jasbon
Startede emner: 98
Forumsvar totalt: 831
Har forumrolle: Deltaker
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Topics: 98Replies: 831
«Trone» wrote: Hvordan går det med svigerfar nå?
Åååå – jeg beklager
. Jeg var sikker på at jeg hadde oppdatert denne tråden med de GODE nyhetene for lenge siden!
Ikke bare viste det seg at BÅDE svigerfar og min gode venn som begge var i bryllupet IKKE har kreft noen av de!! Men de fikk jammen begge samme gledelige beskjed på samme dag nøyaktig 1 uke etter at vi kom hjem fra bryllupet i Wien.
Det var nesten rart. Den ene bor i nord og den andre i sør. Ingen kjente hverandre fra før av – også fikk de samme beskjed på samme dag! Hva er oddsen for det 🙂
Jeg velger å tro at bryllupet bragte god karma…
Jeg var (og er) sjeleglad for de gode nyhetene. Det er nå 1 år siden jeg mistet en av mine beste venninner pga kreft… Så man skal uansett at godt vare på de gode dagene og være takknemlige for at vi er friske 🙂 (dagens moralpreken fra Jasbon 🙂
Topics: 98Replies: 831Men i alle dager…. 😀 ! Jeg visste ikke engang om denne tråden – og langt mindre om hvordan man ser når vi alle har bursdag!?
Jeg blir nesten rørt her jeg sitter i kulda (-31 nå… – ute altså!), men frysningene på armene er definitivt ikke pga kulden men de hyggelie gratulasjonene!
Tusen hjertelig takk snille/søte dere! [smilie=love0059.gif]
Feiret min 43 års dag med stil da vi også hadde bryllupsmiddag nr. 2 i går. Nå har ektemannen ingen unnskyldning for å glemme bursdagen min altså 😂
Topics: 98Replies: 831Da reiser jeg til Oslo i kveld for å feire bryllupet nok en gang med en middag for de som ikke var i Wien.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke føler den sammen «swungen» over dette. Det blir hyggelig, men jeg er glad jeg har en annen kjole, for det hadde for meg ikke vært det samme å ta på den jeg brukte i vielsen en gang til. Planleggingen til denne middagen har ikke gitt meg noen «bryllupsfølelse» i det hele tatt gitt. Jeg liker jo så godt å planlegge og organisere slike ting, så det har selvfølgelig vært hyggelig – men samtidig så har det godt opp for meg at å gifte seg gjør man bare èn gang… 😀
Frøken
annonseTopics: 98Replies: 831«snart_frue» wrote: Nå ønsker jeg ikke å være tverr, men bare av ren nysgjerrighet, hvorfor ønsker dere kleskode? Det har ikke vært et tema og vurdere for meg. Folk får komme i hva de vil/har. Vet jo at alle kommer til å pynte seg etter de evnene de har uansett…
Du spurte vel ikke meg, men jeg må bare få si at min personlige mening er at en kleskode faktisk hjelper gjestene med å vite hva slags bryllup de skal i. Å ikke ha kleskode synes jeg virkelig er en uting. Da lurer man fort på om man skal pynte seg veldig eller ikke så mye. Og det er ikke spesielt hyggelig som gjest å føle seg over eller under pyntet. Vi er nå sånn laget at de aller, aller fleste av oss ønsker å «gli inn» i slike selskaper uten å utmerke seg på den ene eller andre måten.
Å ikke ha kleskode er etter min mening misforstått snillisme – et riktig uttrykk er vel «bjørnetjeneste». Jeg synes kleskode er like viktig informasjon og tid og sted. Ønsker man ikke å ha en spesiell kleskode så får man heller da skrive «kom som du vil/er» eller noe i den dur. Ikke at det hjelper særlig heller da men…
Topics: 98Replies: 831Glemte å legge til hva vi skrev invitasjonene:
Kjære xxxx
Vi har bestemt oss for å være kjærester for alltid og ønsker å feire vårt bryllup i Wien sammen med deg.
Vielsen finner sted i Gerstner Beletage Palais Todesco
1. desember 2012 kl. 14.00
Etter vielsen inviterer vi til mottakelse i Salon Paris i
Palais Todesco, og påfølgende middag med kaffe og kaker på
Hotel de France kl. 17.30.
Antrekk: smoking/mørk dress og kort eller lang kjole.
S.U. innen 01.10.2012
Tlf: xxxxxxxx/xxxxxxx
Jeg synes det går helt fint å vise til en hjemmeside med mer informasjon. Har sett flere som gjør det. Ellers så kommer det an på utformelsen av invitasjonene; om du for eksempel kan skrive mer informasjon på baksiden eller har doble kort og kan skrive enda mer.
