Skip to content
Bryllupsvenner.no
  • Planlegger
  • Inspirasjon
  • BryllupsforumExpand
    • Emner uten svar
    • Nye innlegg siden siste besøk
    • Nye svar: Siste dag
    • Nye svar: Siste 3 dager
    • Nye svar: Siste uke
    • Nye svar: Siste måned
    • Siste emner
    • Mest populære emner
    • Sist oppdaterte emner
    • Emner med flest svar
    • Mine aktive emner
    • Alle mine emner
    • Emner med mine svar
    • Mine emner med ingen svar
    • Mine emner med flest svar
    • Mine favoriserte emner
    • Emner som jeg følger
Search

Bli medlem / Logg inn
Bryllupsvenner.no
Account Logg inn

Jannicke

Registreringsdato: 18. nov 2008
Startede emner: 133
Forumsvar totalt: 2765
Har forumrolle: Deltaker
  • Se forumsvar
  • Se startede emner
  • Se abonnementer
  • Se favoriserte emner
  • Send PM


  • Send en PM til jannicke
    • Profil
    • Forumsignatur
    • Emner startet
    • Svar opprettet
    • Engasjementer
    • Favoritter
    Search

    Forumsvar Lagt Inn

    Viser 20 innlegg - 1,121 til 1,140 (av totalt 2,765)
    ← 1 2 3 … 56 57 58 … 137 138 139 →
    • Forfatter
      Innlegg
    • Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 12:28 #46828

      Denne har jeg nå bakt to ganger,.. og den er suuuuuuuuuuuuuuuuper god. Siden det er vår/sommer – hra jeg pyntet med masse friske jordbær. Absolutt å anbefale. Enkelt å lage..

      Sarah Bernhardt terte

      Sarah Bernhardt terte» er en klassisk og luksuriøs konfektkake, som er oppkalt etter den kjente franske skuespillerinnen! Kaken består av en myk mandelbunn som er dekket med en helt spesielt nydelig sjokoladesmørkrem, smaksatt med kaffe og sherry! Se også oppskrift på de berømte småkakene som heter «Sarah Bernhardt».

      Ingredienser:

      Kakebunn:

      4 eggehviter

      200 g mandler

      200 g melis

      1 ts bakepulver

      Sjokoladekrem:

      150 g smør

      150 g melis

      4 eggeplommer

      100 g kokesjokolade

      1 ss varm kaffe

      1-2 ss sherry

      Pynt:

      mandelflarn

      Fremgangsmåte:

      Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.

      Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

      Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.

      Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.

      Tips:

      Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.

      «Sarah Bernhardt terte» er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering – sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.

      Settings
      Profilbilde
      Frøken
      annonse
      Annonse
      Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 11:15 #46819

      Må jo le litt da. Er jo fortsatt i kategorien langt, og et godt stykke nedenfor skuldrene.. men det hjelper jo ikke det..hehe. Kjennes ut som neste ikkeno :mrgreen: Bilde??? hmm.. ta må jeg jo ta et da.. Kommer nok snart 😀

      *kake snart ferdig*

      Settings
      Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 10:39 #46812

      Glemte jo helt å fortelle…hehe (kjempeviktig)

      Jeg har nesten ikke hår igjen ‘IIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiK*

      Altså.. var hos frisøren på en liten impulstur i går.. skulle jo egentig klippe meg før bryllupet, men frisøren min ble syk.

      Så tok liksom bare det som var slitt… eh.. det gikk MINST 25 cm.. jeg har jo ikke hår.(over ett år siden jeg klippet meg, så det var veeeeldig slitt) .*uæææææææææææææææ*

      Men nå som jeg frst har tatt så mye, kunne jeg faktisk tenkt meg å ta ennå mer.. kanskje muligens. Moro med litt forandring, og har jo for det meste hatt langt hår.. kanskje man skulle.. til helga kanskje 🙄

      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      Settings
      Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 10:13 #46807

      Herremin… OL i skrivefeil og halve setninger…

      Settings
      Profilbilde
      Frøken
      annonse
      Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 10:12 #46806

      Da er det søndag! Kake skal bakes, tann er knukket (auau) skal ha middagsgjester 😀 Og kooooser oss og slapper av. det var vår søndag..

      Sitter å ser på bildene fra bryllupet… Det er ganske rart, er ikke ofte jeg tenker «fy søren så pen jeg er»

      :mrgreen:

      Og jeg hr jo verdens kjekkeste mann… men je synes han er det hver dag.. ikke bare den dagen liksom..

      *livet er herlig*

      Settings
      Jannicke
      24. mai. 2009 kl. 08:13 #46785

      «Bettie» wrote: Åh, så flink du er, Hildemor! Blir ikke mannen din blank i øya av dette, så vet ikke jeg! Nydelig sang! 😀

      Jeg og min tilkommende møttes også online, btw. :mrgreen:

      Stian og jeg møttes også på dette store Internettet 😀

      Settings
      Jannicke
      23. mai. 2009 kl. 18:25 #46742

      En stor klem til dere, Sizza og Morten.

