
200 g melis
200 g kokos
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
90 g melis
6 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
Tips:
Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.
Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.
Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.
😀
Sjokolade er aldri feil. Spesielt ikke på liksomfredager… kakebilder er heller aldri feil.
Jeg bakte Bountykake 17 mai… fy søren den var god. Smakte akkurat som sjokoladen (så det innebærer at man må like bountysjokolade for å like kaken)
tenkte egentlig å bake i dag og. Må bare jobbe ferdig først. og handle…
Frøken
annonse«Oss180709» wrote: Sikkert dumt spørsmål,meeeen: Hva heter den «vanlige» og «klassiske» inngangsmarsjen?
Kommer sikkert mange dumme spørmål nå som det nærmer seg bryllupet, så vær forberedt 😂
Vi hadde Mendelsohn «midtsommernatt» som utgangsmarsj. Tror det er den du mener. Den blir kalt Mendelsohns bryllupsmars
Ser jo n¨at Bettie har svart deg 😳 😳
Ikke mye respons fra damene som skal være med her gitt 😐
Jeg bestiller derfor bord på Mama Rosa ved Egertorget midt i sentrum. Om noen har motforestillinger eller sterke ønsker om noe annet så hyl ut før kl 20.00 i kveld.
Håper vi sees, jenter.
er det flere som vil være med så si i fra!!!!
«Sørlandsbrud_09» wrote: jeg skal ha fri 3 dager før- og to dager etter bryllupet. Det er min ferie i år…. Weheee
Kollegaen min har omtrent 7 uker ferie i år, grunnet sykemelding og permisjon i fjor. Jeg kan gi deg 2 av hans uker 😀 han klager så fælt over for mye ferie… Så jeg gir deg 2 ekstra uker jeg… No Worries
-
ForfatterInnlegg