Vi giftet oss i utlandet og jeg ønsket derfor å gi så mye informasjon som mulig uten å bruke nettside så jeg laget invitasjonene selv med 2 A4 ark som var brettet og fikk dermed mange sider å skrive informasjon på. Her var den første siden den formelle invitasjonen og på de andre skrev jeg praktisk info om reise og sted og program for dagen og annet gjestene hadde nytte av å vite.
Egentlig er det bare fantasien som setter grenser! Når det gjelder invitasjoner synes jeg personlig at «alt er lov» og at man ikke nødvendigvis behøver å holde seg innenfor en bestemt mal.
Lykke til – det er kjempegøy å forberede bryllup og når invitasjonene skrives blir det bare ekstra mye mer moro 😀
Topics: 98Replies: 831«Reglene» for kleskode såvidt meg bekjent, er at brudgommens antrekk er utslagsgivende for kleskoden til gjestene. Det vil si at om brudgommen går i smoking så kan en velge å skrive smoking men ikke noen «finere» kleskode som galla i invitasjonen.
Med andre ord kan du selv velge om dere ønsker å skrive smoking og/eller mørk dress som kleskode. Hadde brudgommen hatt mørk dress, skal man ikke (etter «reglene» hvis man ønsker å følge disse da…) skrive galla eller smoking.
Sånn helt praktisk: min mann brukte smoking og vi visste at flere av gjestene hadde smoking og også ønsket å gå med dette. Samtidig ville vi ikke sette en standard som tvang våre gjester ut for å kjøpe seg smoking/ny kole. Vi ønsket også at damene selv kunne velge om de ønsket langt eller kort. Rett og slett for å gi litt valgmuligheter, men samtidig visste de også at bryllupet ble holdt i litt fine omgivelser, sånn at det var fullt «lov» å pynte seg.
Vi skrev derfor kleskode: smoking/mørk dress og kort/lang kjole.
Enkelt og greit følte vi, og vi fikk ingen spørsmål fra gjestene på forhånd. I bryllupet hadde noen menn smoking, andre mørk dress og noen damer hadde lange kjoler og andre korte.
For oss fungerte dette fint synes vi.
Topics: 98Replies: 831«2014brud» wrote: Min forlovede og jeg har vært i bryllup med begge deler. Personlig syns jeg det var best å sitte med han og folk vi kjente. Det trengte ikke å bare være venner, men det ene bryllupet der jeg satt med fremmede var ubehagelig. Det blir mange timer hvis man ikke har noe å prate om :p
meeen.. Så var vi i bryllup med runde bord! 😀 Vi satt sammen og rundt det bordet var det også mange andre som vi kjente og ikke kjente, og det var utrolig hyggelig 😀
Når det kommertil det med moren din, eller alle andre som også skulle ha problemer med bordplassering. Så er det brudeparets dag :nååh: Det viktigste er at dere er fornøyde og alle andre får i grunnen være høfflige
Takk takk det gikk fint 🙂. Nå er det sånn at jeg personlig merker jeg ikke blir helt fornøyd hvis ikke mine gjester er det – så derfor ble det vanskelig. Men det løste seg på et vis, med kun en særdeles misfornøyd person da… Men han om det.
Topics: 98Replies: 831Topics: 98Replies: 831Litt usikker på om du mener å kaste den til de ugifte gjestene eller kaste den i søppla… 😛
Jeg kastet ikke min. Jeg la den igjen på hotellrommet. Bildene er nok minner og jeg er ikke så bundet til buketten som til mannene 😂 . Tørkede blomster er jeg ikke så stor fan av heller.
Frøken
annonseTopics: 98Replies: 831Topics: 98Replies: 831Egentlig et helt umulig spørsmål for for meg var det hele pakken totalt sett. Ikke minst gjestene – at de kom så til de grader godt overens (mange hadde ikke møtt hverandre før), kjemien mellom gjestene «gjorde» hele dagen og middagen.
Så var det omgivelsene (giftet oss på et lite palass i Wien), været, maten, servicen og bare LYKKEN over alt sammen totalt 😀 😀
Og ja – hvis jeg skal sette noe veldig høyt på listen så var det musikken! Jeg elsker klassisk wienermusikk og musikerene vi hadde leid inn til vielsen og etter middagen var helt fantastiske! Det kombinert med at alle gjestene så ut til å stortrives var for meg egentlig det beste tror jeg 😀
Kjolen kom litt lenger ned på listen. Ikke fordi jeg var misfornøyd – jeg var storfornøyd! Men alt i alt så er det egentlig ikke såååå viktig så lenge man føler seg vel i den og at den er behagelig å gå med så lenge. Små detaljer på kjolen etc var for meg ikke så viktig igrunn.