      Settings
      Jannicke
      23. mai. 2009 kl. 18:02 #46740

      Fy søren. Hilde.. Ble rørt jeg. den var utrolig fin. Såååå flink du er 😀

      Settings
      Jannicke
      23. mai. 2009 kl. 16:31 #46731

      «junigifteklar» wrote: God morgen alle sammen 😀

      Håper alle her inne får en kjempefin dag i dag 😀

      Her stråler solen og jeg skal ut med ungene mine senere og kose meg med dem…Litt bittersøt med tanke på hva jeg egentlig skulle ut på i dag men har slått meg til ro med at situasjonen ble sånn den ble [smilie=aiwebs_005.gif]

      Mange klemmer til alle sammen 😀 😀

      Jeg har begynt på ølen… så bare å slenge seg på her :mrgreen:

      Settings
      Jannicke
      22. mai. 2009 kl. 20:41 #46655

      Hihi.. mini BV treff 😀

      Kjempekoselig!!! Nå kan dere angre altså!!

      Settings
      Profilbilde
      Frøken
      annonse
      Jannicke
      22. mai. 2009 kl. 19:57 #46643

      «kris» wrote: Jeg betalte 2000 for nr 1 på Finn.no, 835 kr for nr 2 på dhgate.com, 853 kr for nr 3 på dhgate.com og 967 kr for nr 4 på dhgate.com.

      Jeg kroner deg herved til Dronning av Brudekjoler

      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      Settings
      Jannicke
      22. mai. 2009 kl. 12:15 #46589

      Så bra berg-Olsen. Grattis med suuuuper kjole. Hyggelig å høre at du ble fornøyd 😀

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 20:47 #46318

      12 037

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 20:34 #46310

      Hei du/dere 😀 Velkommen hit. Rop ut om det er noe vi kan bistå med.

      Jeg har noen lister i bloggen min over hva som gjensto og hva som var gjort når det var x antall dager igjen. Ta en titt om du ønsker 😀

      Lykke til med resten av planleggingen!!!

      Settings
      Profilbilde
      Frøken
      annonse
      Annonse
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 18:56 #46289

      Den ligger ute under tema Sjokoladekaker:)

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 08:58 #46201

      Denne laget jeg på 17 mai. Den var rett og slett fantastisk god, Pyntet den med masse jordbær og den gikk ned på høykant hos alle

      Bountykake

      Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!

      Ingredienser:

      Kakebunner:

      6 eggehviter

      200 g melis

      200 g kokos

      Sjokoladekrem:

      150 g smør

      150 g lys kokesjokolade

      90 g melis

      6 eggeplommer

      Fremgangsmåte:

      Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.

      Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.

      Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

      Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

      Tips:

      Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.

      Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.

      Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.

      Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

      😀

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 08:55 #46200

      Sjokolade er aldri feil. Spesielt ikke på liksomfredager… kakebilder er heller aldri feil.

      Jeg bakte Bountykake 17 mai… fy søren den var god. Smakte akkurat som sjokoladen (så det innebærer at man må like bountysjokolade for å like kaken)

      tenkte egentlig å bake i dag og. Må bare jobbe ferdig først. og handle…

      Settings
      Profilbilde
      Frøken
      annonse
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 08:14 #46195

      «Oss180709» wrote: Sikkert dumt spørsmål,meeeen: Hva heter den «vanlige» og «klassiske» inngangsmarsjen?

      Kommer sikkert mange dumme spørmål nå som det nærmer seg bryllupet, så vær forberedt 😂

      Vi hadde Mendelsohn «midtsommernatt» som utgangsmarsj. Tror det er den du mener. Den blir kalt Mendelsohns bryllupsmars

      Ser jo n¨at Bettie har svart deg 😳 😳

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 07:54 #46191

      Ikke mye respons fra damene som skal være med her gitt 😐

      Jeg bestiller derfor bord på Mama Rosa ved Egertorget midt i sentrum. Om noen har motforestillinger eller sterke ønsker om noe annet så hyl ut før kl 20.00 i kveld.

      Håper vi sees, jenter.

      er det flere som vil være med så si i fra!!!!

      Settings
      Jannicke
      20. mai. 2009 kl. 07:16 #46186

      «Sørlandsbrud_09» wrote: jeg skal ha fri 3 dager før- og to dager etter bryllupet. Det er min ferie i år…. Weheee

      Kollegaen min har omtrent 7 uker ferie i år, grunnet sykemelding og permisjon i fjor. Jeg kan gi deg 2 av hans uker 😀 han klager så fælt over for mye ferie… Så jeg gir deg 2 ekstra uker jeg… No Worries :mrgreen:

      Settings
    • Forfatter
      Innlegg
    Viser 20 innlegg - 1,121 til 1,140 (av totalt 2,765)
    ← 1 2 3 … 56 57 58 … 137 138 139 →

    © 2025 Bryllupsvenner.no - Stil og Trend AS

    Scroll to top
    • Home
    • Bryllupsforum
    • Bryllupsplanlegger
    Search