Topics: 98Replies: 831Jeg synes 2,5 time hørtes lite ut til middagen. Vi var 17 og jeg mente det ville ta noe sånt men endret på tidspunktet for velkomstdrinken og det er jeg glad for for, middagen tok godt over 3 timer og vi hadde bare 4 taler.
Men nå hadde ikke vi koldtbord da… vet ikke helt hvorfor det skal ta kortere tid med det egentlig? Folk bruker jo mer tid på å gå frem og tilbake og forsyne seg og kanskje flere ganger osv. Og talene kan hende tar litt mer tid enn man først tror osv. Folk går kanskje ut å tar en røyk eller går på toalett osv. Ting tar tid altså 🙂
Hvis dere venter endel kaffegjester så ville jeg heller vært sikker på at middagen var ferdig litt for tidlig enn litt for sent – for det er ikke særlig hyggelig å la kaffegjestene vente…
Det er ingen krise om middagen blir ferdig 20 min tidligere. Jeg synes det er mye verre om kaffegjestene må vente 20 min.
Min mening, og min erfaring 🙂
Topics: 98Replies: 831Topics: 98Replies: 831Topics: 98Replies: 831Frøken
annonseTopics: 98Replies: 831Søren, klarte nettopp å slette innlegget jeg skrev
.
For meg ser det ut som dere skal ha 20 pers til middag (det står 29 et sted) og 75 til kaffe og kaker etterpå. Hvis dette stemmer blir det totalt litt over 30.000. Og hvis det stemmer så er ihvertfall det det rimeligste jeg har vært bort i etter alle mine sammenlikinger og undersøkelser på samme oppsett i Oslo og her i Oppland. Med andre ord kan man ikke si noe på prisen!
Det rimeligste jeg har fått tilbud om med det samme som du skisserte er 1400 pr hode (uten drikke etter kaffe), og her er det jo mye rimeligere.
Er lokalene fine og servicen god ville jeg personlig ikke vært i tvil, og gått for det tilbudet. Det er ingen «skam å snu» så det er bare å si ifra til gjestene at lokalet er endret. Det gjør jo ingenting for gjestene 🙂. I tillegg er det som du sier mye enklere samt at gjestene kan overnatte der. Høres ut som en god (og rimelig) plan i mine øyne.
Topics: 98Replies: 831Den der er ikke lett altså. I teorien står det mellom å velge sine egne preferanser som da igjen vil «gå utover» gjestene. Eller om en ønsker å gjøre «alt» for gjestene og sette sine egne ønsker litt lenger bak.
Skal man gå for det lokale som er nestbest og ikke helt ideelt for at gjestene skal slippe å betale for sine egne drinker når man allerede har fått masse godt å spise og drikke? Hva slags gjester er de? (jeg mener, har de normalt god råd, eller er det også studenter med mindre råd osv.).
I prinsippet er det jo DERES dag, og dere som skal sitte igjen med minne og deres drømmedag. Samtidig bør jo ikke gjestene sitte igjen med minnene om «det bryllupet vi måtte betale selv».
Jeg for min del satte ned foten da vi først kom frem til å ha en kjempefest med fri flyt av alkohol for 110 pers. Det var på ingen måte det MIN drømmedag innebar, så vi kom frem til en helt annen løsning til slutt som vi (og alle gjesten) var fornøyde med.
Det går også an å finne en mellomting. Ut i fra bryllupet vi har hatt så vi at med fri bar (på hotell) innebar gjennomsnittlig 4 drinker (sprit, øl, vin) etter middagen. Festen varte til kl 1.30. Men da var det nok mer enn 4 glass vin til maten – mer 5 – 6 glass til maten). I tillegg til velkomstdrink og cognac/likør til kaffen.
Hva med å tilby bonger på et visst antall glass drinker; vin/øl/sprit etter maten? Eller man kan også ha bongesystem på kun vin/øl (ikke sprit). Evt. fri bar kun med øl og vin og så kan gjestene selv kjøpe det de ønsker utover dette.
Bonger er jo ikke drømmen å ha da… så dere kan jo også høre med restauranten om dere kan forhåndsbestille x antall flasker vin som serveres gjestene etter maten eller ha fri bar til et visst klokkeslett? På den måten blir det liksom en litt mellomting mellom å betale alt selv etter maten, og det å få en kjemperegning for dere. Det er jo heller ikke hyggelig å gå å tenke på barregningen på sin egen bryllupsdag. Bestiller dere vin eller bonger kan dere jo også ha en bedre kontroll på hva slags prisklasse vinen som serveres er i.
Personlig synes jeg ikke det er feil å tilby gjestene «kun» vin/øl. Man MÅ ikke ha annen sprit som fri flyt av dyre cognac, likør og drinker. Synes jeg ihvertfall 🙂
-
ForfatterInnlegg